Łukasz789 06.07.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Mam problem następujący , może pomożecie. Dzisiaj dowiedziałem się ,że jest dokupienia piękna działka za dosłownie grosze ., przylega ona bezpośrednio z boku od tylnej części działki mojego ojca. Tyle ,że jego jest strasznie wąska i chciałbym sobie ja trochę poszerzyć. 20 lat temu gdy ojciec budował tam swój dom to tamta działka nie była budowlana przez rurę w ziemi która doprowadzała wodę dla całego Krakowa. w ogóle był zakaz budowania się tam. Jakieś 3 lat temu przekształcili ja urzędnicy ( podobno sami) na budowlaną. Działki jest dojazd , został on stworzony przez miasto gdy tworzyli obwodnice Krakowa.Trzeba by było tylko wydzierżawić pasek łączący działkę taty z ta drogą a ten pasek należy do miasta Krakowa.kolejny problem jest z mediami , ponieważ na tej nowo powstałej ulicy nie ma ani jednego domu, a pod ta rura nie pozwolą mi puścić kanalizacji ani wody(chyba). Moje pytanie brzmi czy jest jakiś odgórny przepis , który określałby odległość od takiej rury. A drugie to to czy jeśli pójdę np. z dowodem osobistym zapytam o warunki zabudowy i możliwość budowy domu na tej działce to wszystko mi ładnie wytłumaczą? Bo np. o informacjach o działce która mnie interesuje mogę zapomnieć. sprawa wzbudziła we mnie zainteresowanie bo gość pisze k,że ma warunki zabudowy na 2 działki a na 3 inne nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.07.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 O warunki zabudowy możesz wystąpić nawet nie będąc właścicielem działki. Więc możesz sprawdzić.Oczywiście możesz sprawdzić co ten facet ma. Jakaś mapka sytuacyjna by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts