anula05 05.04.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Efilo, dzięki. Tych fornirów jest taka masa, że można zgłupieć, dlatego zdaję się na architekt, która proponuje do dolnej łazienki Sapeli Pommele; coś takiego:http://www.egzodrew.com.pl/userfiles/image/forniry/sapeli.jpg Ta bubinga też fajna.http://www.egzodrew.com.pl/userfiles/image/forniry/bubinga.jpg I czeczot też... Ty masz w którejś z łazienek fornir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.04.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 druga wersja łazienki bardzo ładna. I lampa dopasowa i ta umywalka. Góra bardzo spokojna. Szafki - wiadomo muszą być i są ładnie wkomponowane. Trochę jakoś dziwnie kojarzy mi się wmontowanie wc i bidetu pomiędzy szafki/zabudowę. Czułabym się jak w poczekalni Czy te szafki wyżej nie są za nisko? Te szafki wyżej są w licu ściany, w zabudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 05.04.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 forniry są piękne. jeżeli masz płytki gładkie bez maż to sprubój z tym drugim . czeczotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.04.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Anula, wkleiłabyś jeszcze raz linki? Bo z tymi coś się zepsuło i nie działają, a chętnie skorzystałabym. Co do bidetu i wc - mam podobne wrażenie do Spirei. Ale poza tym - ślicznie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.04.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Mam fornir w agatowych lerablach. Jesionowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 05.04.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Anula zobaczyłam Twoją górną łazienkę i aż się uśmiechnęłam, bo moja jest do niej na tyle podobna, że mój mąż jak zobaczył ją na ekranie komputera stwierdził - o kolejna wersja naszej łazienki, fajna. Nawet lampę przy lustrze taką miałam. Oznacza to oczywiście, że bardzo mi się podoba. Szafki to dobry pomysł, łazienka przy sypialniach ma być praktyczna i lepiej mieć szafki, niż później wszystko na wierzchu trzymać. Odnośnie drewna to szczególnie ten panel za kranami oraz powierzchnia pozioma dookoła wanny mogą być problematyczne. Ja bym chyba nie ryzykowała i dała drewno jedynie na obudowie wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.04.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Te szafki wyżej są w licu ściany, w zabudowie. a to tego nie widać, bardzo fajny pomysł, może sama wykorzystam. Na dole wkują mi się w ścianę ze stelażem, ale u góry są działówki, więc trzeba będzie robić obudowę, a nie chcę żadnych "gzymsów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 06.04.2011 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) marta a kiedy należy się o tę wkładkę upomnieć. Bo moje geberity już stoją? Jak sprawdzić czy mają to cudo? Ja przeczytałam o tym tutaj - można dokupić do sigmy http://www.geberit.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/pages/prod-now-18 Jeśli jeszcze ktoś nie kupił stelaża (Anula), pojawiła się kolejna nowość w temacie walki z przykrymi zapachami http://www.geberit.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/pages/prod-now-19 Ja niestety stelaż juz zakupiłam, więc duofresh odpada, ale na pojemnik na kostki na pewno się skuszę - nie znoszę wiszących kostek w pojemniczkach:rolleyes: Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.04.2011 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Rzeczywiście fajne, ciekawe ile ten DuoFresh kosztuje, wiesz może? W necie nie mogę znaleźć ceny. Martahp, a tak w ogóle to ja mam pytanie - Ty budujesz dom? Wydawało mi się, że kiedyś pisałaś, że nie budujesz, a tu czytam, że stelaże zakupione Dakula pochwal się tymi wizualizacjami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.04.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 kibelek podłączony do prądu? matko czego ludzie nie wymyślą rozumiem że ten wentylatorek ma za zadanie przeciągnąć przez filtr powietrze z całej kubatury pomieszczenia? sprytne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Jak już jesteśmy w temacie wyziewów i zapachów - robiliście u siebie odpowietrzenie pionów kanalizacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.04.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) oczywiscie. z tego co się orientuje jest to nawet uregulowane prawnie (ale nie czytałam zapisów dokładnie tylko obiło mi się o uszy więc musiałabym sprawdzić) znalazłam:Piony kanalizacyjne powinny być zakończone rurą wywiewną wyprowadzoną ponad dach. Jeśli w budynku jest kilka pionów, rura wywiewna powinna się znajdować na pionie najbardziej oddalonym od przykanalika (w domu jednorodzinnym powinien to być pion najbardziej obciążony ściekami). Oprócz tego należy montować rurę wywiewną na co piątym (licząc od najbardziej oddalonego) pionie kanalizacyjnym. Reszta pionów może być wentylowana zaworami napowietrzającymi. Podłączenie kilku pionów do jednej rury wywiewnej jest możliwe pod warunkiem, że pole jej przekroju jest równe co najmniej dwóm trzecim sumy przekrojów podłączonych pionów. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.04.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 o rany, nie wiem - kto to robi - hydraulik czy od wentylacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.04.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 hydraulik w komplecie z dekarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.04.2011 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Zadzwoniłam, jest wyprowadzoneNie straszcie mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.04.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Anula, wkleiłabyś jeszcze raz linki? Nie, bo skopiowałam je z jakiegoś dziennika. Nie mam innej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.04.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Cześć Anula, Bardzo fajny projekt macie a po wizualizacjach widzać że i wnętrza będą piękne. Gratulacje powrotu do kraju. Przeczytałam w Twoim dzienniku że robicie najpierw ocieplenie poddasza a potem wylewki, co mnie zdziwiło bo my początkowo też tak chcieliśmy ale wszyscy nam ordadzali i mówili że trzeba ( tak by było najlepiej ) 1- wylewki 2- poddasze. Sam wykonawca od poddasza powiedział, że nie wchodzi jak nie będzie mniał wylewek, żebyśmy nie mieli do niego pretensji No i czekamy na wylewki.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.04.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Cześć,U nas też najpierw wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.04.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Anula - gratuluję powrotu To teraz czekamy na codzienne raporty począwszy od 1 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 06.04.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Witaj Anula chyba mnie jeszcze u Ciebie nie bylo:rolleyes:dziennik przejrzalam, z komentarzami bedzie gorzej bo sporo ich... Zapowiada sie piekny dom, bede podgladac i kibicowac;)Fajnie ze bedziesz nadzorowac wykonczeniowke to zaoszczedzi nCi sporo nerwow i pieniedzy Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez aneta s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts