anula05 12.03.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 do ciemnej łazienki tak, ale do mosiężnych lamp nie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 12.03.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 fakt.ale czy wszystko musi pasować idealnie. pomyśl nad bateriami. lamp podobnych jest bez liku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 12.03.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 idę na zakupy obiadowe. trzeba coś jeść/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 12.03.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 pierwszy sposób Ladniej wygląda. zdecydowanie. ale co do praktyczności nie wiem. masz dużo czasu do namysłu :yes:przecież jeszcze poprzednia zima się nie skończyła. kiedy chcecie się wprowadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 12.03.2011 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 monika, juz tlumaczylam, ze nie mam duzo czasu... Podpisuje umowe w czwartek i zaczynamy, zatem teoretycznie mam czas do czwartku - jakie drewno i jak ułożone (sa rożne profile w zaleznosci od sposobu montazu). Wprowadzic sie chcemy jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 12.03.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 a jakie gatunki rozważasz? Te pionowe oczywiście najładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 12.03.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 no to wybierz to co podobało Ci się na samym początku. ja bym trzymała się jak się da najbliżej projektu. jest super:yes: każda zmiana zmienia też całość elewacji. ja zrozumiałam ,że do nastepnej zimy masz czas. ale fakt do każdego sposobu układania desek są rózne konstrukcje:( niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 12.03.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Anula piękne zdjęcia domków wklejasz Gdzie Ty to znajdujesz? Łazienka "klubowa" zapowiada sie fajnie, ale lapmy średnio mi się podobają... jakby "nie-łazienkowe"? Może jak wizualizację pokażesz to jakoś sobie to wyobrażę Pięknie wygląda elewacja gdy drewno jest pionowo! pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 12.03.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 monika, ale nie mają podtynkowej umywalkowej, ja taką potrzebuję i deszczownicę... To co opowiadasz brzmi bardzo ciekawie, ale poprosze o zdjęcia!!! ja też poproszę, bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.03.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Kludi Zentahttp://www.kludi.com/produktbilder/351008638.jpghttp://www.sengrand.pl/_var/gfx/7d25f47ad9e24ff4bc5c444452a85f64.jpghttp://www.lazienkiabc.pl/_var/gfx/ddc546cf72fed0bc623e9f9a0d60412a.jpghttp://m.onet.pl/_m/0cdf403d10d75b773f6e81f0942fa1bb,4,1.jpgi inne modele z Zenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.03.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Anulo - fajnie to wygląda w pionie, u Ciebie pasuje, my kładziemy w poziomie, ale nasz dom nijak masie do Twojego. Pytałaś może wykonawcę, jaki rodzaj impregnacji proponuje? mało informacji w necie na ten temat. Gdybyś mogła go przy okazji podpytać, chętnie bym skorzystała z informacji, jakie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Anula - to jest to o czym pisałem wcześniej. Można albo zrobić deski na pióro-wpust albo dawać szczeliny. Tylko jestem trochę zaskoczony, bo Gothart mówił że wystarczą szczeliny rzędu 5mm, a tutaj widzę takie ponad 1cm na tych zdjęciach (wziętych z jego strony). Ty masz u siebie deski w planie od dołu do góry, a na górze i tak zakończone jakimś okapem, prawda? U nas najwięcej snu z powiek mi spędza wykończenie przejście drewna w styropian+tynk. Dzisiaj oglądaliśmy jeden dom z Okoume - wyglądało fajnie, tylko że... drewno w ogóle nie było wentylowane Właściciel mówi że wie że powinno być, ale 'tak ekipa zrobiła'. Ja bym chętnie zrobił pióro-wpust, ale boję się tych 2cm szczelin wentylacyjnych na około i tego że szczególnie od góry nam się będzie lało po elewacji na deski. Pamiętaj też że do desek ułożonych pionowo i poziomo są inne stelaże (co czasami może mieć znaczenie). Planujesz ocieplić przestrzeń za drewnem wełną czy styropianem? I jeszcze jedno - te rysunki które wkleiłaś odnośnie podkładania desek przy układzie ze szczelinami - nie bardzo widzę jak to drewno ma być wtedy wentylowane przestrzeniami, skoro te przestrzenie są od spodu zatkane deską? Próbowałem znaleźć gdzieś w okolicy dom z drewnem 'szczelinowym', ale jak na złość wszystko ma pióro-wpust Co do zalewania/zaciekania - obawiam się że przy deszczu i pionowe i poziome będą mocno dostawały wodę pod deski (oczywiście w wersji ze szczelinami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Mazo - ja mam w ofercie podaną impregnację przy pomocy Träolja (Exponyl Träolja) albo HK Lasuru (Remmers). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 12.03.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 (edytowane) tutaj Anula "twoje" lampy w innej, bardzo fajnej aranżacji http://babeczkaa.blox.pl/resource/deamresidence_00.jpg do tego ciekawe oknahttp://babeczkaa.blox.pl/resource/deamresidence_01.jpga u Was jaka jest wysokość? Szkoda tych steinbergów, super kanciaste no i czarne, wyjątkowo urodziwe. Edytowane 12 Marca 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.03.2011 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Przypomniało mi się jeszcze... W DLH mówili że nie wszystkie gatunki drewna występują we wszystkich formach - zdaje się któryś jest chyba tylko ryflowany. Nie wiem tylko czy to po prostu charakterystyka w DLH, czy ogólnie konkretne gatunki się robi tylko w konkretnym typie deski. Jak byś chciała, to mam namiary na 3 wykonawców z okolic Wawy kładących deski z DLH - może warto ich zapytać o opinię, choćby dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 13.03.2011 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Anula, bardzo fajne te domy, które wklejasz. Nie wiem, czy już zaglądałś tu - naprawdę sporo ciekawych inspiracji. Tylko trzeba miec duzo czasu, żeby znaleźć to, co dla danej osoby najciekawsze. Mnie się udało, bo to wielka przyjemność oglądac takie cuda http://forum.muratordom.pl/showthread.php?32337-nowoczesne-domy-inspiracje&highlight=nowoczesne+domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.03.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 martahp, ten watek przerobiłam z 1.5 roku temu, jak projektowaliśmy dom:) Tu jeszcze łazienka z "moimi" lampkami: Myślicie, że ten chrom na bateriach będzie się bardzo "gryzł" z mosiądzem wewnątrz lamp???? Mayland Klaudi Zenta nie ma baterii podtynkowej i deszczownicy:(A poza tym średnio ładne, i mają chrom Z elewacją coraz bardziej się rozjaśnia! Mam kontakt do właściciela domu, który ma takową elewację - nastawiamy się na drewno meranti, deseczki o szerokości 5 cm, układ pionowy ze szczelinami. Później objaśnię w dzienniku detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
designforliving 13.03.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 ja bym nie łączyła chromu i czarno-mosiężnych lamp, ale ja jestem zwolenikiem tego zeby wszystko pasowało i nie mieszam kolorów przy dodatkach, wiem ze inni nawet na to nie zwrocą uwagi ale mnie to razi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.03.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 jak definitywnie rezygnujecie z czarnych baterii, to może daj spokój tym lampom, bo widzę, że jesteś w impasie, ZDECYDOWANIE nie pasują, jak teraz już się nad tym zastanawiasz to z pewnością będzie Cię to zestawienie drażniło.Pasujących lamp akurat w przeciwieństwie do baterii możesz wybrać bez liku, z pewnością znajdziecie inne czarne które nie będą się gryzły, a te zawsze możesz dać gdzie indziej. Chyba nawet pisałaś jak je wkleiłaś, że się musisz nad nimi zastanowić, czyli jakoś strasznie Cię nie powaliły na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 13.03.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 (edytowane) Takze według mnie te lampy nie pasują do chromu. Fajna jest np. ta, ale to juz inny styl http://www.zoomzoom.pl/?gr=9&o=6&pid=1671 Edytowane 13 Marca 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts