Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Ania, Ty jesteś wielka.

Jak Cie zobaczyłam, i te Twoje dwa szkraby. Jak Ty to wszystko z nimi załatwiasz. I mały uwieszony na szyi.

Powinnam się opamiętać i przestać narzekać na swój los, bo przecież ja 100 razy mniej mam zmartwień od Ciebie.

Mnie piasek przywoził pewien miły Pan, 470 pln za 15 ton. Pewnie 1/3 też*by przywiózł, tyle że nie za 1/3 ceny, ale to nie jakiś wielki wydatek. No bo powinien być to piasek sortowany, wiślany.

Ty, a może chcesz mój cement Ożarowski???? Zostało mi jakieś 15-20 worków po naszych wylewkach. Ma jeszcze ponad 30 dni przydatności do użytku :)

Pierwszy raz widzę rurki podłogówki na ścianach. Fajnie to wygląda :) Ale rur to macie. Ciekawe ile tego poszło metrów

No i widzę że macie nasz zestaw - Geberit wc+Tece bidet (chyba że to co innego) :)

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To nie tyle rurki podłogówki na ścianach tylko tzw. grzejniki ścienne.

Sporo ludzi je teraz montuje, szczególnie tam gdzie warunki ścianowe to umożliwiają (duża powierzchnia ściany).

Jest to normalnie obieg wodny i właściwie jedyny minus (poza ceną) to konieczność użycia wykrywacza wody przed jakimkolwiek wierceniem w takiej ścianie (rurki idą podtynkowo, czym może grozić ewentualne przewiercenie nie muszę chyba mówić :)

nie żadne grzejniki tylko zwykłe rurki jak na podłogówce. W sumie ze ścianą wyszło nam w domu 232 m2 podłogówki, przy czym powierzchnia użytkowa domu bez garażu to 240m2. Mamy rurki niemal wszędzie.... Aż zapytałam Pana czy może być za ciepło:) On sobie w domu tak gęsto zrobił, ma pompę ciepła i mówi, że w zimie chodziła na max 20 stopni, bo było gorąco.

Mnie piasek przywoził pewien miły Pan, 470 pln za 15 ton. Pewnie 1/3 też*by przywiózł, tyle że nie za 1/3 ceny, ale to nie jakiś wielki wydatek. No bo powinien być to piasek sortowany, wiślany.

Ty, a może chcesz mój cement Ożarowski???? Zostało mi jakieś 15-20 worków po naszych wylewkach. Ma jeszcze ponad 30 dni przydatności do użytku :)

No i widzę że macie nasz zestaw - Geberit wc+Tece bidet (chyba że to co innego) :)

Tak, to taki zestaw. Geberit musiałam ze względu na przyciski. A TECE bidet niemal połowę tańszy od Geberitu, a tu różnicy chyba nie ma??? Czy jest? Bo musze jeszcze na górę zamówić/ Z cementem i piaskiem się odezwę.

Tak, to taki zestaw. Geberit musiałam ze względu na przyciski. A TECE bidet niemal połowę tańszy od Geberitu, a tu różnicy chyba nie ma??? Czy jest?

No ja mam nadzieję że nie ma :)

Ja zamawiałam te TECE na allegro i dwa wyszły mnie taniej niż jeden Geberitowy. Moim zdaniem i zdaniem naszego hydraulika, w stelażu pod bidet nie ma żadnej filozofii by płacić za niego niespełna 700 pln, kiedy można 300

Niestety z szacunkiem do klienta jest słabo w każdej branży. A wynika to wg mnie z braku kultury osobistej, to COŚ zanika wśród ludzi. I będzie jeszcze gorzej, bo nasze dzieci w szkole też są uczone, że jak ktoś cię zaczepia/szturchnie/bije to oddaj mocniej, jak komuś dzieje się krzywda to się nie wtrącaj bo dostaniesz, i walcz zawsze najpierw o siebie - a potem mamy samych egoistów i chamów.

A potem tacy ludzie świadczą różne usługi. I ich zachowanie powinien weryfikować wolny rynek, ciekawe dlaczego tak się nie dzieje. Mało takich fachowców i klienci zgadzają się na wszystko?

A na inny temat - piękna deska (to deska warstwowa?).

Mam jeszcze pytanie o ogrzewanie podłogowo-ścienne - skąd wynika taka duża ilość rurek. Bo dużo okien? Bo dużo otwartej przestrzeni?

Edytowane przez adk

A na inny temat - piękna deska (to deska warstwowa?).

Mam jeszcze pytanie o ogrzewanie podłogowo-ścienne - skąd wynika taka duża ilość rurek. Bo dużo okien? Bo dużo otwartej przestrzeni?

Warstwowa, 14 mm. Zagęszczenie rurek wynika z: kubatury, ilości przeszkleń (140m2), drewna na podłogówce i braku grzejników.

nie żadne grzejniki tylko zwykłe rurki jak na podłogówce.

Ale masz to wpięte w obwód podłogówki?

Na grzejniki ścienne podtynkowe (tak, tam też płynie woda) daje się chyba mniejszą średnicę rurek i trochę inne.

Daj znać jak już odpalisz cały układ, bo sam jestem ciekaw efektu :)