salik 14.04.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 my mamy kanał burzowy w ulicy. I gmina pozwoliła Wam się tak po prostu do niego podpiąć? No to fajnie macie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.04.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja mam bardzo przepuszczalny grunt, żółty piasek. Mam 4 małe studnie chłonne. Wystarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.04.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja mam piasek, pod nim glinę i nie wiem co z tym zrobić. Takie odwodnienie (ze studniami chłonnymi) nie kosztuje chyba 10 tysięcy????? Tyle mi krzyknął jakiś oszołom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.04.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 A nie masz jakiegoś strumyka albo rzeki w okolicy? Bo w tej sytuacji pozostaje Ci studnia... (do kanalizacji nie możesz i nie chcesz - to może spowodować w przyszłości problemy zarówno dla Ciebie, jak i innych mieszkańców). Pomijając że w tej chwili i tak masz tylko szambo. Pozostaje Ci zbiornik - my u nas też go chcieliśmy robić, ale stanęło na tym że trzebaby wkopać taaaaaaaaaki zbiornik, co nie ma sensu bo i tak pewnie przy charakterze burz/deszczów w Polsce, szybko by się przepełnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.04.2011 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Mam nadzieję, że wystarczą studzienki chłonne jak u mayland...To las, żadne z sąsiadów nie ma problemów z wodą na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 14.04.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 czolem, co do balustrad szklanych, moge polecic firme, ktora robila moje (co prawda zewnetrzne, ale z pewnoscia zrobia i w srodku) - Gabra z Bialegostoku. Szef chyba bywa czesto w okolicach Wawy, wiec nie powinno byc problemu z umowieniem sie na spotkanie na miejscu... Same pozytywne wrazenia: terminowo, super-dokladnie (nawet jak na moje wymagania i cena uczciwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.04.2011 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 oo, dzięki,zaraz dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.04.2011 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 pwasylcz, a Ty nie robiłeś swoich przypadkiem sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.04.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 anula przepraszam. jestem strasznie roztrzepana. i mam tak ze wszystkim niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.04.2011 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 spoko, tylko doślij tę cyferkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 14.04.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Anula przyszłam do Ciebie zobaczyć, bo taką smutną minkę zrobiłas u mazo. No to sie przywitam:)Z własnego podwórka o studniach chłonnych to powiem tyle, ze ja mam u siebie dość wysoko glinę a pod nią iłły. Mam zrobione 4 studnie po 2 wielkie kregi odprowadzające wodę z rynien. Jakoś to działa, ale w sytuacjach ekstremalnych woda podchodzi wysoko w rury. Jak jest glina to woda ze studni ma problemy z rozsączeniem. Nie jestem pewna, ale coś mi kołacze w łebku, ze koszt tego był około 4 tysie 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.04.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Anula - głowa do góry, jutro też jest dzień (wiem - marne pocieszenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 14.04.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 hej, ja robilem sam projekt i montaz balustrad, ale szklo robila Gabra. O ile wiem, oni moga podjac sie i calosci, jesli bedziesz chciala (mocowania+szyby+inne elementy metalowe - nie wiem, jak z drewnianymi, gdyby byly potrzebne)... Jesli moge cos powiedziec o kosztach roboty, to rozsadnie jest liczyc 20 zl/godzine pracy czlowieka, ktory cos umie na budowie. Wiec np. jesli czterech ludzi robi cos przez dwa dni po 8 godzin, to daje 64 godziny czyli ok. 1300 zl. Plus oczywiscie materialy. Jesli cena za typowe prace (nie mowie o zaawansowanych technologiach) znaczaco przekracza te szacunki, to znaczy, ze ktos nas probuje naciagac... Zycze dobrych nastepnych dni na budowie i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.04.2011 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 dzięki pwasylcz, zdecydowanie próbuje naciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.04.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 cześć 78mysz!Miło mi powitać Szanowną Weterankę forum:) A ten drenaż to robił Ci brukarz czy kto - gdzie ja mam szukać człowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.04.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 anula ja też na dziś i cały tydzień mam dość chyba ta pogoda mnie dołuje. tak jest z fachowcami. dziś tynkarze zewn. mieli zrobić sprzatanie. siedzą na dole w gabinecie . I co nic. jutro znów dzień . do nich się mówi i nic. a ja już się modlę, zeby skończyli tynkować . jeszcze tydzień . i skończą. jeszcze ten biały tynk. trudno znależć naprawdę biały:bash: koszmar. miałam wczoraj rajd po składach i hurtowniach. mam nadzieję,że znalazłam najbielszy. polecali mineralny, ale to jest niemyjące się. biały niemyjący to koszmar:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.04.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Anula tak jak pisałam, robili mi odwodnienie brukarze. Nie mam drenażu, bo jest mi niepotrzebny. Od ujscia rynny pod kostką na podjeździe do studzienek są położone zwykłe rury kanalizacyjne. A moje studzienki to........ kilka pustaków stropowych które zostały po zrobieniu stropu wkopane w żółty piasek i nakryte krótkim krawężnikiem. N amoim gruncie to działa, nic więcej nie potrzeba. Cenowo to oni mi policzyli za to naprawde śmieszne pieniadze bo ile może kosztować wkopanie rury ze spadkiem i kilku pustaków? Jakieś kilkaset zł za kopanie łopatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.04.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Anulo! kuchnia przepiękna! aż głupio swoją pokazywać... A problemy? pociesz się, że inni mają gorzej:) My zaraz będziemy płacić krocie za malowanie elewacji, bo chyba nie mamy nigdzie zapisane, że to dwukrotne malowanie... i do tego malujemy z pośrednictwem dewelopera, zamiast zlecić to poza nim, bo to ponad standard... Zaraz się okaże, że taniej było wziąć silikonowy... Będzie dobrze! tego musimy się trzymać Szybkozłączka do szamba to dobry pomysł, też to mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 15.04.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ania ja nietsety też wyceniałam w wielu firmach te same balustrady szklane mocowane do policzka i wyceny które dostałam były miażdzące. Po 10-tej rzędu ponad 40 tys. wiedziałam że to chyba nie jest żart.Niestety. My też mamy tego spro schody dwubiegowe i antresola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.04.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Dzień dobry,życzę spokojniejszego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts