Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Efilo, dzięki. Tych fornirów jest taka masa, że można zgłupieć, dlatego zdaję się na architekt, która proponuje do dolnej łazienki Sapeli Pommele; coś takiego:

http://www.egzodrew.com.pl/userfiles/image/forniry/sapeli.jpg

Ta bubinga też fajna.

http://www.egzodrew.com.pl/userfiles/image/forniry/bubinga.jpg

I czeczot też...

Ty masz w którejś z łazienek fornir?

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

druga wersja łazienki bardzo ładna. I lampa dopasowa i ta umywalka.

Góra bardzo spokojna. Szafki - wiadomo muszą być i są ładnie wkomponowane. Trochę jakoś dziwnie kojarzy mi się wmontowanie wc i bidetu pomiędzy szafki/zabudowę. Czułabym się jak w poczekalni ;) Czy te szafki wyżej nie są za nisko?

Te szafki wyżej są w licu ściany, w zabudowie.

Anula zobaczyłam Twoją górną łazienkę i aż się uśmiechnęłam, bo moja jest do niej na tyle podobna, że mój mąż jak zobaczył ją na ekranie komputera stwierdził - o kolejna wersja naszej łazienki, fajna. Nawet lampę przy lustrze taką miałam. Oznacza to oczywiście, że bardzo mi się podoba. :)

Szafki to dobry pomysł, łazienka przy sypialniach ma być praktyczna i lepiej mieć szafki, niż później wszystko na wierzchu trzymać.

Odnośnie drewna to szczególnie ten panel za kranami oraz powierzchnia pozioma dookoła wanny mogą być problematyczne. Ja bym chyba nie ryzykowała i dała drewno jedynie na obudowie wanny.

marta a kiedy należy się o tę wkładkę upomnieć. Bo moje geberity już stoją? Jak sprawdzić czy mają to cudo?

Ja przeczytałam o tym tutaj - można dokupić do sigmy

http://www.geberit.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/pages/prod-now-18

Jeśli jeszcze ktoś nie kupił stelaża (Anula), pojawiła się kolejna nowość w temacie walki z przykrymi zapachami

http://www.geberit.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/pages/prod-now-19

Ja niestety stelaż juz zakupiłam, więc duofresh odpada, ale na pojemnik na kostki na pewno się skuszę - nie znoszę wiszących kostek w pojemniczkach:rolleyes:

Edytowane przez martahp

Rzeczywiście fajne, ciekawe ile ten DuoFresh kosztuje, wiesz może? W necie nie mogę znaleźć ceny.

Martahp, a tak w ogóle to ja mam pytanie - Ty budujesz dom? Wydawało mi się, że kiedyś pisałaś, że nie budujesz, a tu czytam, że stelaże zakupione :-?

Dakula pochwal się tymi wizualizacjami!

oczywiscie. z tego co się orientuje jest to nawet uregulowane prawnie (ale nie czytałam zapisów dokładnie tylko obiło mi się o uszy więc musiałabym sprawdzić)

znalazłam:

Piony kanalizacyjne powinny być zakończone rurą wywiewną wyprowadzoną ponad dach.

Jeśli w budynku jest kilka pionów, rura wywiewna powinna się znajdować na pionie najbardziej oddalonym od przykanalika (w domu jednorodzinnym powinien to być pion najbardziej obciążony ściekami). Oprócz tego należy montować rurę wywiewną na co piątym (licząc od najbardziej oddalonego) pionie kanalizacyjnym. Reszta pionów może być wentylowana zaworami napowietrzającymi.

Podłączenie kilku pionów do jednej rury wywiewnej jest możliwe pod warunkiem, że pole jej przekroju jest równe co najmniej dwóm trzecim sumy przekrojów podłączonych pionów.

Edytowane przez efilo

Cześć Anula,

Bardzo fajny projekt macie a po wizualizacjach widzać że i wnętrza będą piękne.

Gratulacje powrotu do kraju.

Przeczytałam w Twoim dzienniku że robicie najpierw ocieplenie poddasza a potem wylewki, co mnie zdziwiło bo my początkowo też tak chcieliśmy ale wszyscy nam ordadzali i mówili że trzeba ( tak by było najlepiej ) 1- wylewki 2- poddasze. Sam wykonawca od poddasza powiedział, że nie wchodzi jak nie będzie mniał wylewek, żebyśmy nie mieli do niego pretensji :rolleyes: No i czekamy na wylewki....

Pozdrawiam

Witaj Anula chyba mnie jeszcze u Ciebie nie bylo:rolleyes:

dziennik przejrzalam, z komentarzami bedzie gorzej bo sporo ich... Zapowiada sie piekny dom, bede podgladac i kibicowac;)Fajnie ze bedziesz nadzorowac wykonczeniowke to zaoszczedzi nCi sporo nerwow i pieniedzy

Edytowane przez aneta s