Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Gość monika996

łatwo powiedzieć . mi porysowali barierki panowie od tynków zewnętrznych. chcieli wyczyścić ramy okienne i barierki:offtopic: i poczyścili . dobrze ze z 6 poprzeczek tylko 2 porysowali. niestety wymienić się nie da , bo utopione w ociepleniu. Może pan Sławek poczaruje!! aluglass to porządna firma. dzwoń poświętach i przypomnij się.

jeszcze czarodzieje zatarli na jednej ścianie zle tynk, zasechł im( bo zabrakło i potem chcieli dorobić) . tu mamy problem, bo ściana ogromna bez okien. będą musieli poprawiać.

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny i chłopaki też, czy ktoś ma pomysł, wie gdzie szukać, wie czego się wystrzegać ..

otóż chcę zrobić w kilku miejscach na elewacji a'la żaluzję drewnianą coś jak to

http://muratordom.pl/s/photos/c6/ff/e6/c6ffe60d5a371a6b.jpg

jak to najładniej, najtaniej, najpoprawniej zrobić,

małe ALE:

jesteśmy po tynkach, gdzieś znajdę schematy montażu?

Edytowane przez e-mól

Gość monika996
dziewczyny szukam fajnych kontaktów. zastanawiam się na Berkerem, bo fajne i w fajnej cenie ( a u nas masa kontaktów i gniazdek). najbardziej podobał mi się kolor antracyt prawie czarny, ale chyba odpadnie w większości. będą białe ściany:jawdrop: sa jeszcze szaro-srebne , albo białe w połysku. doradzcie coś

monika, kontakty będziemy mieli najprostsze Berkera jakieś kwadraty czy coś, białe. Nie znam się, nie zależy mi na drogich, więc nie pomogę. Bierzemy to co w miarę tanie i przyzwoite

e-mól obawiam się, że wszystkie takie na elewacji należy robić przed tynkami, żeby ukryć mocowania. Nie jestem fachowcem, nie pomogę, sama mam jazdę z drewnianymi elementami na elewacji i jak skonczą to może będę mądrzejsza w temacie i będę mogła polecić wykonawcę.

Wam również Wesołych Świąt. Ja Świąt nie mam, bo się pakuję:(

Piszę tutaj, bo tutaj Pan Grzegorz zajrzy

To może i ja się wybiorę na tę Listopadową ... jakbym wybrała coś dla siebie to może by nam mili Panowie jakiś wspólny mega rabacik zaproponowali

Ja chcę fajny lity dąb do salonu i sypialni, do łazienek na podłogówkę jakiś egzotyk i do pokoi dzieci i gabinetu trójwartwówkę (finishparkiet jesion bielony, oglądałam też baltic wood jesion bielony, jest ładniejszy)

Podwójny klient w pakiecie, a my ładne dziewczyny som (co nie Anulka?)

Przepraszam ze nie zauwazylem ze w dzienniku sie nie pisze :jawdrop: po ilosci postów mam nadzieje ze Pani Anulka mi wybaczy :rolleyes: Co do Pani ktorej tekst powyzej zacytowałem to prosze pamietac ze nie wszedzie mozna polozyc litą deskę. Wymagany jest bardzo twardy jastrych (ścinanie 1,5 kN) i w 99% idealnie wykonana wylewka samopoziomujaca o bardzo duzej wytrzymalosci np. Uzin NC 170, Uzin NC 172 Bi-turbo (bo jastrych nie jest nigdy az tak rowny - a wyrownanie klejem jest 6krotnie drozsze).

Co do łazienki to musi Pani wybrać drewno teakowe nie ze względu na to, że nie pracuje ale ze wzgledu ze nie gnije. Drozszy jest tez system podłogowy. Na poczatku trzeba równe już podłoże należy pokryć żywicą odcinającą wilgoć (zalecam materiał Uzin PE 460), następnie mata Multimoll Vlies i klej poliuretanowy - najlepiej dosc tani i powszechny Uzin MK 92 S. Ponadto z tego co słyszałem jest możliwość ułożenia takiej podłogi (ale tylko w małych łazienkach) bez maty i zamiast kleju MK 92 S zastosowac klej Uzin MK 95.

Co do pokoju dzieci i gabinetu to oczywiscie Finishparkiet pasuje. Moze sie rowniez Pani zastanowic nad drewnem Tarketta trójlamelowym (także trójwarstwówka). Poniżej też wypisałem deski w podobnym zasięgu cenowym (dostępne w połysku i matcie). Ceny tam sa podane brutto. W zakupie z montażem zamiast 23% to 8%VAT.

http://www.allfloor.pl/pl/p/Tarkett-Rumba-Naturalny-jesion-2525mm-7941003-polysk-Ultraloc-1m/178

http://www.allfloor.pl/pl/p/Tarkett-Salsa-Naturalny-jesion-2525mm-7954002-mat-Ultraloc-1m/126

Co do cen zawsze istnieje jakaś możliwość negocjacji cen - w szczegolnosci przy kompleksowej obsłudze :)

Tak marginesem chciałem tylko napomnieć o jednym materiale na podlogi, o którym mało kto mówi. Najpierw zdjęcia:

http://www.allfloor.pl/realizacje/imitacje/kuchnia.jpg

http://www.allfloor.pl/realizacje/imitacje/salon.jpg

http://www.allfloor.pl/realizacje/imitacje/pokoj.jpg

To są płytki pcv imitujące drewno/ceramikę. Akurat wysłałem Państwu produkty Tarketta i Amtico (w swojej ofercie ma również podobny materiał Forbo). W kuchni ten materiał jest zdecydowanie lepszy od ceramki (w rodzinnej kuchni była już ceramika, wykladzina pcv a teraz są płytki pcv). Człowiek po płytkach się ślizga (w szczególności małe dzieci), a przedmioty takie jak kombinerki potrafią na nie spaść(np. po roku użytkowania) i nowa płytka jest już w innym odcieniu co powoduje pojawienie się uciążliwego dywanika (własne doświadczenie).

Płytki pcv są w cenie lepszej glazury (106 zł netto) ale mają jeszcze dwie wielkie zalety: są cieplejsze, a fugi pomiędzy nimi się nie brudzą. Nawet jak na podłoge rozleje się kłopotliwy sok z czarnych porzeczek to fuga po zmyciu dalej trzyma swój kolor - bo to jest wykładzina pcv.

Co do zdjęć salon.jpg i pokoj.jpg to także imitacje - tym razem drewna - czyli to wszystko co leży w sklepach typu H&M, Smyk, Mango i wielu innych (sami byliśmy wykonawcą tych zleceń). Materiał ten jest bardzo wytrzymały. W sklepie gdzie ludzie chodzą tymi samymi ścieżkami (pomiędzy półkami) gdyby leżała prawdziwa deska to co miesiąc trzeba było taki sklep zamykać na tydzień by rozmontować półki, wycyklinować, polakierować, poczekać aż wyschnie i zamontować z powrotem półki. Płytki te w celu pielęgnacyjnym można co kilka lat pokryć akrylem - koszt operacji sporo mniejszy niż lakierowanie.

Mam nadzieje ze pomogłem i wszystkim życzę Wesołych Świąt

Edytowane przez Allfloor