monsanbia 26.05.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ania, Ty jesteś wielka. Jak Cie zobaczyłam, i te Twoje dwa szkraby. Jak Ty to wszystko z nimi załatwiasz. I mały uwieszony na szyi. Powinnam się opamiętać i przestać narzekać na swój los, bo przecież ja 100 razy mniej mam zmartwień od Ciebie. Mnie piasek przywoził pewien miły Pan, 470 pln za 15 ton. Pewnie 1/3 też*by przywiózł, tyle że nie za 1/3 ceny, ale to nie jakiś wielki wydatek. No bo powinien być to piasek sortowany, wiślany. Ty, a może chcesz mój cement Ożarowski???? Zostało mi jakieś 15-20 worków po naszych wylewkach. Ma jeszcze ponad 30 dni przydatności do użytku Pierwszy raz widzę rurki podłogówki na ścianach. Fajnie to wygląda Ale rur to macie. Ciekawe ile tego poszło metrów No i widzę że macie nasz zestaw - Geberit wc+Tece bidet (chyba że to co innego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.05.2011 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 To nie tyle rurki podłogówki na ścianach tylko tzw. grzejniki ścienne. Sporo ludzi je teraz montuje, szczególnie tam gdzie warunki ścianowe to umożliwiają (duża powierzchnia ściany). Jest to normalnie obieg wodny i właściwie jedyny minus (poza ceną) to konieczność użycia wykrywacza wody przed jakimkolwiek wierceniem w takiej ścianie (rurki idą podtynkowo, czym może grozić ewentualne przewiercenie nie muszę chyba mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 27.05.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Dziękuję wszystkim za życzenia! [...]2. dzięki monsanbii mamy jasność co do posadzek w pomieszczeniach gospodarczych 60 zł/mkw to chyba niezła cena, czy mogę dostac namiary? Będę oczywiście się dopytywał jak Wam się ta posadzka garażowa sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 27.05.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 60 zł/mkw to chyba niezła cena, czy mogę dostac namiary? Będę oczywiście się dopytywał jak Wam się ta posadzka garażowa sprawdza. Jeszcze parę osób i cena będzie baaardzo ekstra:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.05.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Jeszcze parę osób i cena będzie baaardzo ekstra:-) No, tylko oni nie są*za bardzo giętcy w schodzeniu z ceny Salik, wszystko fajnie, ale to ciepło z tych "grzejników" i tak w większości ucieknie. No ale, zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 nie żadne grzejniki tylko zwykłe rurki jak na podłogówce. W sumie ze ścianą wyszło nam w domu 232 m2 podłogówki, przy czym powierzchnia użytkowa domu bez garażu to 240m2. Mamy rurki niemal wszędzie.... Aż zapytałam Pana czy może być za ciepło:) On sobie w domu tak gęsto zrobił, ma pompę ciepła i mówi, że w zimie chodziła na max 20 stopni, bo było gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Mnie piasek przywoził pewien miły Pan, 470 pln za 15 ton. Pewnie 1/3 też*by przywiózł, tyle że nie za 1/3 ceny, ale to nie jakiś wielki wydatek. No bo powinien być to piasek sortowany, wiślany. Ty, a może chcesz mój cement Ożarowski???? Zostało mi jakieś 15-20 worków po naszych wylewkach. Ma jeszcze ponad 30 dni przydatności do użytku No i widzę że macie nasz zestaw - Geberit wc+Tece bidet (chyba że to co innego) Tak, to taki zestaw. Geberit musiałam ze względu na przyciski. A TECE bidet niemal połowę tańszy od Geberitu, a tu różnicy chyba nie ma??? Czy jest? Bo musze jeszcze na górę zamówić/ Z cementem i piaskiem się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 60 zł/mkw to chyba niezła cena, czy mogę dostac namiary? Będę oczywiście się dopytywał jak Wam się ta posadzka garażowa sprawdza. chcesz już czy chcesz poczekać aż któraś z nas to przetestuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.05.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Tak, to taki zestaw. Geberit musiałam ze względu na przyciski. A TECE bidet niemal połowę tańszy od Geberitu, a tu różnicy chyba nie ma??? Czy jest? No ja mam nadzieję że nie ma Ja zamawiałam te TECE na allegro i dwa wyszły mnie taniej niż jeden Geberitowy. Moim zdaniem i zdaniem naszego hydraulika, w stelażu pod bidet nie ma żadnej filozofii by płacić za niego niespełna 700 pln, kiedy można 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.05.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 (edytowane) Niestety z szacunkiem do klienta jest słabo w każdej branży. A wynika to wg mnie z braku kultury osobistej, to COŚ zanika wśród ludzi. I będzie jeszcze gorzej, bo nasze dzieci w szkole też są uczone, że jak ktoś cię zaczepia/szturchnie/bije to oddaj mocniej, jak komuś dzieje się krzywda to się nie wtrącaj bo dostaniesz, i walcz zawsze najpierw o siebie - a potem mamy samych egoistów i chamów.A potem tacy ludzie świadczą różne usługi. I ich zachowanie powinien weryfikować wolny rynek, ciekawe dlaczego tak się nie dzieje. Mało takich fachowców i klienci zgadzają się na wszystko? A na inny temat - piękna deska (to deska warstwowa?).Mam jeszcze pytanie o ogrzewanie podłogowo-ścienne - skąd wynika taka duża ilość rurek. Bo dużo okien? Bo dużo otwartej przestrzeni? Edytowane 27 Maja 2011 przez adk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 A na inny temat - piękna deska (to deska warstwowa?). Mam jeszcze pytanie o ogrzewanie podłogowo-ścienne - skąd wynika taka duża ilość rurek. Bo dużo okien? Bo dużo otwartej przestrzeni? Warstwowa, 14 mm. Zagęszczenie rurek wynika z: kubatury, ilości przeszkleń (140m2), drewna na podłogówce i braku grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.05.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Anula, dzięki za odpowiedź - u mnie też będzie dużo przeszkleń, więc muszę zapytać instalatora jakie on przewiduje zagęszczenie. Na ścianie się chyba nie uda położyć bo ma być z cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 27.05.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 chcesz już czy chcesz poczekać aż któraś z nas to przetestuje? namiar chcę już, na gorąco, a zamówienie może na wiosnę, jak Ty przetestujesz to przez zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.05.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 nie żadne grzejniki tylko zwykłe rurki jak na podłogówce. Ale masz to wpięte w obwód podłogówki? Na grzejniki ścienne podtynkowe (tak, tam też płynie woda) daje się chyba mniejszą średnicę rurek i trochę inne. Daj znać jak już odpalisz cały układ, bo sam jestem ciekaw efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 27.05.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Podbijam pytanie, czy to jest wpiete w podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.05.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 namiar chcę już, na gorąco, a zamówienie może na wiosnę, jak Ty przetestujesz to przez zimę a zadzwonisz do Pana Przemka powołując się na mnie? Bo my tu dla forum o rabat duży walczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 a poza okolicami Warszawy też by zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Podbijam pytanie, czy to jest wpiete w podłogówkę? No tak. Chyba, że coś pomieszałam... salik, jak chcesz znać szczegóły to zadzwon do Pana Adama T. http://77.237.4.136/posadzki/ pamiętaj, żeby powiedzieć, że jesteś od dziewczyn z W-wy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 a poza okolicami Warszawy też by zrobili? pewnie tak, bo są z Łodzi. Ale ludzie, nie napalajmy się, to kontakt z allegro, jeszcze nikt ich nie przetestował mam nadzieję, że to nie ja będę pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.05.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 a poza okolicami Warszawy też by zrobili? Spirea, tak Mikiada dzwoniła i do niej samej mają pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts