anula05 15.04.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Dzień dobry:)druga wycena już 25 tysi, więc można taniej... Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.04.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 załamaliście mnie z tym odprowadzaniem deszczówki. Słyszałam, że do kanalizacji nie można (poza tym mamy szambo), ale nie, że to bardziej skomplikowane Anula, dzięki za zdjęcia. Muszę coś wymyśleć, a wydaje mi się, że sprawy zaczynają wymykać się spod kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.04.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Spirea, mam nadzieję, że doczytałaś, że te ceny to dotyczą szkła, a nie odwodnienia:)Odwodnienie to dość prosta sprawa, pod warunkiem, ze nie masz twardej gliny... I masz kogoś, kto CI przekopie działkę. Ja też mam coraz częściej wrażenie, że sprawy wymykają się spod kontroli:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.04.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Spirea, mam nadzieję, że doczytałaś, że te ceny to dotyczą szkła, a nie odwodnienia:) Odwodnienie to dość prosta sprawa, pod warunkiem, ze nie masz twardej gliny... I masz kogoś, kto CI przekopie działkę. To ja dodam jeszcze jeden warunek, który u nas pogrzebał studnie chłonne - należy też mieć stosunkowo niski poziom wód gruntowych. U nas jest bardzo wysoko i woda po prostu nie miałaby jak odpływać... Kobity - głowa do góry, lato idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.04.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Czesc Anula w piątkowe miłe popołudnie Widzę że tutaj napisałaś co Pan Wspaniały wymyślił. No, nieźle nieźle. Phi, waryjat! Ja się na tym totalnie nie znam, nie wiem o co chodzi z tymi studniami itd. Muszę liznąć temat. U nas podmokłe tereny, w zeszłym roku ludzie workami się zastawiali, u nas było sucho (na szczęście). Dobrze że nasz wykonawca miał głowę na karku i dom wyżej postawił. Nie widać tego ale woda nie podchodzi Ceny balustrad też*piękne, nie ma co. Ja idę swoje podłogi dalej przeżywać. Piona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.04.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Sporo osób poleca http://www.kominkiikominy.pl/ oraz http://kominkizkrakowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.04.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Salik, ja właśnie współpracuję z firmą kominyikominkiPoleciła mi ich zuz@nka i pierwsze wrażenia są świetne! Profesjonalna firma, podejście do klienta na wysokim poziomie, no i fajnie ceny.Za kominek spartherm z pełnym montażem i zabudową granitową przyjdzie mi zapłacić niewiele więcej niż za sam wkład gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.04.2011 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ooo, dzięki Wam, już do nich piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.04.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ooo, dzięki Wam, już do nich piszę Napisz i zapytaj czy załapujesz się na promocję (miała być do 16 kwietnia) Zabudowa w cenie czy coś w tym stylu, nie pamiętam jak to miało być. Za 3 dni dostajesz próbki kamieni, za chwilę profesjonalny projekt kominka wraz z wizualizacją, zwymiarowany i wycenę. Podobno sam montaż też super (to słowa zuz@nki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 15.04.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Anula,a ten kominek musi tak prostopadle do słupa stać? Trochę szkoda tej osi widokowej na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.04.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 No niestety musi, ale on będzie inny, krótszy. Już gdzieś tu pisałam, że wizualizacje architekta budynku nas zmyliły i wyszło jak wyszło. Widok z wejścia jest taki: A będzie taki ukłąd, tylko z płytszym kominkiem: Próbujemy robić co się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 15.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ja czasami się zastanawiam po co mi ten cały kominek. Ja palić w nim nie będę, bo trzeba drewno przynieść, napalić,pilnować bo dzieci się poparzą, a później jeszcze posprzątać, mąż tym bardziej. W sumie to tylko taki drogi, ładny mebel. Może jak prądu pół dnia nie będzie to można napalić i ciepło będzie . A u was o super czystość trzeba będzie szczególnie dbać,bo widok na przestrzał i jeszcze podświetlony od tyłu naturalnym światłem. Oczywiście nie namawiam do rezygnacji z kominka. Teraz dom bez kominka, to już jakiś taki wybrakowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.04.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Oj wiesz co, też się nad tym zastanawiałam po co mi ten kominek.Myślę, że to jakiś taki kompleks - że jak dom to i kominek musi być...Mój mąż chce i już. Nie wiem czy i jak często będziemy w nim palić. Lubię siedzieć przy kominku, ale jak to będzie w praktyce... wyjdzie "w praniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.04.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Anula, a właśnie apropo tego, że on taki na przestrzał i wszystko będzie widać.Czy od strony tego okna jest koniecznym by było widać kominek? Z tego co widzę, od tamtej strony nie ma miejsca z którego patrzyloby się na kominek (jadalni, salonu itp). Może mógłby być nie na przestrzał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 16.04.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 kominek właśnie my już zrezygnowaliśmy z kominka tradycyjnego. w starym domu rozpaliliśmy 2 razy w kominku przez cały okres mieszkania. kupujemy płaski biokominek na ścianę( presja kominekm musi być w domu). my mamy kominek w salonie pomiędzy sofą a jadalnią( stołem). ja najchętniej dałbym ogromne lustro np. Starcka . no cóż presja wygrała:) będzie ogień sztuczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.04.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 monsanbia, mógłby być, ale my włąśnie nie chcemy ograniczać tego widoku na działkę kiedy założysz dziennik? monika, doślesz mi tę cyferkę do Pana z alu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 16.04.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Anula wysłałam ci i do pana Sławomira szefa i do firmy do biura. zrobię to jeszcze raz:yes:Aluglass biura 0 12272- 34-50Slawomir Szklarz 502 52 47 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.04.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 dzięki, wcześniej nic nie dostałamps. wrzuc jakieś fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 16.04.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 ok montaz szkla po malowaniu . ps cos stalo sie z klawatura, nie pisze po polsku. mysle, ze po 4 maja. i mam nadzieje juz mieszkac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.04.2011 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 zdjecia po 4 maja czy malowanie?mi chodzi o zdjecia w ogole domu:) a tej szyny/profilu od barierek to tez mozesz zrobic. postaraj się kobieto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts