Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak pozbyc sie gryzkow z domu?

sueno

Recommended Posts

Jesienia zeszlego roku moj dom opanowaly gryzki, teraz sa juz w kazdym pomieszczeniu. Wilgoc mam w jednym pokoju, gdzie na scianie wyszedl grzyb. Ale co ciekawe tam gryzkow nie ma, sa w innych pomieszczeniach. Wilgotnosc obnizam za pomoca specjalnego oszuszacza udaje sie nawet do 40% ale w dni deszczowe niestety dochodzi do 60%. Kupilam plytki Globol ustawilam ale gryzki nadal sa. Czy komus udalo sie pozbyc tego raz na zawsze? Czy poprostu bede musiala z tym dziadostwem zyc i dostawac coraz wiekszej fobii;-)

a co maja gryzki do wilgoci, bo nie bardzo kumam : o to robaczki drewnolubne,a nie wilgociolubne ;)

Dezynsekcja, konkretna zabijająca wszystkie sztuki - to jedyna skuteczna metoda.

No wlasnie nie tylko drewnolubne, ale tez ksiazkowo lubne, farbolubne, tynkowolubne i wystepuja gdzie jest podwyzsza wilgotnosc.

Dezynsekcja czyli co konkretnie? Panowie z DDD? Podobno tak nie sa w stanie wybic wszystkich sztuk.

Tylko DDD, sama nie poradzisz sobie z potworami, jeśli się nie wyniosły wiosną, znaczy,ze dobrze im u Ciebie.

Kiedyś trafiłam na fajną stronkę o dzikich lokatorach ;) jesli uda mi sie ja odnaleźć podrzucę Ci.

• 5 weeks później...
A u mnie płytka Globol się sprawdziła. Miałam kiedyś trochę tych paskudztw w domu, nie jakoś specjalnie dużo, ale odkąd płytka stoi już tych robali nie widuje. W dodatku świetnie działa na muchy (nie polecam za to płytek brosa - na muchy działają baaardzo słabo o ile w ogóle działają :confused:)

• 4 years później...
Jesienia zeszlego roku moj dom opanowaly gryzki, teraz sa juz w kazdym pomieszczeniu. Wilgoc mam w jednym pokoju, gdzie na scianie wyszedl grzyb. Ale co ciekawe tam gryzkow nie ma, sa w innych pomieszczeniach. Wilgotnosc obnizam za pomoca specjalnego oszuszacza udaje sie nawet do 40% ale w dni deszczowe niestety dochodzi do 60%. Kupilam plytki Globol ustawilam ale gryzki nadal sa. Czy komus udalo sie pozbyc tego raz na zawsze? Czy poprostu bede musiala z tym dziadostwem zyc i dostawac coraz wiekszej fobii;-)

Witam Sueno. Post stary ale mam to samo w domu. Czy poradziles/as sobie z gryzkami i w jaki sposob. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam