pwasylcz 16.05.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 przepraszam... juz nie bede Jesli jeszcze moge jedna mala rzecz (ale juz nie o rdzy ani o myciu okien - te podporki pod zyletki maja chyba spadek w strone sciany, jesli dobrze widze? Czy nie bedzie po nich woda sciekac i wplywac pod ocieplenie? Sa co prawda duze okapy, wiec pewnie wiele tam nie napada... Awaryjnie moznaby dospawac od dolu do kazdej jakis kapinos z kawalka drutu czy czegos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.05.2011 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 mają to wszystko uszczelnić pianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.05.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Cieszę się Anula że napisałaś o tym przykrywaniu folią podłogi, bo pamiętam że jak ostatnio napisałem że zamierzam przykrywać, to się okazało że jakiś dziwny jestem.Co nie zmienia faktu że ekipy powinny po sobie sprzątać - to mnie właśnie przeraża trochę w wykończeniówce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Żaden wykonawca na folię się nie zgodzi, bo jak na folię spadnie coś mokrego robi się ślizgawka. My do przykrycia wylewek kupiliśmy falowaną kilkuwarstwową grubą tekturę w rolkach a i tak wylewki zabezpieczamy piaskiem. Tektura zostanie do przykrycia parkietów i gresów PS. Nie działa nam maszyna do tynków Mamy za słabą moc w rbtce. Buuuuuu. Czy zawsze musi być "coś" Anula, do trzech razy sztuka. Pisałam wcześniej o wylewkach epoksydowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.05.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 właśnie, nie folią (Hubert się oburzył, jak to powiedziałam), trzeba by czymś innym, może tektura właśnie?monsanbia, ja Ci odpisałam, że jestem zainteresowana - musze wiedzieć ile to kostzuje i jak mam przygotować wylewkę, rozmawiałaś już z tym gościem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Anula, to chyba się*nie dogadałyśmy, bo ja podałam Ci linka do strony na allegro i zapytałam czy mam do faceta w naszym wspólnym imieniu uderzać.Rozumiem, że reflektujesz na wstępne informacje co i jak. Wysyłam zatem dziś do niego pytanie o nasze garaże, zobaczymy co odpisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.05.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 ok, no to mi umknął ten link, daj jeszcze raz pls, czy on też wylewke zrobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.05.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 A czemu nie folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 salik, napisałam wyżej robi się ślizgawka jak coś na folię spadnie. Tak samo foliami nie przykrywa się przed malowaniem i innymi mokrymi pracami. W tekturę wśiąknie i wyschnie, na folii będzie lodowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.05.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Hej Dziewczyny! Ja też się wstępnie piszę na tę posadzkę! Tylko jeszcze nie w tej chwili - u mnie tynki będą kładzione dopiero za miesiąc... I też potrzebuję więcej szczegółów: jakie wylewki pod spód i czy oni mogę je zrobić? Ile to ostatecznie kosztuje? Czy mogą być dowolnego koloru? Jaka jest na to gwarancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Anula, tu o tym pisałam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163293-Posty-do-Anuli&p=4722371&viewfull=1#post4722371 Balbina, zapytam o trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.05.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Anula, jak chcesz się pozachwycać ( a może wybrac) ładną mozaikę to zajrzyj jeszcze na appiani i sicis. Cudne.do wyboru do koloru http://www.appiani.it/product.asp/lingua_2/idt_1/idp_1/appiani-product-details/anthologhia.html www.sicis.com Anula, czy masz już obmyślony sposób i materiał na wykończenie wysokich okien od zewnątrz? - chodzi mi o jakiś parapet czy coś do odprowadzenia wody. Edytowane 16 Maja 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.05.2011 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Tak, okapniki - małe parapeciki - mam zamontowane listwy systemowe pod kołnierzami okien, do tego dekarze dorobią mi parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.05.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Tak, okapniki - małe parapeciki - mam zamontowane listwy systemowe pod kołnierzami okien, do tego dekarze dorobią mi parapety. A masz może jakieś zdjęcie jak to będzie wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.05.2011 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Nie mam:( Beta, napisz mi proszę w jakim stanie tynkarze zostawili u Ciebie podłogę. Hydraulik mi nie chce położyć styropianu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.05.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Nie mam:( Beta, napisz mi proszę w jakim stanie tynkarze zostawili u Ciebie podłogę. Hydraulik mi nie chce położyć styropianu!!!! Podłoga nie była w złym stanie, ale u nas i chudziak nie był cudny, więc się nie czepiałam a styropian kładliśmy sami. Ja wypożyczałam odkurzacz przemysłowy i przed rozłożeniem folii odkurzyłam sobie cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Anula, czy dlatego, że są te grudy od tynków? Ludzie, idzie oszaleć. Jak my, laicy, mamy zapanowac nad tym wszystkim! Co do okapników - ja tez mam coś takiego pod oknami, że tam się coś wsuwa. Najbardziej pasuje mi jednak na jakąś obróbkę blacharską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Beta, ile płaciłaś za odkurzacz i gdzie się wypozycza takie rzeczy? Przed oknami sprzątaliśmy sami miotłami i ten pył czułam w płucach przez kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.05.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 A czego dokładnie czepia się hydraulik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.05.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Beta, ile płaciłaś za odkurzacz i gdzie się wypozycza takie rzeczy? Przed oknami sprzątaliśmy sami miotłami i ten pył czułam w płucach przez kilka dni. Ja skorzystałam z tej oferty: http://boels.pl/wynajem/czyszczenie/odkurzanie/odkurzacz-do-czyszczenia-na-sucho-i-na-mokro-76-l U nas przy Platformie Budowlanej. Także poszukaj tam gdzie wypożyczają sprzęt budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts