minkapinka 08.10.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 A jak okna? Zamówione? I zdradź pls co to za architekt, z którą podpisaliście umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.10.2010 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Okna nie zamówione, to jest strasznie skomplikowane:( właśnie siedzę nad nimi po raz .... stutysięczny ?!Z architekt umowa jeszcze nie podpisana, ale jesteśmy w kontakcie - to pani od forumowej efilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 08.10.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Ale firma okienna wybrana???? Co jest takie skomplikowane? Robiliście jakies zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.10.2010 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Tak, zmian jest trochę, okazuje się, że niektóre skrzydła są zaprojektowane hmmm.... nie najlepiej... - za duże i za ciężkie, byłyby problemy przy manewrowaniu, ramy mogłyby osiadać. Architekt nie ma o wszystkim doskonałego pojęcia:( Więc teraz trzeba dzielić, zmieniać, okno w kuchni podmurowaliśmy, okazało się, że za wysoko. Do tego przy takiej kwocie zamówienia trzeba negocjować, bo każdy tysiąc jest ważny. Rezygnujemy z drzwi, z wyłazu dachowego - bo choć jest w projekcie, wykonawcy odradzają go robić z aluminium. Mnóstwo podobnych spraw. Mamy okna 2,80 i 2,40 wysokości, nie wszystko potrafimy sobie wyobrazić, w kilku na piętrze będzie problem z myciem - teraz jest ostatni moment na zmiany - później pozostanie już tylko zaakceptować stan jaki jest. Wykonawca musi uzgodnić z architektem detale, przedstawić mu rysunki etc. Do tego pojawiają się fachowcy, którzy krytykują ofertę, którą już prawie wybraliśmy - to sieje zamęt w głowie, powoduje wątpliwości. Wszystko trwa, to jedna z najpoważniejszych decyzji przy tej budowie. A o oknach aluminiowych na forach i w necie jest bardzo mało informacji, brakuje rzetelnych porównań poszczególnych profili etc. Ale już jest bliżej niż dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 08.10.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Pytam, bo ja tez mam wiele okiennych wątpliwości, jak się takie okna myje też . Rozumiem, ze nie zdecydowaliście się na tę firmę od Rasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 09.10.2010 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Wręcz przeciwnie, właśnie na firmę od Rasi stawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.10.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Anula, piękne te plytki, choć powinnam chyba napisać biżuteria na ścianę i na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 16.10.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Ale już fajnie widać jakie przestronne będzie wnętrze Twojego domku. Pięknie!! Odwierty rozpoczęte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.10.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Chyba tak, dziś mieli zaczynaćA co u Ciebie, Polina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 18.10.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 To daj później znać jak poszło. My zastanawiamy się nad pompą ciepła. Jakie ogrzewanie u Ciebie będzie - pc + coś jeszcze? U mnie? Jutro widzimy się z architektem - wstępny projekt domu do klepnięcia.... Jakoś strasznie dłuuuuugo to trwa. Przynajmniej zima będzie na papierologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.10.2010 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Będzie tylko pc.Relacja z budowy będzie w czwartek.Jutro w końcu zamawiamy okna...Założysz dziennik? Ciekawa jestem projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 19.10.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Przywędrowałam tu z dziennika marek1910.. i człowiek może tylko złapać doła.. :/ jeden piękniejszy od drugiego.. dzisiaj wygrywam w totka i buduję taki dom jak JA chce.. Kibicuję Ci Anula i czekam z utęsknieniem do wiosny żeby zobaczyć wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.10.2010 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witaj madzoochna, zapraszam częściej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 19.10.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Będzie tylko pc. Relacja z budowy będzie w czwartek. Jutro w końcu zamawiamy okna... Założysz dziennik? Ciekawa jestem projektu:) Jeszcze nie podjęłam decyzji co do dziennika... Największy problem to brak czasu... Pożyjemy zobaczymy Dzisiaj było spotkanie z architektem... Nie wiem, ale coś nie możemy się dogadać.... : Może ja mówię niewyraźnie, ale ogólnie znów dużo uwag miałam.... I to takich poważnych.... Więc na razie jeszcze nic Ci nie wysyłam. Jak projekt będzie chociaż "akceptowalny" to dopiero Ci go pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 20.10.2010 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Anula, czy podjełas decyzje o zrobieniu ogrzewania sciennego?Okna zamówione, no pochwal sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 20.10.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Witaj Anula, Bardzo fajny projekt, będę kibicować i zaglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.10.2010 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Anula, czy podjełas decyzje o zrobieniu ogrzewania sciennego?Okna zamówione, no pochwal sie. Tak, ogrzewanie ścienne na jednej ścianie - w salonie. O oknach napiszę szerzej w wolnej chwili. Generalnie - profile aluminium Reynaers CS77, szyby dwukomorowe, u=0.6, montaż w warstwie izolacji. Nie topowe, ale z tych lepszych. A chwalić to się będę jak już zamontują, bo poczekamy ok. miesiąca. Witaj mariomili! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 20.10.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Już sobie wyobrażam Twoje wnętrza Anula... Będzie pieknie. Super jest to ujęcie na salon z tarasu i te schody w głębi . Miodzio, a to dopiero gołe mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.10.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Anula, czy to duze okno w łazience będzie otwierane? Jak w koncu załatwiliście sprawę tych wielkich skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.10.2010 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Anula, czy to duze okno w łazience będzie otwierane? Jak w koncu załatwiliście sprawę tych wielkich skrzydeł? A o którą łazienkę pytasz? Zresztą i w jednej i drugiej - tak. To górne trzeba jakoś myć... Gdyby nie to dałabym wielki fix:) Sprawę utrudnia to, że za oknem będzie fixowa drewniana żaluzja... Dwa z trzech skrzydeł robimy otwierane. Muszą być trzy, bo dwa uniemożliwiłyby postawienie wanny pod oknem. No i tego typu problemy są w każdym oknie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts