Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, to chyba inwestorka ma dobry humor :)

Przy takich temperaturach ktoś musi tylko to zlewać dobrze. My straciliśmy na podlewanie posadzek całe święta i jeszcze jeden dzień. To ważne, szczególnie że też*kładziesz na nie drewno (jak schną na sucho nie mają takiej "mocy")

No i co nie chciałaś mojego cementu ożarowskiego, pałko!

Jak dobrze, że udało się wykonać wylewki.

Wygląda dobrze.

Obróbka okna też mi się podoba.

Mój mąż ostatnio wymyślił, że zrobimy drewniane wykończenie z tych desek co elewację. Nie wiem jak, ale dogadał się z panem od elewacji i mówił, że będzie dobrze (oczywiście mąż chce robić sam elewację drewnianą).

Salik, dalej offtopując o stosunku wylewki do styropianu - czy mógłbyś mi doradzić? mam przewidziane 20 styro i 5-6 wylewki. Czy to jest ok?

Aha, i przede wszystkim, bo z tym przyszłam: faktycznie szybcy panowie od wylewek. Oby tak dalej. I jeźdźcie na ten urlop, przyda się Wam zdecydowanie (ze szczególnym uwzględnieniem Ciebie, Anula - ja wiem, że mąż pracuje i dlatego sama to ciągniesz, i bardzo dobrze znam - i dlatego życzę urlopu z dziećmi przyklejonymi do taty, a mamie drinka z palemką na leżaku)

Edytowane przez Madeleine

Oby tak dalej. I jeźdźcie na ten urlop, przyda się Wam zdecydowanie (ze szczególnym uwzględnieniem Ciebie, Anula - ja wiem, że mąż pracuje i dlatego sama to ciągniesz, i bardzo dobrze znam - i dlatego życzę urlopu z dziećmi przyklejonymi do taty, a mamie drinka z palemką na leżaku)

Ale my na urlop bez taty....:(

uuu, to już mniej zazdroszczę. Ale i tak. Odpoczywaj w każdym razie, ile się da.

Miałam jedne wakacje życia - naprawdę zmęczona wychowawczym, przeprowadzką itd. I pojechaliśmy w miłe miejsce, a tam synek, po półtora roku wiszenia na matce, nagle odkrył tatę. Dwa tygodnie dziecka nie było.

Anula, gratulacje z okazji wylewek :)

Możesz zdradzic ile płaciłaś za metr z materiałem? Jestem własnie przed negocjacjami. Dzięki za fotki obróbki przy oknach - to ja pytałam.

Jedź na urlop, ach zazdroszczę Ci. Ja w tym roku chyba nie będę mogła sobie na jakikolwiek pozwolić :(

Madeleine, Twoje proporcje raczej są "zaburzone", biorąc pod uwagę wpisy Janzara. Ale najlepiej spytać wylewkarzy na forum (Janzar i chyba Jarekkur) czy wykonawcę.

Ania, podobno tak nie można. Tak się robi, ale nie powinno. Wylewka się zadusza, a chodzi o to żeby chłonęła i schła, chłonęła i schła, chłonęła ....

Po przykryciu folią potrafi się za chwilę zaglonić

My tak chcieliśmy zrobić, żeby pojechać do rodziny spokojnie na święta, ale inspektor wybił nam z głowy i powiedział że nie ma mowy. No tośmy posłuchali.

Okropnie Ci zazdroszczę tego urlopu!!!

Gdzie wybywasz? (i jak to się robi, że można tak sobie przełożyć na spokojnie lot i miejsce urlopowania na inny termin)

Monia, powiem tak, jakby Twój mąż się postarał, to też byś mogla:) A miejsca nie zmieniłam, Francja.

Spirea, ja zapłaciłam sporo w porównaniu z innymi na forum, bo 30 zł/m2 z materiałem, ale normalna cena to chyba 28. Nie targowałam się, bo zrobili "na cito", z dnia na dzień, o 17 decyzja o 7 rano wchodzą. Normalnie jak dzwoniłam to sama robocizna 12-14 zł/m2, więc do tego powinnaś dążyć.

Monia, powiem tak, jakby Twój mąż się postarał, to też byś mogla:)

Nie nie, u nas jest czysto biznesowa sprawa. Żadnych wejść w liniach

A miejsca nie zmieniłam, Francja.

Ale termin już musiałaś

Cudownie!!!

Zazdroszczę jeszcze bardziej

Wylewki, wcale nie tak drogo, 2 pln więcej za "na już"

Upomniałaś się o włókno i plastyfikator?