Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Aniu

Nie odpisałaś co myślisz o tych wylewkach. Rozumiem, że nie miałaś do tego głowy.

No i dobrze, że Gothart się opamiętał. Straszenie sądem jednak działa cuda.

My mieliśmy fajnego kandydata na tynkarza. Przyjechał, powiedział że nikt od niego nie zrobi lepiej. A potem dzwonił sto razy i prosił o kasę na zaliczkę, bo miał jakąś komunię w rodzinie. Podkreślam, że nawet nie daliśmy mu nadziei na to że go wybierzemy

Zero zaliczek! Chyba że umowa będzie tak skonstruowana, że niewywiązanie się z umowy skończy się dla nas niezłym zyskiem :p

Zapisane. Pytam się o najmniej efektowny detal ;) bo zacząłem się zastanawiać nad wnętrzem. W dotychczasowej praktyce świetnie sprawdziła się strategia kupowania najtańszych serii dobrych producentów (na zasadzie - design się nudzi, jakość nie) i zorientowałem się, że o ile z ceramiką jestem w stanie wskazać o co mi chodzi (VB, Keramag, Duravit), o tyle gorzej jest z armaturą i na Oras i HansGrohe kończą mi się pomysły.

A co do braków na ekspozycji - salony muszą kupić baterie na ekspozycję. Wprawdzie mają rabat ekspozycyjny, ale jak to poleży na ekspozycji, to już nikt tego nie chce kupić a bo rysy, przetarcia itp. Nie dziw się więc, że nie kupują wszystkich linii produktowych, a tylko te najpopularniejsze.

Witam!

Gratulacje! Ależ Ci to szybko idzie.

Przeczytałem cały dziennik ale komentarzy nawet nie próbuję ;).

Pewnie już stropodachy zrobiliście - jeśli nie, zastanów się nad dachem odwróconym i zastosowaniu bardziej elastycznych izolacji - np EPDM.

Generalnie podoba mi się, ale mam wrażenie, że wnętrza projektuje Wam ktoś inny niż dom - są mniej konsekwentne.

Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie problemów.

pozdrawiam

Witaj Robert, to zaszczyt, że mnie odwiedziłeś:) śledziłam Twoje posty i oglądałam mieszkanko, pamiętam.

Co do tempa - robię co mogę. Co do wnętrz i konsekwencji - trafiłeś w sedno. Chcieliśmy, aby bryła i wnętrza wyszły spod jednej ręki, ale nie wyszło. Konsekwencja architektury budynku to pochodna charakteru architekta. Jego absolutna asertywność i pewne hmmmm braki w wyczuciu podejścia do klienta, nie pozwoliły na dalszą współpracę. A szkoda. Wystarczyłoby tylko trochę podszkolić się w CRM:) i być ciut bardziej zaangażowanym i pomocnym.

Wnętrza robi młoda architekt, ze Śląska zresztą. I tu jesteśmy w 100% zadowoleni z podejścia do klienta i sposobu pracy z klientem, za to brakuje odrobinę stanowczości i konsekwencji właśnie. Za bardzo nas słucha momentami, mam wrażenie:)

Trudno dogodzić, co?:) Następnym razem znajdę 2w1:)

Ja już nie mam siły niczego pilnować ;)

Tynki gipsowe Baumit, gładzie tylko na wybranych fragmentach (parter sufity i wyeksponowae ściany, w sypialniach być może nie).

W łazienkach i pomieszczeniach gospod. są cementowo-wapienne.

Edytowane przez anula05

hej,

i ja sie ciesze, ze sprawy ida do przodu.

Jesli moge tylko cos zauwazyc (bo obawiam sie, ze na zmiany juz za pozno...) - elementy stalowe macie chyba w koncu ze zwyklej stali pomalowane farba antykorozyjna? Zwykla stal oznacza spore mostki termiczne (duzo wieksze niz przy nierdzewnej), a poza tym malowanie to jest rozwiazanie na pare lat - co potem? Jesli te elementy bylyby ocynowane, to 10-20, ocynk+dobre malowanie - pewnie do 20-30 lat na zewnatrz. Jak je zakonserwowac za pare lat?

Gość monika996

super sprawnie poszły te tynki. poradziliście sobie też chyba z uskokami ,o ktore się martwiłaś. schody śliczne.

ja będę miała na ścianie płytę z mdf oliwka czarna ( podobne coś w kolorze do paldao , tylko sztuczne , bo mdf i w lakierze . słoje w poziomie przypominają paseczki). zobaczymy jak wyjdzie . tansze od forniru. będę miała kontynuację tej płyty w kuchni w szafie na wysoką zabudowę.

Spirea to trochę taka dyskusja jak o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą - kto co lubi. Nie wiem czy miękkie, czy nie, do tej pory miałam gipsowe i było ok, wydają mi się gładsze od wapiennych, zresztą wapno mi się jakoś źle kojarzy. Nie wdawałam się w szczegóły, wzięłam takie i już.

pwasylcz przecież uprzejmie prosiłam...:) :) :) nie pytać o rdzę. I co ja mam odpowiedzieć? Że w umowie z wykonawcą mamy ocynk? Tak, mamy. Przywiózł takie i powiesił. I się jakoś tam (mniej lub bardziej pokrętnie tłumaczy. Mam mu kazać zdejmować i czekać kolejne miesiące nie wiadomo na co? A ocieplenie stoi. Nie wiem jak będzie, czy zardzewieje, kiedy i co z tym zrobimy.