Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

my z przyjaciółką jak poszłyśmy zrugać i przebrać dzieci (każda w innym pokoju) to wyszłyśmy uchachane. nasze dzieci były takie z siebie zadowolone i takie przejęte tym jak było czadersko że zamiast robić reprymendę nieźle się uśmiałyśmy. na szczęście po trzech tygodniach prób udało nam się odetkać bidet ;) niemniej mamy nauczkę że głośno nie znaczy odpowiedzialnie ;)

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996
a mój syn gdy miał 2 latka był na urodzinach u rok starszej koleżanki . był najmłodszy. my mamy siedziałyśmy na dole przy kawie, a dzieciaki na gorze. tam była tylko sypialnia na poddaszu. dzieci się bawiły. po pewnym czasie wtedy 5 letnia ola zawołała mnie do Igora.... I wyobrażacie sobie on siedział na wykuszu( takim wcieciu w dachu przy jaskółce). moja koleżanka zostawiła okno u dzieci otwatre . oknobyło nisko osadzone 80 cm od podłogi. i moj mądry bąk tam wszedł. a na zewnątrz3 piętra !!!!!kurcze dzici potrafią dać czadu!!!!

Oj te dzieciaczki. I ich rodzice ;) Dzień po malowaniu ścian weszłam do pokoju, gdzie moja mała córeczka rysowała kredkami z wielkim przejęciem...na ścianie. Pomyślałam, że jak mąż wróci z pracy, dostanie zawału. A on zerknął na dzieło i zadowolony westchnął - jak ładnie już rysuje, nie będziemy tego w żadnym wypadku zamalowywać. I tak zostało na pół roku:D:D Tatus był nieugięty, a córeczka tatusia bardzo zadowolona.

Anula! Bardzo Ci współczuję!

Co się stało?

Czy to zawalili wylewkarze? Jaka to firma?

Moi majstrzy mieli dzisiaj przyjść zrobić nieszczęsny komin i schody boczne do piwnicy z odwodnieniem.

Nie przyszli... A Andruszkiewicz nie zadzwonił, że ich nie będzie:no: A mnie elektryk dzisiaj pyta czy będziemy izolować jakąś tę podłogę w piwnicy, bo mamy nieszczelny basen:o Po wczorajszych opadach zalało nam piwnice z braku schodów i odwodnienia i cała woda wraz z piaskiem wlewała się nam pod drzwiami wprost do domu:jawdrop:

A Mariusz A. na to, że przyjdą w poniedziałek, do tego czasu nie powinno padać:offtopic:

Anula! Bardzo Ci współczuję!

Co się stało?

Czy to zawalili wylewkarze? Jaka to firma?

Moi majstrzy mieli dzisiaj przyjść zrobić nieszczęsny komin i schody boczne do piwnicy z odwodnieniem.

Nie przyszli... A Andruszkiewicz nie zadzwonił, że ich nie będzie:no: A mnie elektryk dzisiaj pyta czy będziemy izolować jakąś tę podłogę w piwnicy, bo mamy nieszczelny basen:o Po wczorajszych opadach zalało nam piwnice z braku schodów i odwodnienia i cała woda wraz z piaskiem wlewała się nam pod drzwiami wprost do domu:jawdrop:

A Mariusz A. na to, że przyjdą w poniedziałek, do tego czasu nie powinno padać:offtopic:

Balbina! Skąd wzięłaś tego Pana M. A.? Ja z nim korespondowałam na etapie wyboru wykonawcy jakies 1.5 roku temu.. Jak się spisuje?

Od jutra rano ma padać.

Balbina! Skąd wzięłaś tego Pana M. A.? Ja z nim korespondowałam na etapie wyboru wykonawcy jakies 1.5 roku temu.. Jak się spisuje?

Od jutra rano ma padać.

U mnie też był na liście wykonawców. Miałam wycenę, był u nas na budowie, ale jakoś nas nie przekonał.

Robił u kilku forumowiczek.

Ogłasza się też na forum.

Mój dziennik.... hmmm ciężka sprawa. Tak naprawdę to ledwie starcza mi czasu na czytanie innych inspirujących dzienników (praca, dom, budowa, dzieci w tym 10-miesięczne). Poza tym wstyd się przyznać, ale nie udało mi się opanować sztuki wklejania zdjęć - a zawsze mi się wydawało, że dość kumata jestem. Jak mnie podszkolicie to może i dziennik zacznę pisać... Pozdrawiam

bami

zdjęcia z netu - otwierasz w nowej karcie , kopiujesz adres, w oknie forum gdzie piszesz klikasz taką ikonkę "drzewko", wstawiasz tam ten link i już

a zdjęcia własne - załóż sobie album w sieci (np. picasa, fotosik czy cokolwiek), wrzucaj tam zdjęcia z karty, stamtąd to samo - otwierasz dane zdjęcie w nowej karcie (w pasku adres będzie miał rozszerzenie .jpg), kopiujesz ten adres i wklejasz na forum (po kliknięciu w ikonkę drzewko)

U mnie - na szybko - wczoraj wieczorem zadzwoniłam do wylewkarzy, o której będą w piątek i okazało się, że mają jakiś problem z czymś tam, nieistotne. Wkurzyłam się na maksa, bo po to z nimi wałkuję temat od miesiąca i umawiam się sto razy na ZAKONCZENIE PRACY przed 2.06, żeby mi teraz wykręcali takie numery.

Szybka interwencja u osoby, z której polecenia są, spowodowała, że dziś rano oznajmili, że będą jutro przygotowywać i wyleją w sobotę. Co nie zmienia faktu, że nie zdążę na samolot o 11 i wyjazd muszę przełożyć.

Do tego sto innych spraw - jutro rano spotkanie: architekt, dekarze, ślusarz, przypadkowy "tarasowy", w Gotharta nie wierzę, ale być powinien, jest tyle niedomówień i problemów, że szkoda gadac/

Od jutra rano ma padać.

Jak to skąd? Z Forum:)

Ja miałam od niego ceny na podobnym poziomie co od innych (no może ciut wyższe), ale pasowało mi, że załatwiał materiały - sprawdziłam jego ceny za materiały i były lepsze niż mi się udało znaleźć. Ale większość ekip ma naprawdę dobrych - przetestowałam trzy!

Jest "bezproblemowy": "wszystko będzie ok", a jak jest? Jest w moim Dzienniku.

Aż mnie zaniepokoiłaś tymi opadami. od razu zadzwoniłam, żeby przyjechał i zabezpieczył piwnice.

A potem sprawdziłam pogodę - ma być ładnie:-)

Ale dzięki! Przezornego Pan Bóg chroni:-)

Edytowane przez Balbina200

Anula,

moje doswiadczenie jest takie, ze chyba nie ma co sie zbytnio przejmowac kolorem drewna na zewatrz, jesli chcesz cos jasnego. I tak po roku-dwoch wszystko zzolknie i zciemnieje - tak u mnie sie stalo z oknami - byla prawie naturalna sosna+profesjonalny lakier najjasniejszy, a teraz po dwoch latach sa jak dwa odcienie ciemniejszy lakier...

DzieńDOBRY :)

Byłam w dzienniku, jeśli chcesz jasną, bierz tę z lewej, reszta wydaje się być rudawa

Mnie zostało trochę łazienkowych rzeczy do dokupienia, ten pan z Wrocławia ma tylko baterie czy całe wyposażenie?

Podasz namiar?

Zamawiałaś u niego coś jeszcze i kiedy ma Ci to przywieźć?