minkapinka 13.05.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Anula, na razie kroków budowlanych brak, ale nie tracę nadziei Jestem ciekawa jak wygląda brama. Z tym wykonawca elewacji to niezła kaszana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.05.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Mamy bramę! zdjęcia, zdjęcia!!! No i poza ekipą mąż się pojawił do pomocy. Oby jak najmniej kolejnych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.05.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witaj Aniu Nie odpisałaś co myślisz o tych wylewkach. Rozumiem, że nie miałaś do tego głowy. No i dobrze, że Gothart się opamiętał. Straszenie sądem jednak działa cuda. My mieliśmy fajnego kandydata na tynkarza. Przyjechał, powiedział że nikt od niego nie zrobi lepiej. A potem dzwonił sto razy i prosił o kasę na zaliczkę, bo miał jakąś komunię w rodzinie. Podkreślam, że nawet nie daliśmy mu nadziei na to że go wybierzemy Zero zaliczek! Chyba że umowa będzie tak skonstruowana, że niewywiązanie się z umowy skończy się dla nas niezłym zyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 15.05.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Anula - te drobne lamelki na desce warstwowej na moje oko wyglądają na bambus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 15.05.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ach - i jeszcze jednej rzeczy zapomniałem zapytać - jakiej firmy baterie łazienkowe ostatecznie wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.05.2011 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 A to zależy które, bo każda z innej:(monsanbia, jestem wstępnie zainteresowana, jak pogadasz daj znać jak z terminami i ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 15.05.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 racja. Chodzi mi o umywalkową i bidetową wybrane do górnej łazienki. Fotka na ostatniej stronie dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.05.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 a, to Roca EsmaiNiestety nie widzialam na żywo, mam nadzieję, że równie ładne jak na zdjęciuW ogóle to jest problem, żeby zobaczyć baterie na żywo - jest mało ekspozycji, wybór ogromny, ale w katalogach i jak tu się decydować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 15.05.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Zapisane. Pytam się o najmniej efektowny detal bo zacząłem się zastanawiać nad wnętrzem. W dotychczasowej praktyce świetnie sprawdziła się strategia kupowania najtańszych serii dobrych producentów (na zasadzie - design się nudzi, jakość nie) i zorientowałem się, że o ile z ceramiką jestem w stanie wskazać o co mi chodzi (VB, Keramag, Duravit), o tyle gorzej jest z armaturą i na Oras i HansGrohe kończą mi się pomysły. A co do braków na ekspozycji - salony muszą kupić baterie na ekspozycję. Wprawdzie mają rabat ekspozycyjny, ale jak to poleży na ekspozycji, to już nikt tego nie chce kupić a bo rysy, przetarcia itp. Nie dziw się więc, że nie kupują wszystkich linii produktowych, a tylko te najpopularniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.05.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witam! Gratulacje! Ależ Ci to szybko idzie. Przeczytałem cały dziennik ale komentarzy nawet nie próbuję . Pewnie już stropodachy zrobiliście - jeśli nie, zastanów się nad dachem odwróconym i zastosowaniu bardziej elastycznych izolacji - np EPDM. Generalnie podoba mi się, ale mam wrażenie, że wnętrza projektuje Wam ktoś inny niż dom - są mniej konsekwentne. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie problemów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.05.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witaj Robert, to zaszczyt, że mnie odwiedziłeś śledziłam Twoje posty i oglądałam mieszkanko, pamiętam. Co do tempa - robię co mogę. Co do wnętrz i konsekwencji - trafiłeś w sedno. Chcieliśmy, aby bryła i wnętrza wyszły spod jednej ręki, ale nie wyszło. Konsekwencja architektury budynku to pochodna charakteru architekta. Jego absolutna asertywność i pewne hmmmm braki w wyczuciu podejścia do klienta, nie pozwoliły na dalszą współpracę. A szkoda. Wystarczyłoby tylko trochę podszkolić się w CRM:) i być ciut bardziej zaangażowanym i pomocnym. Wnętrza robi młoda architekt, ze Śląska zresztą. I tu jesteśmy w 100% zadowoleni z podejścia do klienta i sposobu pracy z klientem, za to brakuje odrobinę stanowczości i konsekwencji właśnie. Za bardzo nas słucha momentami, mam wrażenie:) Trudno dogodzić, co? Następnym razem znajdę 2w1:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.05.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 cześć Anula, sporo tego drewna, musisz dopilnować instrukcji dla wykonawcy Zamontowane konstrukcje wyglądają bardzo profesjonalnie. Ciekawa jestem dalszego ciągu. Mam pytanie o tynki - jakie to są i czy będziecie robić gładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.05.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 (edytowane) Ja już nie mam siły niczego pilnować Tynki gipsowe Baumit, gładzie tylko na wybranych fragmentach (parter sufity i wyeksponowae ściany, w sypialniach być może nie). W łazienkach i pomieszczeniach gospod. są cementowo-wapienne. Edytowane 15 Maja 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.05.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Anula - czy tam gdzie miałaś robione cementowo-wapienne, były one zacierane kwarcem? No i super że sprawy się ruszają do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.05.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Anula - czy tam gdzie miałaś robione cementowo-wapienne, były one zacierane kwarcem? No i super że sprawy się ruszają do przodu nic mi o tym nie wiadomo:) nie bylo chybatakiej potrzeby - to pomieszczenia gospodarcze, w lazienkach tynk poszedl na ostro po calosci (pod plytki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.05.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 ...a ja się cieszę, że już wszystko się pomału prostuje i mam nadzieje, że najgorsze kłopoty juz za Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.05.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 a czemu decyzja o gipsowych? Mi je wszyscy odradzają, że za miękkie. Nie wiem, jak to faktycznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 15.05.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 hej, i ja sie ciesze, ze sprawy ida do przodu. Jesli moge tylko cos zauwazyc (bo obawiam sie, ze na zmiany juz za pozno...) - elementy stalowe macie chyba w koncu ze zwyklej stali pomalowane farba antykorozyjna? Zwykla stal oznacza spore mostki termiczne (duzo wieksze niz przy nierdzewnej), a poza tym malowanie to jest rozwiazanie na pare lat - co potem? Jesli te elementy bylyby ocynowane, to 10-20, ocynk+dobre malowanie - pewnie do 20-30 lat na zewnatrz. Jak je zakonserwowac za pare lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.05.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 super sprawnie poszły te tynki. poradziliście sobie też chyba z uskokami ,o ktore się martwiłaś. schody śliczne. ja będę miała na ścianie płytę z mdf oliwka czarna ( podobne coś w kolorze do paldao , tylko sztuczne , bo mdf i w lakierze . słoje w poziomie przypominają paseczki). zobaczymy jak wyjdzie . tansze od forniru. będę miała kontynuację tej płyty w kuchni w szafie na wysoką zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.05.2011 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Spirea to trochę taka dyskusja jak o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą - kto co lubi. Nie wiem czy miękkie, czy nie, do tej pory miałam gipsowe i było ok, wydają mi się gładsze od wapiennych, zresztą wapno mi się jakoś źle kojarzy. Nie wdawałam się w szczegóły, wzięłam takie i już. pwasylcz przecież uprzejmie prosiłam... :) nie pytać o rdzę. I co ja mam odpowiedzieć? Że w umowie z wykonawcą mamy ocynk? Tak, mamy. Przywiózł takie i powiesił. I się jakoś tam (mniej lub bardziej pokrętnie tłumaczy. Mam mu kazać zdejmować i czekać kolejne miesiące nie wiadomo na co? A ocieplenie stoi. Nie wiem jak będzie, czy zardzewieje, kiedy i co z tym zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts