Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzwoniłaś do jakiegoś lepszego zakładu kamieniarskiego, nie przetną Ci tego wzdłuż?

Ja bym darowała sobie te cokoły, przy zmywaniu ostrożnie, farba zmywalna, czasem gąbką przetrzeć,raz na rok wałkiem domalować.

No chyba że takie niziutkie na 2-3cm, wpuszczone w ścianę.

No to Cieszę się z Tobą z elewacji, pewnie kawał głazu z serca no i fotek doczekać się nie mogę, dało się negocjować cenę?

Edytowane przez e-mól

Myślę, że jest 1 cm tynku, nie 2 cm

Właściwie to jak się to robi? To nie jest tak, że zostawiasz od dołu nieotynkowaną przestrzeń? Czy trzeba kuć?

tynk na jeden centymetr no nie wiem.....

u nas było kute, wstawione i załatane

można teoretycznie odwrotnie ale jak wstawisz cokół to wcześniej musisz dać podłogę i dopiero tynki. Jak Ci puszcza tynk z agregatu to ich ni doczyścisz

tynk na jeden centymetr no nie wiem.....

u nas było kute, wstawione i załatane

można teoretycznie odwrotnie ale jak wstawisz cokół to wcześniej musisz dać podłogę i dopiero tynki. Jak Ci puszcza tynk z agregatu to ich ni doczyścisz

Nie no myślałam, żeby zrobić tak, że przed tynkami ustalić wysokość i dać tynk tylko do określonej linii nad posadzką, żeby nie kuć nic potem, ale wydaje mi się, że tynk jest cieńszy niż 2 cm... Musze dopytać tynkarzy. A Wy nie wiecie??

Nie no myślałam, żeby zrobić tak, że przed tynkami ustalić wysokość i dać tynk tylko do określonej linii nad posadzką, żeby nie kuć nic potem, ale wydaje mi się, że tynk jest cieńszy niż 2 cm... Musze dopytać tynkarzy. A Wy nie wiecie??

tynki moga być rożne - spytaj tynkarzy, mozesz i ch poprosic zeby zostawili pas nad podłaga moze im sie uda

jakiś kątowniczek żeby ograniczyć własnie nakładanie tynku od dołu, ale to to akurat tak na roboczo sobie wymyśliłam, z tynkarzami najlepiej ustalić. No można by po położeniu kątówką odciąć i resztę podkuwać ale ani to proste ani lekkie, lepiej kombinuje z zostanieniem miejsca bez tynku, a jakie wysokie chcesz te cokoły.

ooo proces myślowy mi się włączył (zaraz będzie bolało :) ) Mogliby też deski drewniane przybić na ścianie od dołu do wymierzonej wysokości, nałożyć tynk jak wyschnie to deski oderwać, kilka desek załatwi sprawę chyba taniej niż z kątownikami.

Dodam, że się nie znam tylko improwizuję.

aaa, w kuchni, to rzeczywiście, jednak nie będzie

Dzięki za listwy, właśnie tak spróbujemy zrobić z odpadków z cięcia slabów. Problem tylko jest taki, że kamień ma 2 cm grubości:( Potrzebny cieńszy, a specjalnie zamawiać nie chcę z uwagi na koszty. Any ideas?

dłutko w ręke i podkuć ścianę