Gagata 15.04.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 No nieee,nawet jakby z wiekiem chętniej się nas trzyma na spacerach. Spacerujemy z nią zawsze wkoło siedliska, po polach i łakach, ja idę drogą polna i ona się raczej pilnuje, przychodzi na zawołanie (nooo, nie żeby tak od raaazu... ale za chwilę, co bym se za duzo nie pomyslała..), zawsze ją widzę. Czasem poleci za sarną (wyłażą z rana i pod wieczór) ale wraca bardzo szybko.Myslę jednakowoż o chodzeniu z nią do lasu. Generalnie to jestem za tym, żeby z psem, z różnych względów, do lasu nie chodzić. I nie chodzę. Ale jakby była na jakimś dłuższym od smyczy uwiązaniu to - czemu nie..? Tylko, żeby miałą z tego radochę to jakiś luz na te lince musi mieć, coby paszczę mogła włożyc tu i ówdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.04.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Pól nie mam to muszę z gnidą do lasu chodzić. Czasami niestety zlewa wszystko i znika za jeleniem albo sarną. O lince też myślałam, tylko że on nie umie chodzić po ścieżkach, wszędzie musi zajrzeć .... Musze pomyśleć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.04.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 No właśnie, zaplątałby się wokół drzewa... Ale może warto spróbować. Ja mam gdzieś taką bardzo długą taśmę dla psów. Tylko co to za spacer dla Tyrionka jakby tylko na lince był... A gdzie indziej niż do lasu to Ty nie pójdziesz, bo nie masz opcji :D Jeszcze jedno pytanie do Osi - czy Gruby ma obrożę p.pchłom/kleszczom? Kupiłaś? Jesteście zadowoleni? Czy to nie przeszkadza w, że tak powiem, mizianiu psa?? Może to byłoby wygodniejsze od zlewania płynem co jakiś czas... I właśnie przy płynach nie mozna głaskać przez dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 chcialam obroze ale te moje tak sie tluka, ze taka obroza to kolejny punkt zaczepienia i w ogole bym sie bala, ze jedna cholera udusi druga:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.04.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Broń Boże nie odczytajcie tego jako złośliwość ale... jakaż ja szczęśliwa jestem, że mam wiejskiego kundla, któren to zdrowy jest jak pies! Tylko ma też zdrowy instynkt wychodzenia bez pytania nas o zgodę. I to już nie jest powód do szczęścia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.04.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Dpsiaaaa - ale nasze tyż zdrowe tylko chcemy p.kleszczom zabezpieczyć i żeby nam luzem po lesie nie biegały ...... Czy też ja może coś przeoczyłam.....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 15.04.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Jeszcze jedno pytanie do Osi - czy Gruby ma obrożę p.pchłom/kleszczom? Kupiłaś? Jesteście zadowoleni? Czy to nie przeszkadza w, że tak powiem, mizianiu psa?? Może to byłoby wygodniejsze od zlewania płynem co jakiś czas... I właśnie przy płynach nie mozna głaskać przez dobę. Mogę ja? Mogę ja?? Bo Nadia ma taką samą... To jest wąski, szary pasek, który w Nadiuchowym futrze ginie i go nie widać. U Grubego widać, ale nie przeszkadza w niczym. Te obroże nie śmierdzą i podobno skuteczność mają już po pierwszym dniu założenia. Do kąpania ją zdejmuję. Sierściuchy pryskam sprayem effipro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.04.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Te obroże nie śmierdzą i podobno skuteczność mają już po pierwszym dniu założenia. Do kąpania ją zdejmuję. Sierściuchy pryskam sprayem effipro. eeeeeeeeeeeee nieprawda skutecznie u mojego bobiczka dopiero był zawsze z wiosny zastrzyk w skórę zmarszczoną na karku. I wtedy cały sezon dopiero był spoko spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.04.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Nie mam osobiście przekonania do obroży, Katma miała takową raz, z wysokiej półki, nie beleco ... nie dała rady! Osobiście wolę zakraplać co 4-6 tygodni - trudno. Depsia, moja gnida teoretycznie zdrowa ... tylko te cholerne zatoki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.04.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 O - dziękuję Wam. To już całkiem nic nie wiem. Prawdą jest więc, co mówią, że jakoby im więcej wiesz tym mniej wiesz (czy jakoś tak..). Baru - ale .. eee... tzn .. wystarcza obroża czy nie, bo nie skumałam... Aaaa - chyba, że sierściuchy to koty (błysnęłam yntelygencją). Zastrzyk na cały sezon nie byłby zły... a jakoweś .. powikłania/skutki uboczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.04.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 O - dziękuję Wam. Zastrzyk na cały sezon nie byłby zły... a jakoweś .. powikłania/skutki uboczne? tak, są...... Nie patrzył na mnie pies - przez cały następny dzień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.04.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 To może być także zaletą... Nie wiem czy ten zastrzyk szczególnie bolesny jest ale nasza generalnie nie zauważa ak dotąd żadnych zastrzyków i kocha wetów miłoscią gorącą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 co to za zastrzyk? na ile wystarcza? poszlabym na latwizne, byle nie mial skutkow ubocznych, z nie patrzeniem psiurow jakos sie pogodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.04.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Frontline chyba czy jakoś tak podobnieSprawdzę w książeczce i dam jutro znać konkretniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 15.04.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Obrożę mam już trzecią. Zakładam koło marca, wyrzucam końcem października.Moja Nadia rzadko wychodzi bez smyczy poza ogród, czyli nie ma w zasadzie możliwości szlajania się po wysokich trawach, tudzież chaszczach. Ale sierściuchy się szlajają i one mogą przynosić te MIŁE stworzonka na sobie.Prezes!!!Frontline w zastrzyku?! Pirsze słyszę!! Spot on - jak najbardziej, ale zastrzyk????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.04.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Bobiczek, Ty szukaj nazwy tego zastrzyku namiętnie i skutecznie, ja Cię bardzo proszę!!!!!! Z brakiem kontaktu wzrokowego z moim psem pogodze się jakoś na pewno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.04.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Psikałam kilka (2-3) razy w roku frontlajnem i w tym roku zaryzykowałam nową i nie znaną mi do tych pór obrożę foresto... do tej pory dawałam niedostępne w Polsce ale na aledrogo i owszem preventiki i frontlajna w kropelkach... Jak się sprawdzi to opowiem... Mamy od miesiąca, w tym czasie 1 kleszcz na Gremlinie i 1 na Gruszce... oba zwiotczałe i mało przytomne... OBY TAK ZOSTAŁO!!! Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Moose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.04.2014 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Dpsiaaaa - ale nasze tyż zdrowe tylko chcemy p.kleszczom zabezpieczyć i żeby nam luzem po lesie nie biegały ...... Czy też ja może coś przeoczyłam.....?? Nieee, miałam w głowie rozważania o alergiach, drapaniu się, na skórze, wokół oczu, zatokach i innych, te karmy hypoalergiczne i takie tam... Bo te rozważania gdzieś w innym wątku były, a u Osi mi się powiedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.04.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 U mnie się wszyscy wymądrzamy na temat psich niedomagań a to ze względu na kolejną walkę z moją gnidą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.04.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 To idę poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts