anula05 12.04.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Spirea, co chcesz wiedzieć konkretnie? Zrobi mi firma od okien - szkło mocowane rotulami do profili:) Chciałam jak najmniej widoczne. I dodatkowo nie trzeba kombinować z elewacją - montuje się je po wszystkich brudnych pracach. Nie mam zdjęć i nie mogę znaleźć w necie, to zrobiłam u znajomych, ale mają profile, a ja będę miała rotule do profilu, i szkło normalne, nie mleczne: Rasia, siatka nie wiem do czego służy, nie dałam rady nawet zajrzeć na ten dach:( Na materiał po stropodachy już pojechali, chyba poczuli presję Inwestorki:) Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 12.04.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Anula zawsze tak bywa z płaskimi dachami , tarasami. trzeba dobrze zaizolowac. jedyne wyjście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 12.04.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 hej anula w lazience mam Starck X z firmy Duravit, choc nie wiem czy ostatecznie przejdzie, bo cenny maja troche z kosmosu, choc sam pomysl z klapa do bidetu fajny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 12.04.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Anula ale u Ciebie ruch na budowie, mam nadzieję że wszytko ogarniasz.Na jakie tynki zdecydowaliście się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 12.04.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 A hydraulik wart polecenia, bo i ja teraz poszukuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.04.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Anula, a czemu zdecydowaliście się na szambo? Macie widoki na kanalizację w krótkim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.04.2011 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Tynk silikonowy CeresitHydraulik OK, a na kiedy potrzebujesz? W maju zajęty:) Mamy widoki, ale te widoki są już od 2 lat i nie wiadomo kiedy się urealnią, może za rok, dwa, więc szambo wstawić tak czy siak musimy, niestety:((((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.04.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Hydraulik OK, a na kiedy potrzebujesz? W maju zajęty:) W zasadzie na już Mąż miał się sam bawić ale jednak stwierdził, że prace własne zajmują dużo czasu więc trzeba zlecić prace wod-kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.04.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 no to pewnie nie będzie wolny, ale prześlę ci namiar na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.04.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 no to pewnie nie będzie wolny, ale prześlę ci namiar na priv Dzięki za info. A jak wyceniają pracę hydraulicy? Z tynkami to prosto a u nich to chyba za całokształt, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.04.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 przeslij mu projekt i on wyceni mailem (robocizne i material) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.04.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Hej Anula, teraz ja witam się u Ciebie Przebrnęłam przez dziennik i komentarze. No cóż, jak chyba każdy napiszę że dom zapowiada się świetnie. Fajnego macie architekta, wizualki idealne. Zatargów na linii architekt-wykonawca nie zazdroszczę. My też mieliśmy z naszym ciężko (wykonawcą). Dobrze że ten etap już za nami. Mimo że do jakości wykonywanych prac (od początku do stanu surowego zamkniętego zadaszonego) nie mieliśmy żadnych zastrzeżen. Ale jeszcze wiele aspektów składa się na całokształt. Twój dom będzie piękny i chyba muszę się koło Ciebie zakręcić bo w końcu do Lesznowoli mam rzut beretem Podziwiam za tempo (szczególnie że to budowa na odległość) Tydzień łaziłam za mężem i mu ględziłam jacy ludzie są zorganizowani Ja muszę chyba zrobić projekt elewacji naszego domu. Nic fajnego sama nie wymyślę, a muszę zrobić coś z tym zewnętrzem, bo to co jest w standardzie nie podoba mi się. Może jakiś pomysłowy fajny projektakt, zna ktoś? BetaGreta Ja mogę polecić naszych hydraulików. Do końca tygodnia są u nas. Nie znam późniejszych ich planów ale zapytać nie zaszkodzi. Są dobrzy i szybcy (słowa mojego męża, a on się na tym zna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.04.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 BetaGreta Ja mogę polecić naszych hydraulików. Do końca tygodnia są u nas. Nie znam późniejszych ich planów ale zapytać nie zaszkodzi. Są dobrzy i szybcy (słowa mojego męża, a on się na tym zna) To jak możesz to podrzuć mi namiary na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.04.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 my zrezygnowaliśmy z cokołów. mamy kamyczki przy domu ( takie większe jak w Max Flizie do dekoracji). Anula myślałam,że będzie biały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.04.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 prawie biały, złamana szarością biel, ten próbnik w komputerze wygląda na dużo ciemniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.04.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 no własnie. my też robimy biały ,ale wybraliśmy kreisela ( chyba tak się pisze). te białe mają tyle odcieni, koszmar. po całym dniu wybierania, wymiękłam. jeszcze wykusze mamy prawie czarne tzn. w kolorze ral 7016( jak okna , dach i drzwi , a nawet żaluzje fasadowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.04.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 U mnie odprowadzenia z rynien robili brukarze razem z kostką. Koszt był lączny za kostke więc nie wiem ile ale nie sa to duże kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.04.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 mayland, ale tą deszczówkę odprowadzasz gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.04.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Właśnie miałem napisać - z deszczówką jest taki problem że trzeba ją odprowadzać do naturalnego cieku wodnego (potok, rzeka) albo wylewać na działkę albo... do studni na deszczówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.04.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 my mamy kanał burzowy w ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts