Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

załamaliście mnie z tym odprowadzaniem deszczówki. Słyszałam, że do kanalizacji nie można (poza tym mamy szambo), ale nie, że to bardziej skomplikowane :(

Anula, dzięki za zdjęcia. Muszę coś wymyśleć, a wydaje mi się, że sprawy zaczynają wymykać się spod kontroli.

Spirea, mam nadzieję, że doczytałaś, że te ceny to dotyczą szkła, a nie odwodnienia:)

Odwodnienie to dość prosta sprawa, pod warunkiem, ze nie masz twardej gliny... I masz kogoś, kto CI przekopie działkę.

Ja też mam coraz częściej wrażenie, że sprawy wymykają się spod kontroli:(

Spirea, mam nadzieję, że doczytałaś, że te ceny to dotyczą szkła, a nie odwodnienia:)

Odwodnienie to dość prosta sprawa, pod warunkiem, ze nie masz twardej gliny... I masz kogoś, kto CI przekopie działkę.

To ja dodam jeszcze jeden warunek, który u nas pogrzebał studnie chłonne - należy też mieć stosunkowo niski poziom wód gruntowych.

U nas jest bardzo wysoko i woda po prostu nie miałaby jak odpływać...

Kobity - głowa do góry, lato idzie! :)

Czesc Anula w piątkowe miłe popołudnie :p

Widzę że tutaj napisałaś co Pan Wspaniały wymyślił. No, nieźle nieźle. Phi, waryjat!

Ja się na tym totalnie nie znam, nie wiem o co chodzi z tymi studniami itd.

Muszę liznąć temat. U nas podmokłe tereny, w zeszłym roku ludzie workami się zastawiali, u nas było sucho (na szczęście). Dobrze że nasz wykonawca miał głowę na karku i dom wyżej postawił. Nie widać tego ale woda nie podchodzi

Ceny balustrad też*piękne, nie ma co.

Ja idę swoje podłogi dalej przeżywać. Piona

Salik, ja właśnie współpracuję z firmą kominyikominki

Poleciła mi ich zuz@nka i pierwsze wrażenia są świetne! Profesjonalna firma, podejście do klienta na wysokim poziomie, no i fajnie ceny.

Za kominek spartherm z pełnym montażem i zabudową granitową przyjdzie mi zapłacić niewiele więcej niż za sam wkład gdzie indziej

ooo, dzięki Wam, już do nich piszę :)

Napisz i zapytaj czy załapujesz się na promocję (miała być do 16 kwietnia) Zabudowa w cenie czy coś w tym stylu, nie pamiętam jak to miało być.

Za 3 dni dostajesz próbki kamieni, za chwilę profesjonalny projekt kominka wraz z wizualizacją, zwymiarowany i wycenę.

Podobno sam montaż też super (to słowa zuz@nki)

Ja czasami się zastanawiam po co mi ten cały kominek. Ja palić w nim nie będę, bo trzeba drewno przynieść, napalić,pilnować bo dzieci się poparzą, a później jeszcze posprzątać, mąż tym bardziej. W sumie to tylko taki drogi, ładny mebel.

Może jak prądu pół dnia nie będzie to można napalić i ciepło będzie :).

A u was o super czystość trzeba będzie szczególnie dbać,bo widok na przestrzał i jeszcze podświetlony od tyłu naturalnym światłem.

Oczywiście nie namawiam do rezygnacji z kominka. Teraz dom bez kominka, to już jakiś taki wybrakowany.

Oj wiesz co, też się nad tym zastanawiałam po co mi ten kominek.

Myślę, że to jakiś taki kompleks - że jak dom to i kominek musi być...

Mój mąż chce i już. Nie wiem czy i jak często będziemy w nim palić. Lubię siedzieć przy kominku, ale jak to będzie w praktyce... wyjdzie "w praniu".

Anula, a właśnie apropo tego, że on taki na przestrzał i wszystko będzie widać.

Czy od strony tego okna jest koniecznym by było widać kominek? Z tego co widzę, od tamtej strony nie ma miejsca z którego patrzyloby się na kominek (jadalni, salonu itp). Może mógłby być nie na przestrzał?

Gość monika996
kominek właśnie my już zrezygnowaliśmy z kominka tradycyjnego. w starym domu rozpaliliśmy 2 razy w kominku przez cały okres mieszkania. kupujemy płaski biokominek na ścianę( presja kominekm musi być w domu). my mamy kominek w salonie pomiędzy sofą a jadalnią( stołem). ja najchętniej dałbym ogromne lustro np. Starcka . no cóż presja wygrała:) będzie ogień sztuczny