Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ktokolwiek widział - zadaszone miejsce wypoczynku - DOMO

Recommended Posts

Proszę o pomoc.

Kilka tygodni temu na programie DOMO był program w którym aranżowano miejsce wypoczynku w ogrodzie. Wybudowano betonowe ławki na środku (w kole) wszystko zadaszono materiałem, poukładano poduszki. ... moje marzenie... niestety nie pamiętam w jakim dokładnie programie to było.

Może ktoś z Was pamięta nazwę programu - na pewno było to na DOMO emisja w weekend.

.

W tym programie oprócz tych ławek w koło całego ogrodu robiono stelaże na których ponaciągano materiał.

Był to jakiś ogród w USA - były w nim palmy.... tyle pamiętam.

Mnie interesuje to miejsce wypoczynku - wspaniała sprawa.

A może macie zdjęcia czegoś podobnego.

W skrócie wyglądało to tak. ... ścieżka później w kształcie półkola z jednej i drugiej strony betonowe ławki - oni to obłożyli kolorowymi kafelkami - ja bym dała na górę drewniane podesty - otwierane by chować tam poduszki. Nad wszystkim rozciągnięty stelaż a na nim rozłożony luźno materiał - coś co nie przepuszcza promieni słonecznych - myślę o czymś grubszym - jak materiał na żagle, może coś takiego z czego szyją markizy..... marzy mi się coś takiego ale nie potrafię w żaden sposób wrzucić w internet by coś podobnego znaleźć na zdjęciach.

Pomóżcie proszę :rolleyes:

ok. Znalazłam jaki to program.

Część tego odcinka w którym zbudowano to czego szukam można zobaczyć tu:

Niestety ten fragment poświęcony jest mozaice. "Moje" ławki i zadaszenie widać w tle :(

Może ma ktoś ten odcinek w całości. A program Dry Spell Gadening - czy też po polsku: Ogrody bez wody.

Swoją drogą ten projektant robi niezłe cuda....