Gość monika996 05.04.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 pierwsza piszę . piękna łazienka. architekt wnętrz ma dobry gust, czy to ty jako inwestor? płytki praktyczne.dobrze ,że zrezygnowała z białej fugi, bo ona by ci się dopiero brudziła. ja mam takie porowate płytki u syna, ( Lazienka jeszcze nieużywana, ale już nawet pyłu budowlanego mniej widać niż na czarnych w saunie). z drewnem ryzykuj:) po każdej kąpieli czeka was wycieranie do sucha , ale cóż efekt się liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.04.2011 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ooooo, fajnie, że wróciłaś, pełna sił na dalsze działania:) Łazienka z nowa umywalka zdecydowanie lepiej się prezentuje.Będzie ta półka pod nią tak? Super, że krokodyl pozostaje, i lampa. Tylko cos mi ciągle w tym pomieszczeniu nie gra. Może ten kwadratowy kibelek wymienic na obły, pasujacy do umywalki? Sama nie wiem. A może fragment drewna też na podłodze? martahp, tak półka będzie. Miski będą oczywiście pasujące do umywalki:) Polina Trzymam kciuki mocno! monika to wypadkowa gustów architekta i naszych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 05.04.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Co do łazienki na górze, bardzo fajna z kilkoma malutkimi "ale":-bez szafki przy umywalkach zdecydowanie lepiej, zatem baterie w wannie bałabym na drugim końcu, a w słupku z forniru zrobiła szafki, ja poza tym leżąc w wannie wolałabym mieć głowę przy ścianie(ta szafka z drewna) niż na środku łazienki.Możesz mieć kłopot ze znalezieniem takiej pięknej dłuuuugiej lampy nad lustro.Nie wiem czy by Wam się przydała, ale fajnie by wyglądała ławeczka z długich desek drewnianych w kabinie wzdłuż jednej ściany. Słabo wygląda przycisk do spłuczki, może coś wymyślicie żeby mniej się rzucał w oczy. Drewno przy wannie.Pewniejsze rozwiązanie a nie mniej efektowne to płaszczyznę poziomą wokół wanny zrobić z białego kamienia, corianu, kwarcogranitu, a boki z drewna. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.04.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 e-mól dzięki! Wanna będzie bez wylewki, napełniana przez przelew, ale już przerabialiśmy wersję z baterią na drugim końcu i odpadła. Węża nie chcę mieć poza wanną. Co do półek, to ja muszę mieć przy umywalce i kropka. Nad wanną w zabudowie od strony umywalki jest ukryta szafka cargo. Długa lampa nad lustro jest, nie pamiętam teraz dokładnie nazwy, ale podpytam architekt.ławeczki w natrysku nie potrzebuję, biorę prysznic 3 minuty:)Przycisk do spłuczki właśnie nie wiem - biały czy chrom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.04.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Hmm... nie zdecydowałabym się na tak zabudowany bidet. Przy obudowie bidetu będzie można z niego korzystać tylko.....tyłem. Przodem poprostu nie ma jak usiąść. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.04.2011 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Hmmm... W sumie racja. Ale ten bidet na górze to przecież nie dla mnie (nie wiem czy uczestniczyłaś w zażartej dyskusji kilkanaście stron temu:), więc poradzę sobie - w końcu mam drugi bidet na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.04.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Tak, ale mężczyźni też używają bidetu.....z przodu Wydasz pieniadze na ceramikę która nie bedzie pełniła swojej funkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.04.2011 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Wiesz co, nie wiem w jaki sposób i czy bidetu używa mój mąż, nie widziałam, ale zapytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.04.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Dobrze, nie bedę dalej wnikac w temat bo to bardzo sobista sprawa. W każdym razie ja ten temat omówiłabym jeszcze z projektantem. Moze zaproponuje inne rozwiazanie, równie efektowne a funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.04.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Piękne wizualki A kaloryfera na ręczniki w rodzinnej nie będzie? Pytam, bo może masz jakiś fajny patent na bezkaloryferową łazienkę. Mnie w jednej nijak taki jeden nie pasuje, a i u Ciebie w wizualce nie widzę. Płytki w rodzinnej śliczne, myślałam o takich do naszej małżeńskiej. Nie wiem jak w utrzymaniu porowate, ale myślę, że kolor super w utrzymaniu. Pomysł z drewnem przy kibelku i bidecie bardzo efektowny, ale wg mnie też się nie da korzystać z bidetu. Łazienka na parterze osobiście bardziej podoba mi się z płytkami niż z tapetą,ale z umywalką z nowszej wizualki Co do stropodachów- witaj w klubie Aniu, a nie myślałaś o dachu zielonym? Zwłaszcza jeśli masz widok z okien na dach? No i w ogóle o konstrukcji odwróconej? Wejdź na stronę Icopala i sobie poczytaj. Ja dzwoniłam nawet do ich doradcy technicznego. Bardzo pomocny człowiek wtedy mi się trafił. Zadzwoń, poudawaj zatroskaną "blondynkę". Może coś Ci inżynier doradzi. http://www.zielonydach.icopal.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.04.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kaloryfer będzie, po tej stronie, ktorej nie widać na wizualkach (w lewo od umywalki). Zwykły drabinkowy.Kolor tych płytek trochę mylący, w rzeczywistości są sporo jaśniejsze, taka kawa z mlekiem. Trochę się ich obawiam.Z tym bidetem dajcie już spokój:) Da się korzystać od tyłu, to najważniejsze:)Łazienka tak jak piszesz, będzie mixem.Stropodachy - nie chcę dachów zielonych. I dość mam zgrywania blondynki, choć nią jestem. Zielone ładne, ale trzeba o nie dbać. I są dużo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 05.04.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Druga łazienka dla mnie świetna w całej okazałości! Fakt, bez zabudowy okołoumywalkowej lżejsza, ale jesli ta zabudowa będzie płytka, też nie bedzie źle, a na pewno bardzo wygodnie. Nie zgodzę się z tym, że przycisk do spłuczki szpeci. Sigma50 jest wg mnie pod względem wzornictwa rewelacyjna, tez taką planuję. Do twojej łazienki wybrałabym przycisk biały lub w kolorze płytek, choc są też opcje z włozeniem tam każdego motywu graficznego, np. drewna. Jesli sigma, to stelaż geberit. Jest juz opcja z zastosowaniem w gebericie z sigmą dodatkowgo pojemnika na tabletkę odświeżającą - warto o tym pomysleć, bo do niedawna opcję z tabletką miał tylko grohe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.04.2011 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 martahp dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.04.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 marta a kiedy należy się o tę wkładkę upomnieć. Bo moje geberity już stoją? Jak sprawdzić czy mają to cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.04.2011 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Możesz mieć kłopot ze znalezieniem takiej pięknej dłuuuugiej lampy nad lustro. http://www.chors.pl/produkty/6080kwwwm.jpg chors 60/80 k 120 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.04.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ania Co do czarnej łazienki. Twój komentarz to zapisane moje myśli zanim zdążyłam go przeczytać . Jak tylko zobaczyłam nowa wersje to sobie pomyślałam 'umywalka to jest TO, choć ja bym zostawiła tamte kafle' Górna łazienka jakaś taka mdla mi się wydaje i cieżko mi przez to się do niej konkretnie odnieść (pewnie mnie zazdrość zżera ze takiej nie mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.04.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 A jeszcze a propos drewna. Nie mysleliscie o jakimś czeczocie? Albo bubindze? Co prawda kafle nie są gładkie ale widzę ze drewno zakladacie i tak wzorzyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 05.04.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Anula, łazienka rodzinna jest bardzo bardzo bardzo fajna. Nie zmieniaj bidetu - tak wyglada suuuuuper! I lustro, i wanna i prysznic - wszystko super. No i pikne okna z zaluzjami.... Ehhhhh... Obawiałabym się też drewna przy wannie, ale zostaw tak bo prezentuje sie pięknie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 05.04.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Fajny ten chors, ale pisałam o tej wersji bez szafki, wtedy lampa by miała jakieś 1,5m chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.04.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 druga wersja łazienki bardzo ładna. I lampa dopasowa i ta umywalka. Góra bardzo spokojna. Szafki - wiadomo muszą być i są ładnie wkomponowane. Trochę jakoś dziwnie kojarzy mi się wmontowanie wc i bidetu pomiędzy szafki/zabudowę. Czułabym się jak w poczekalni Czy te szafki wyżej nie są za nisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts