azakrzew 10.03.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Anula, bez nerwacji, z ceownikami chodzi właśnie o takie odcięcie, widać to może nie bardzo wyraźnie na tej wizualizacji z linku gdzie jest kominek takie ceowniczki kupuje się w sklepie z metalami kolorowymi lub markecie budowlanym za cenę10 razy niższa niż listwy firmowe listwy aluminiowe: no właśnie stąd... http://www.anko.pl/listwy-cokolowe.html Słabe jest to, że listwy łączy się narożnikami, nie jestem przekonana... O co chodzi z tymi ceownikami? Czy ja jestem ślepa? W w tym linku od azakrzew nic nie widzę - tzn. nie widzę tam listew. Czy chodzi o to, żeby odciąć ścianę nad listwą/ceownikiem, tak, żeby "zwisała" nad podłogą??? Wytłumaczcie mi proszę albo wklejcie zdjęcie. Monika pls naucz się w końcu ładować zdjęcia, bo wiele piszesz o fajnych pomysłach w swoim domu, a nic nie pokazujesz:( orvis, czy to ten kontakt z priva? jakie ma ceny elewacji? Wiesz, mi wszyscy z którymi rozmawiałam o elewacji, nawet totalni laicy, mówili, że podejmą się obłożenia bramy. Ale to trzeba zrobić z głową i nie zaufam nikomu, kto robi to pierwszy raz. Poza tym elewację też mam nietypową i musi to być ktoś z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.03.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Azakrzew, czyli montuje się je przed tynkami? Jak rozwiązuje się kwestię dylatacji wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.03.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 tak ceownik jest jakby wkuty w ścianę . wyobrażcie sobie literę c, tylko kanciasto zakończoną. dwa równoległe boki góra i dół. na gorze jest oparta ściana , dół dochodzi do płytki. można też dać po płytkę. a bok dłuższy prostopadły do pozostałych musi być wkuty w ścianę. ja znalazłam aluminiowe ceowniki 2cmx 4 cm x 2 cm. około 30 zł za kilo. ale u mnie ten pomysł odpada. jest może 10-15 metrow bieżących. panowie nie za bardzo sobie to wyobrażają.nie chcą kuć kupimy więc albo gotowe aluminiowe, albo normalne płaskowniki przykleimy do ścian. zdjęć jeszcze nic nie zrobiłam. leń ze mnie. ale bardzo zalatany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.03.2011 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 a u mnie stanęło póki co na tym, że tynki damy do 7 cm nad podłogą i potem wpuścimy w to kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.03.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 do ceowników musisz mieć przynajmniej 2 cm tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.03.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 lazienka clubowa piekna. zazdroszczę . u nas za pózno dałabym te krokodyle płytki do mojej łazienki przy sypialni. cudne . lampy mi sie podobają . wszystko jest super. jaki kolor toalety i bidetu proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Anula - przepraszam za małą prywatę w komentarzach. Ktoś tutaj pisał jakiś czas temu o instalacji klimatyzacji w domu. Nie mogę teraz znaleźć kto, mogłaby się ta dobra dusza odezwać na priva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 10.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Układ łazienki chyba optymalny. Płytki bardzo ładne, choć sama bym u siebie takich nie zrobiła - wolę jasne łazienki. Swoją drogą w takiej łazience przydałby się mini barek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.03.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 o klimatyzacji chyba pisała Madeleine,Anula, możesz podać co to za lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 10.03.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja odpowiem, bo akurat mam pod ręką http://www.zoomzoom.pl/?gr=9&o=4&pid=1771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 10.03.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Anula, lampy do łazienki zaje...fajne. Baaaaaardzo mi się podobają. Tylko ja bym jes postopniowała tak jak na zdjeciu, a nie tak równiutko jak w projekcie. I nie trzy, ale z pięć - taka kompozycja przestrzenna. Są bardzo drogie, czy tylko drogie ? Płytki fajne,taki hm....luksus bez ostentacji, choc ja osobiscie wolę naturalny kamień A elewacja i elementy drewniane - no cóż, tutaj mój zachwyt jest przeogromny. Nic dodać, nic ująć. Trzymam zatem kciuki, żeby wszystko się udało i wykonawca okazał się rzetelny!!! Powiedz mu, żeby się postarał, wówczas zyska kolejnych inwestorów z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 10.03.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Super te lampy, myslałam, że droższe, tylko ta otyła ma cenę zaporową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.03.2011 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 O nie, nie, nie myslcie ze ja kupie te lampy w oryginale... Co do lazienki mam troche watpliwosci-do designu, bo uklad jest ok. Zawsze stawialam na minimalistyczne lazienki, nie wiem czy to nie wyjdzie zbyt odlegle od mojej granicy tolerancji:) nie chce zeby mnie ta lazienka za rok czy dwa wkurzala. Dlatego wszelkie decyzje podejme na podstawie wizualizacji.Jest jeszcze jeden problem- baterie i ich cena. O ile umywalkowa przelkniemy o tyle prysznicowej nie. A troche glupio dawac w jednej lazience mix. A chrom nie pasi nijak do tych lamp... Wiec jesli nie pojawi sie zloty srodek, lampy nie przejda do kolejnego etapu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 11.03.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) Układ w łazience rewelacyjny, lampy super, baterie też, płytki zależy w jakiej ilości i gdzie, ale zastanów się dobrze nad lustrem bezpośrednio za umywalką, może to też zależy od kształtu umywalki i baterii, ale raczej ciągle zachlapane będzie to lustro. Co to za pomieszczenie za łazienką i co to za bateria? Płytki w strefie kibelkowej najlepiej do okna a pod prysznicem do scianki działowej, Ta szyba przy kabinie wiadomo fajny efekt, i doświetli, ale tak po każdym prysznicu albo ściągaczka albo szmata, bo będzie się rzucało w oczy z każdej części łazienki, a tak masz super kabinę bez upierdliwych szyb. Co na podłogę i ceramika czarna? Edytowane 11 Marca 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
designforliving 11.03.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 w układzie łazienki chyba się nic nie3 zmieniło co Anulka, doszedł chyba tylko bidet. Układ spoko, lepszego się tam nie da. Fajny pomysł na ciemna łazienkę ja tez takie lobię. Płytki fajowe, ale ja bym dała czarne. Patrzyłaś na kolekcje Zienia?? Ale własnie jaka ceramika??? A i ta muzyczka w tle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 11.03.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 ja bym zostawila jak jest! lampy mozna zawsze kupic na końcu , nie koniecznie te z wizualizacji. są fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 11.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 tutaj znalazłam wolno stojącą podobną do "filiżanki" tylko bez ucha, tylko ceny takich baterii zabijają.http://aranzacje-lazienek.com.pl/tag/baterie-lazienkowe/page/2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
designforliving 11.03.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 architek napewno coś wymiśli, z niecierpliwością czekam na wizualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.03.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Nie wiem czy ceramika czarna czy biała, to wyjdzie przy wizualizacji.Baterie te czarne to Steinberg.Kolekcja Zienia jest trochę.... kiczowata (jak dla mnie), słaba podróbka Rexa.e-mól masz na myśli umywalki Antonio Lupi??? Te to dopiero mają masakryczne ceny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 11.03.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 a to przepraszam, w tej półce słabo się orientuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts