BetaGreta 17.05.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 A grudy od tynku do pojawiają się u mnie do tej pory, bo ciągle coś się kruszy i odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.05.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Spirea - a nie planujesz u siebie zrobić ciepłych parapetów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ja skorzystałam z tej oferty: http://boels.pl/wynajem/czyszczenie/odkurzanie/odkurzacz-do-czyszczenia-na-sucho-i-na-mokro-76-l U nas przy Platformie Budowlanej. Także poszukaj tam gdzie wypożyczają sprzęt budowlany. dzięki Beta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Spirea - a nie planujesz u siebie zrobić ciepłych parapetów? a cóż to znowu takiego, jaki jest cel tego i dlaczego takie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.05.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Parapet ze styropianu bądź ze styropianem - pomaga wyeliminować mostki cieplne które zwykle powstają w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 chodzi o coś takiego? http://www.e-okna.pl/a/418,cieply-parapet u mnie nie ma miejsca na wrzucenie tego pod okno. Wszędzie mam profile bazowe. Od wewnątrz wrzucę tam styropian na poziomie wylewki (jeśli tak mozna). Od zewnątrz też będzie trochę styro, bo mam okna nieco cofnięte w głąb muru. Sorki Anula za prywatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.05.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Spoko, ciekawe rzeczy piszecie. Chętnie bym przejechała tym odkurzaczem, ale nie mam czasu, no i z dwójką dzieci nie wyobrażam sobie za bardzo...Przyjechał rano Pan Hubert i ekipa Sain (pewnie mnie nienawidzą) i czyszczą ten chudziak. Hydraulik trochę przesadza, ale z drugiej strony tynkarze mogliby zdjąć warstwę tynku, szczególnie bruzdy i górki. Od 7 rano mam telefony - ten nie zrobi, tamten nie zrobi, to nie jego, tylko tamtego, a kto wyniesie ten karton. OSZALEĆ MOŻNA.No nic, ekipa Sain przyzwoita i czyszczą. Chodzi o to, że ja mam wyliczone co do centrymetra styropian i 4 cm wylewki - nie mogę dać więcej, bo mi wejdzie na okna. To wylewka samopoziomująca, nic się w niej nie wyspadkuje. Jeśli jeszcze kiedyś będę budować dom, zrobię tak, że każdej ekipie doliczam 400 zł za sprzątanie, wynoszenie śmieci, kontener, ładowanie, worki. To jest obłęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.05.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Anula - z tymi 4cm wylewki - czy to oznacza że Ci będą rurki podłogówki układać w styropianie, a nie na styropianie?Bo 4cm to chyba za mało na rurki (one mają zwykle ok. 5cm), nie mówiąc już o tym że musi być warstwa je przykrywająca.I w ogóle, to głowa do góry - wiem że Ci ciężko, ale ostatnio sobie powtarzam kilka razy dziennie że to tylko dom... Spirea - dokładnie o coś takiego mi chodziło. I w ogóle to ja Wam wszystkim zazdroszczę - macie stopę pod kominem, miałyście dobry projekt, bez większych błędów, nie będziecie musiały robić drugich jętek itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Salik, albo miałyśmy dobry projekt albo jeszcze nie wyszły problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.05.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 U mnie kilka wyszło - za słaba konstrukcja (wg. Inspektora) - dokładaliśmy sporo zbrojenia, bezsensownie usytuowany komin - do dziś się z tym bujamy. Poza tym póki co OK. No ale ja mam, jak to mówią wykonawcy, bunkier, nie dom. Trudno tu coś schrzanić, bo wszystko jest z zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 u mnie podobno zbrojeń było za dużo. Murarz powiedział, ze przezbrojony, ale jak tak chcemy, to robi zgodnie z projektem. I dobrze, będę spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.05.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 A grudy od tynku do pojawiają się u mnie do tej pory, bo ciągle coś się kruszy i odpada. Żeby nie było, że mi tynk odpada, bo może tak zabrzmiało. W niektórych miejscach na belkach drewnianych na granicy gdzie jest właściwy tynk te niepotrzebne, nadrzucone warstwy kruszą się i odpadają. Anula, faktycznie nie masz za mało tej wylewki? Podłogówki raczej nie powinno się układać w warstwie styropianu, chyba że nie układasz na folii tylko w takim właśnie styropianie do podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.05.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Tylko że ten styropian do podłogówki jest okropnie drogi - 3cm wysokości kosztuje zdaje się tyle co 10, czy 12cm normalnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.05.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Tylko że ten styropian do podłogówki jest okropnie drogi - 3cm wysokości kosztuje zdaje się tyle co 10, czy 12cm normalnego... Ja to wiem, i tego nie mam (niestety dla mnie za drogie), ale np. pan z Matexi bardzo to rozwiązanie chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.05.2011 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Chwila, jakie 5 cm rurek???? Mam normalny styropian.Rurki od podłogówki mają 16 mm. Przy jastrychu cementowym wylewka musi iść co najmniej 3,5 cm nad rurkami. Przy anhydrycie 2 cm. Czyli minimum wylewki nad styropianem w moim przypadku to 3,5 cm. U mnie będzie na parterze do 5 cm, na pietrze ok. 4 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.05.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Anula - pisałem to ostatnio w czyichś komentarzach - przy takiej minimalnej ilości wylewki, podłoga Ci będzie słabo akumulowała ciepło.Tzn. trzeba będzie częściej grzać = wyższe koszty.Minimalne wartości to raczej bariera techniczna (np. żeby podłogówka nie powodowała odparzania parkietu), ale niekoniecznie optymalne wartości. Edytowane 17 Maja 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.05.2011 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Nie histeryzowałabym. To wszystko dobierają fachowcy, dlaczego mieliby mi źle doradzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.05.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Przerastają mnie wasze "problemy" A myślałam, że moje szczegóły do których przesadnie przywiązuję wagę nie mogą być bardziej szczegółowe. A jednak Anula, dymi Ci się juz z bańki? Bo ja mam wrażenie, że mnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.05.2011 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ale to do mnie czy salika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.05.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ależ ja nie histeryzuję tylko pytam czy to brałaś pod uwagę.Jeśli nie ma to znaczenia, to ok.Przecież nikt nie piszę tutaj uwag i komentarzy aby w jakiś sposób dopiec inwestorowi, a mam wrażenie że tak to odbierasz.Ale nic to - trzymam kciuki za postępy i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts