Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Saliku, ja chcę różne. Podłogę w salonie chcę w dębie, litym najlepiej 14, mix długości, select, i coś co wpada w szary odcień. Coś zabielonego i zaszarzonego. Mam dwa typy, jeden to firmówka Vip Parkietu (tylko drogie cholerstwo) a drugi to decowood moca white. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Do sypialni chcę palisander select lakierowany na mat i do pokoi dzieci i gabinetu jesion bielony select. No i jeszcze jakieś drewno do łazienek, ale nie jestem do końca zdecydowana. Podoba mi się*podłoga 78mysz i Rasi

Anula, faktycznie ten na wizualce wygląda fajnie. Nawet jest zbliżony do tej kozy, którą podsunęła martahp

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Stolarz to nie jakiś Pan Miecio tylko spory zakład (Dawidczyk), nie sądzę, że przyjmą zlecenie na kilka półek zważając na to, że mają półroczne terminy na drzwi. Nie wiem też jeszcze jak cenowo - mają coś zaproponowac w przyszłym tygodniu to dam znać. Realizacje super, np."

No, no Dawidczyk, to jest absolutnie pierwsza liga. Widziałem ich prace w różnych gazetach. Gdy tylko było coś ekstra to zwykle to była ich robota. Ciekaw jestem cen.

Pewnie adekwatne do 'marki' :)

azakrzew - byliśmy u Was ostatnio przejazdem i miałem zapytać czy z jakiegoś konkretnego powodu macie tyle styropianu na dylatację tarasu (chyba że to ze słupami, to nie ma być taras :)

Anula - może ich nie wypuszczaj z działki, dopóki nie skończą?

Edytowane przez salik

Cześć Anula!

Znalazłam firmę z Łodzi która robi posadzki żywiczne. Cena 55-70 pln (chyba w zależności od tego jakie równe podłoże). Może by wziąć w pakiecie? Może jeszcze z kimś?

Już prawie urobiłam męża żeby nie robić garażu w płytkach. Zresztą nie umiem znaleźć odpowiednich płytek, z V klasą ścieralności

Cześć Anula!

Znalazłam firmę z Łodzi która robi posadzki żywiczne. Cena 55-70 pln (chyba w zależności od tego jakie równe podłoże). Może by wziąć w pakiecie? Może jeszcze z kimś?

Będę wdzięczna za podesłanie informacji o tej firmie od posadzek. Myślę, że byłabym chętna na przystąpienie do "pakietu" tylko potrzebuję trochę informacji na ten temat.

Takich firm jest pewnie mnóstwo (skoro można to zrobić samemu wałkiem i pędzlem ... ) Ja znalazłam faceta który oferuje się na allegro http://allegro.pl/posadzki-epoksydowe-warsztat-chlodnia-plytki-garaz-i1584338579.html

Mogę napisać do niego maila z zapytaniem - z czego te posadzki robi, jak by było z większym zamówieniem i takie tam. Zapytam też o Twoje wylewki Aniu.

Może być?

Wstępnie ja, Anula i Balbina

Witam pięknie,

Gratuluję oryginalnego, przepięknego projektu i inspirujących pomysłów :). Chapeau bas!

Chciałam zapytać o drewnianą elewację. Z fotografii wynika, że nie ma pod nią ocieplenia. Czy tak jest w istocie? Czy będzie tu inne rozwiązanie zabezpieczające ciepło budynku w miejscu drewnianej elewacji?

rasia, ja też nie mam Twojego numeru. Napisze CI na priv.

Minka, witaj, dawno CIę nie było, co słychać? Jakieś kroki budowlane? Odpowiadając na Twoje pytanie: boję się ;)

Cześć julianna, w stelażu jest 12 cm wełny.

A Gothart się zwinął, oczywiście. Po jednym dniu uciekli, zostawili rozbabraną wełnę - miejscami nei zabezpieczoną przed deszczem.... Szkoda słów. Mieli być dwa dni, byli jeden. Mieli wrócić dziś montowac zaczepy - nie wrócili. Jutro o 8 muszą być przy montażu bramy - dziś przez tel twierdzili, że będą, ale wątpię... Mamy telefon do majstrów, więc teraz przynajmniej możemy się dodzwonić, ale co z tego... Ręce opadają. Zobaczymy jutro.

No właśnie... Podpatruję Was i miałam nadzieję, że jednak okaże się, że to jakieś niedomówienie z wykonawcą od elewacji i w efekcie zrobią wszystko jak należy i ... mieliby kolejne zlecenie (u nas też elewacja drewniana). Tracę więc kolejnego klienta, nie mówiąc o "smrodzie" na Forum i innych potencjalnych...

Wykonawca się pojawił, dziś od rana pracują, przywieźli zaczepy, mąż z nimi rozmawiał, mówi, że wszystko jak należy, znają się na pewno. Pracują, więc pewnie wszystko dobrze się skończy. Może nawet damy im do zrobienia taras.... ale bez żadnych zaliczek.

Mamy bramę:)!