anula05 18.05.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Ta z posypką rzeczywiście trudna w utrzymaniu? Ja mieszkam w lesie, nie w mieście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 18.05.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 nie wiem , chyba nie.chyba lepsza od tradycyjnej.Anula daj płyty betonowe. do twojego domu pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 18.05.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Anula, off top. Czy Ty masz podgrzewane rynny lub rury spustowe? Wydaje mi się, że o tym pisałaś. Chyba masz tak jak ja rury w warstwie elewacji. Czy rury masz tytan-cynk? Chętnie się dowiem czy i co fachowcy radzili Ci w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.05.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 czesc, rury tytan-cynk. Mielismy robic wszystko grzane, ale cena nas zabiła, więc pewnie puścimy przewody tylko w newralgicznych rurach spustowych. Za duże ryzyko, gdyby się coś zapchało, a poza tym mam jedną taką rynnę, do której schodzą się dwie... Musimy to zrobić. Kable są wyprowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.05.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Mogę zapytać ile Ci wyliczyli za mb kabli grzejnych?Bo my chcieliśmy zrobić u siebie na całości (ze względu na dach bezokapowy).Tyle że u nas to jest raptem 50mb (rur, czyli kabla trochę więcej bo w spustowych zawija), u Ciebie chyba więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.05.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Tak około:- 100 mb kabli 3900 pln brutto (czyli 39/mb)- sterownik elektroniczny temp otoczenia i wilgotnosci 2150 pln brutto- ksztaltki i inne akcesoria 100 plnw sumie 6 tysBedziemy szukac tanszego sterownika i chyba damy kable tylko w spustowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Anula kostkę granitową zazwyczaj przywożą nie "luzem" a w takich wielgachnych workach. Może ew. łatwiej Ci będzie takie cusie upchnąć na działce, bo to nie kupa kostki tylko kilka/kilkanaście worów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 20.05.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Moze pomoge w sprawie kostki na podjazd Mam u siebie taką drobną na podjezdzie i sciezkach wkoło domu i jest ok, nic sie z nią złego nie dzieje ( mamy juz ją 8 sezon) więc jak najbardziej polecam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.05.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Czesc,dzieki. Nie zamówiłam tej kostki dzisiaj, bo jak się okazuje dotarcie do tej kostki w cenie 250 zl/tone jest dość łatwe, więc nie będę składować bez sensu. Nawet z transportem za 1600-2000 wyjdzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 20.05.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 tak to wygląda u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.05.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Ładnie masz! I na podjeździe nic nie wypada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 20.05.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 nic nie wypada, nawet się nie rusza - a jeździmy dużymi samochodami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.05.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Po pierwsze, drzwi zewnętrzne bomba! Po drugie, masz zapchaną skrzynkę. Po trzecie, to mój pan ślusarz! Po czwarte, płyty betonowe, to fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.05.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 o, cześć, nagrałaś mi się, wiem, wiem, przepraszam, że nie oddzwoniłam, ale zapomniałam i nadal nie mam Twojego numeru.Nie wiedziałam, że to Twój Pan ślusarz, zwracam honor:)Architekt mówi, że płyty betonowe "be", coś mu nie leży w wizji naszego domu i mówi, że tylko kostka granitowa. Popatrzę jeszcze na te płyty.Skrzynka - jak się ją opróżnia hurtowo, ale nie wszystko, tylko wybiórczo??? Trzeba wchodzić w każdą wiadomość i "kasuj"??? strasznie to upierdliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.05.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Anula, a na jaką firmę (drzwi zewnętrzne) zdecydowałaś się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.05.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Na poleconą przez architekta wnętrz - robi stolarz a sprzedaje pośrednik z Katowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 21.05.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Anula bierz kostkę , bo w dobrej cenie. u mnie srutowana wyszła z robocizną 145 zł za metr kwadratowy. to było tanio. więc ten twoj granit tanio wchodzi. może u was w lesie płyty betonowe nie zdadzą egazaminu.Drzwi zewnętrzne fajne. czekam na efekt białych w satynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 21.05.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Anula w jakim systemie robicie elewacje zewnetrzna?Mozesz podać dokładnie na jaki klej przyklejany był styropian grafitowy?Też chce zakupić grafitowy i nie wiem który klej bedzie go dobrze trzymał (chciałabym robić bez kołkowania ) Widzę że Ty kołkowałaś-bałaś się że klej nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.05.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 o, cześć, nagrałaś mi się, wiem, wiem, przepraszam, że nie oddzwoniłam, ale zapomniałam i nadal nie mam Twojego numeru. Nie wiedziałam, że to Twój Pan ślusarz, zwracam honor:) Architekt mówi, że płyty betonowe "be", coś mu nie leży w wizji naszego domu i mówi, że tylko kostka granitowa. Popatrzę jeszcze na te płyty. Skrzynka - jak się ją opróżnia hurtowo, ale nie wszystko, tylko wybiórczo??? Trzeba wchodzić w każdą wiadomość i "kasuj"??? strasznie to upierdliwe. To zadzwonię jeszcze raz... Otwierasz Wszystkie odebrane wiadomości, albo wysłane, zaznaczasz kwadracik po prawej stronie przy dacie i godzinie, tych kwadracików zaznaczasz ile chcesz, dochodzisz do dołu strony, klikasz: wybrane wiadomości, usuń, dalej... i już. Kostka granitowa też cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.05.2011 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Rasia, dzięki, szukałam od zawsze przycisku KASUJ, dzięki raz jeszcze.Kakusku styropianu Termoorganika nie polecam, majster mi pokazał jak jest krzywy - nie chciałam uwierzyć, że styropian może być krzywy, a jednak! Jest beznadziejny.Tynk Ceresit, nie mam pojęcia jaki klej. Wiem, że mam trochę schrzanioną tę elewację przez te kołki (podobno źle powbijane), ale trudno, jest jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts