Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Gość monika996

pierwsza piszę . piękna łazienka. architekt wnętrz ma dobry gust, czy to ty jako inwestor?

płytki praktyczne.dobrze ,że zrezygnowała z białej fugi, bo ona by ci się dopiero brudziła. ja mam takie porowate płytki u syna, ( Lazienka jeszcze nieużywana, ale już nawet pyłu budowlanego mniej widać niż na czarnych w saunie).

z drewnem ryzykuj:) po każdej kąpieli czeka was wycieranie do sucha , ale cóż efekt się liczy.:)

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ooooo, fajnie, że wróciłaś, pełna sił na dalsze działania:)

Łazienka z nowa umywalka zdecydowanie lepiej się prezentuje.Będzie ta półka pod nią tak? Super, że krokodyl pozostaje, i lampa. Tylko cos mi ciągle w tym pomieszczeniu nie gra. Może ten kwadratowy kibelek wymienic na obły, pasujacy do umywalki? Sama nie wiem. A może fragment drewna też na podłodze?

martahp, tak półka będzie. Miski będą oczywiście pasujące do umywalki:)

Polina Trzymam kciuki mocno!

monika to wypadkowa gustów architekta i naszych:)

Co do łazienki na górze, bardzo fajna z kilkoma malutkimi "ale":

-bez szafki przy umywalkach zdecydowanie lepiej, zatem baterie w wannie bałabym na drugim końcu, a w słupku z forniru zrobiła szafki, ja poza tym leżąc w wannie wolałabym mieć głowę przy ścianie(ta szafka z drewna) niż na środku łazienki.

Możesz mieć kłopot ze znalezieniem takiej pięknej dłuuuugiej lampy nad lustro.

Nie wiem czy by Wam się przydała, ale fajnie by wyglądała ławeczka z długich desek drewnianych w kabinie wzdłuż jednej ściany. Słabo wygląda przycisk do spłuczki, może coś wymyślicie żeby mniej się rzucał w oczy.

Drewno przy wannie.

Pewniejsze rozwiązanie a nie mniej efektowne to płaszczyznę poziomą wokół wanny zrobić z białego kamienia, corianu, kwarcogranitu, a boki z drewna.

Edytowane przez e-mól

e-mól dzięki! Wanna będzie bez wylewki, napełniana przez przelew, ale już przerabialiśmy wersję z baterią na drugim końcu i odpadła. Węża nie chcę mieć poza wanną. Co do półek, to ja muszę mieć przy umywalce i kropka. Nad wanną w zabudowie od strony umywalki jest ukryta szafka cargo.

Długa lampa nad lustro jest, nie pamiętam teraz dokładnie nazwy, ale podpytam architekt.

ławeczki w natrysku nie potrzebuję, biorę prysznic 3 minuty:)

Przycisk do spłuczki właśnie nie wiem - biały czy chrom?

Piękne wizualki :)

A kaloryfera na ręczniki w rodzinnej nie będzie? Pytam, bo może masz jakiś fajny patent na bezkaloryferową łazienkę. Mnie w jednej nijak taki jeden nie pasuje, a i u Ciebie w wizualce nie widzę.

Płytki w rodzinnej śliczne, myślałam o takich do naszej małżeńskiej. Nie wiem jak w utrzymaniu porowate, ale myślę, że kolor super w utrzymaniu.

Pomysł z drewnem przy kibelku i bidecie bardzo efektowny, ale wg mnie też się nie da korzystać z bidetu.

Łazienka na parterze osobiście bardziej podoba mi się z płytkami niż z tapetą,ale z umywalką z nowszej wizualki :D

Co do stropodachów- witaj w klubie :D Aniu, a nie myślałaś o dachu zielonym? Zwłaszcza jeśli masz widok z okien na dach? No i w ogóle o konstrukcji odwróconej? Wejdź na stronę Icopala i sobie poczytaj. Ja dzwoniłam nawet do ich doradcy technicznego. Bardzo pomocny człowiek wtedy mi się trafił. Zadzwoń, poudawaj zatroskaną "blondynkę". Może coś Ci inżynier doradzi.

http://www.zielonydach.icopal.pl/

Kaloryfer będzie, po tej stronie, ktorej nie widać na wizualkach (w lewo od umywalki). Zwykły drabinkowy.

Kolor tych płytek trochę mylący, w rzeczywistości są sporo jaśniejsze, taka kawa z mlekiem. Trochę się ich obawiam.

Z tym bidetem dajcie już spokój:) Da się korzystać od tyłu, to najważniejsze:)

Łazienka tak jak piszesz, będzie mixem.

Stropodachy - nie chcę dachów zielonych. I dość mam zgrywania blondynki, choć nią jestem. Zielone ładne, ale trzeba o nie dbać. I są dużo droższe.

Druga łazienka dla mnie świetna w całej okazałości! Fakt, bez zabudowy okołoumywalkowej lżejsza, ale jesli ta zabudowa będzie płytka, też nie bedzie źle, a na pewno bardzo wygodnie. Nie zgodzę się z tym, że przycisk do spłuczki szpeci. Sigma50 jest wg mnie pod względem wzornictwa rewelacyjna, tez taką planuję. Do twojej łazienki wybrałabym przycisk biały lub w kolorze płytek, choc są też opcje z włozeniem tam każdego motywu graficznego, np. drewna. Jesli sigma, to stelaż geberit. Jest juz opcja z zastosowaniem w gebericie z sigmą dodatkowgo pojemnika na tabletkę odświeżającą - warto o tym pomysleć, bo do niedawna opcję z tabletką miał tylko grohe.

Ania

Co do czarnej łazienki. Twój komentarz to zapisane moje myśli zanim zdążyłam go przeczytać ;). Jak tylko zobaczyłam nowa wersje to sobie pomyślałam 'umywalka to jest TO, choć ja bym zostawiła tamte kafle' :)

Górna łazienka jakaś taka mdla mi się wydaje i cieżko mi przez to się do niej konkretnie odnieść (pewnie mnie zazdrość zżera ze takiej nie mam :))

druga wersja łazienki bardzo ładna. I lampa dopasowa i ta umywalka.

Góra bardzo spokojna. Szafki - wiadomo muszą być i są ładnie wkomponowane. Trochę jakoś dziwnie kojarzy mi się wmontowanie wc i bidetu pomiędzy szafki/zabudowę. Czułabym się jak w poczekalni ;) Czy te szafki wyżej nie są za nisko?