Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula

klamka 'inspiracja' to Olivari - stąd cena zwalająca z nóg.

Podobna do niej jest 1928 z TUPAI - to bardzo dobra firma produkująca klamki

http://www.handles.pl/galerie/k/klamka-1928-szyld-okragl_735.jpg

lub Link z Domina (wersja superniskobudżetowa)

http://www.handles.pl/galerie/k/klamka-link-szyld-okragl_1412.jpg

dla porządku wklejam też z rossetti klamke deplphi

http://www.handles.pl/galerie/k/klamka-delphi-r-szyld-ok_606.jpg

i Image z Tupai

http://www.handles.pl/galerie/k/klamka-image-2002-q-szyl_398.jpg

choć zakładam że nie o to ci chodziło

Odpowiem na wszytsko jutro

Dziś miałam masakryczny dzien - Adaś o 6 rano spadł z krzesełka okiem w ramę łóżka - rozcięty łuk brwiowy, karetka na sygnale, szpital, szycie. O wydarzeniach towarzyszących nie wspomnę (z kim zostawić śpiącą 3 latkę?)

Wylewkarze o 18 podali taką kwotę za wylewki (które mieli wylać jutro rano), że ostatecznie zrezygnowaliśmy.

Nie wiem kto nam to zrobi i jak - na klasyczne wylewki chyba mamy za mało miejsca.

Na spotkanie "ceownik" nie zdążyłam - ustalili, że ceowników nie będzie, zrobią jakieś improwizacje z blachy.

Oczywiście jutro nigdzie nie lecę.

Idę spać.

Anula, współczuję :(

Co do wylewek - takiej grubości mogą być też klasyczne, jeśli wylewkarz dobry. Pytanie, jak równe jest podłoże. Ja też byłam nastawiona na anhydrytowe, ale zostałam przekonana do tradycyjnych, tylko cienkich. W najcieńszym miejscu ma być 5cm (w najwyższym więcej wyjdzie, bo jednak nierówno mam chudziaka).

Odpowiem na wszytsko jutro

Dziś miałam masakryczny dzien - Adaś o 6 rano spadł z krzesełka okiem w ramę łóżka - rozcięty łuk brwiowy, karetka na sygnale, szpital, szycie. O wydarzeniach towarzyszących nie wspomnę (z kim zostawić śpiącą 3 latkę?)

Wylewkarze o 18 podali taką kwotę za wylewki (które mieli wylać jutro rano), że ostatecznie zrezygnowaliśmy.

Nie wiem kto nam to zrobi i jak - na klasyczne wylewki chyba mamy za mało miejsca.

Na spotkanie "ceownik" nie zdążyłam - ustalili, że ceowników nie będzie, zrobią jakieś improwizacje z blachy.

Oczywiście jutro nigdzie nie lecę.

Idę spać.

Współczuję Anula, jak mało kto wiem, o czym mówisz :-( U mnie podobnie, może nie tak dramatycznie, ale mały ma ostre zapalenie ucha, nic nie jestem w stanie załatwić, a wszyscy czegoś chcą, telefon dzwoni co chwila. Wyczekany urlop odwołany (częściowo, mąż i starszy synek lecą sami), umowa kredytowa nie podpisana...

Życie. Pozdrawiam

Dzieki, dzis juz mi troche lepiej, choć jestem lekko zdołowana faktem, że musze szukać wylewkarzy i że może być z tym problem. Chodzi o to, że musze mieć chyba 4,5 cm nad rurką w klasycznej wylewce, i mam za mało miejsca, bo liczyliśmy, żeby było 3,5 w anhydrycie. I kamieniarz mi każe napisać oświadczenie na piśmie, że te 4,5 jest - inaczej jest ryzyko pękania. Nie zaryzykuję kamienia... Nie wiem co robić. Rozmawiałam z jeszcze jedną firmą od anhydrytu, mają przyjechać i zobaczyć, ale dopiero we wtorek. Generalnie z anhydrytem jest tak, że podają cenę za m2 - np. 36 zł (na gotowo), ALE to jest cena przy grubości 4 cm. Jęsli chudziak jest nierówny, a u mnie jest bardzo nierówny, to różnice (górki i dołki) powodują, ze miejscami jest np. 8 cm, a gdzie indziej 4. Oni to mierzą bardzo, bardzo dokładnie, co metr rozstawiają coś tam i wyliczają średnią. I po tej średniej liczą materiał. No i u mnie wyliczyli na kwotę... uwaga: 14800 zł. Słabo?

Salik dzięki za namiar, już wcześniej do tego Pana dzwoniłam.

Spirea, parapety i wszystkie obróbki idą z tytan -cynku, takiego jak dach.

Efilo, dzięki za klamki - jesteś niesamowita z tą Twoją orientacją w detalach - przyjrzę się im.

Namiary na Pana z Wrocławia Wam powysyłam na privy w wolnej chwili.

Beta-Greta, a Tobie kto robi wylewki? Wojtek z forum?