Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

przepraszam... juz nie bede :-)

Jesli jeszcze moge jedna mala rzecz (ale juz nie o rdzy ani o myciu okien ;-) - te podporki pod zyletki maja chyba spadek w strone sciany, jesli dobrze widze? Czy nie bedzie po nich woda sciekac i wplywac pod ocieplenie? Sa co prawda duze okapy, wiec pewnie wiele tam nie napada... Awaryjnie moznaby dospawac od dolu do kazdej jakis kapinos z kawalka drutu czy czegos...

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieszę się Anula że napisałaś o tym przykrywaniu folią podłogi, bo pamiętam że jak ostatnio napisałem że zamierzam przykrywać, to się okazało że jakiś dziwny jestem.

Co nie zmienia faktu że ekipy powinny po sobie sprzątać - to mnie właśnie przeraża trochę w wykończeniówce...

Żaden wykonawca na folię się nie zgodzi, bo jak na folię spadnie coś mokrego robi się ślizgawka. My do przykrycia wylewek kupiliśmy falowaną kilkuwarstwową grubą tekturę w rolkach a i tak wylewki zabezpieczamy piaskiem. Tektura zostanie do przykrycia parkietów i gresów

PS. Nie działa nam maszyna do tynków :bash: Mamy za słabą moc w rbtce. Buuuuuu. Czy zawsze musi być "coś"

Anula, do trzech razy sztuka. Pisałam wcześniej o wylewkach epoksydowych

Anula, to chyba się*nie dogadałyśmy, bo ja podałam Ci linka do strony na allegro i zapytałam czy mam do faceta w naszym wspólnym imieniu uderzać.

Rozumiem, że reflektujesz na wstępne informacje co i jak. Wysyłam zatem dziś do niego pytanie o nasze garaże, zobaczymy co odpisze

Hej Dziewczyny! Ja też się wstępnie piszę na tę posadzkę! Tylko jeszcze nie w tej chwili - u mnie tynki będą kładzione dopiero za miesiąc... I też potrzebuję więcej szczegółów: jakie wylewki pod spód i czy oni mogę je zrobić? Ile to ostatecznie kosztuje? Czy mogą być dowolnego koloru? Jaka jest na to gwarancja?

Anula, jak chcesz się pozachwycać ( a może wybrac) ładną mozaikę to zajrzyj jeszcze na appiani i sicis. Cudne.

do wyboru do koloru

http://www.appiani.it/product.asp/lingua_2/idt_1/idp_1/appiani-product-details/anthologhia.html

www.sicis.com

Anula, czy masz już obmyślony sposób i materiał na wykończenie wysokich okien od zewnątrz? - chodzi mi o jakiś parapet czy coś do odprowadzenia wody.

Edytowane przez Spirea

Nie mam:( Beta, napisz mi proszę w jakim stanie tynkarze zostawili u Ciebie podłogę. Hydraulik mi nie chce położyć styropianu!!!!

Podłoga nie była w złym stanie, ale u nas i chudziak nie był cudny, więc się nie czepiałam a styropian kładliśmy sami.

Ja wypożyczałam odkurzacz przemysłowy i przed rozłożeniem folii odkurzyłam sobie cały dom.

Anula, czy dlatego, że są te grudy od tynków? Ludzie, idzie oszaleć. Jak my, laicy, mamy zapanowac nad tym wszystkim!

Co do okapników - ja tez mam coś takiego pod oknami, że tam się coś wsuwa. Najbardziej pasuje mi jednak na jakąś obróbkę blacharską.

Beta, ile płaciłaś za odkurzacz i gdzie się wypozycza takie rzeczy? Przed oknami sprzątaliśmy sami miotłami i ten pył czułam w płucach przez kilka dni.

Ja skorzystałam z tej oferty:

http://boels.pl/wynajem/czyszczenie/odkurzanie/odkurzacz-do-czyszczenia-na-sucho-i-na-mokro-76-l

U nas przy Platformie Budowlanej. Także poszukaj tam gdzie wypożyczają sprzęt budowlany.