Moose 11.08.2014 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Spędziliśmy zajebiaszczy łykendzik w świetnym towarzystwie... Zwabiłam ich kurkami Niszczyciel Gremliniasty... I Gruś w pozach niedbałych... Dostałam cukinie i dynie Cukinie na leczo będą i do faszerowania ale z dyni zrobiłabym zupę krem... Ma ktoś sprawdzony przepisik??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6544784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 11.08.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Przepis ktoś ma. Kurki były zaprzepyszne. Damy Ci jeszcze przepis na ekstraśną zapiekankę z dyniochy. Dziękujemy za weekend. I za lagunę. I kurki. I tak dalej .... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6544795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.08.2014 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dawaj przepisa Dostali foty? Bo mój telefon coś focha dziś miał Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6544832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.08.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 to diablica... i to spojrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6544919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.08.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Łobuza jedna. Ten przepisik na zapiekankę i inne dyniowo-cukiniowe to i ja bym chętnie przytuliła. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.08.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Na aszerowaną cukinię tyz być może??? Mogę jeszcze na karkówkę pod kurkami w sosie grzybowo-śmietanowym podać... Bo na dynię to właśnie ja pragnę przepisu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.08.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dawaj jak leci, kochana, wszystko się przyda! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.08.2014 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Wypchana cukinia Osia Cukinie wiadomo obrać i przekroić wzdłuż... wydłubać środek...Farsz... mięso mielone podsmażyć, dodać paprykę pokrojoną w paseczki, cebulkę w piórka, wnętrze cukinki, pomidorki w kosteczkę i dosmaczyć ( ja daję sól, pieprz, paprykę słodką, warzywko, zioła prowansalskie ), sosik albo daję boloński z winiar albo trochę przecieru, past węgierskich i wody + zioła prowansalskie, sól pieprz... po 15/20 minutach jest gotowe...Wypchać skorupę cukiniową farszem, uprzednio wykładając ją plasterkami sera żółtego ( ja daję edamski lub goudę) i na wierzch plastry sera lub ser tarty... w zależności od wielkości i grubości ścianek cukinii piekę w piekarniku od 30 minut do godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.08.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Karkówka Osia z kurkami Ewarysta Karkówkę pokroić w plastry ok 1 cm ( posolić popapryczyć, powarzywkować, zioła jakie kto lubi dodać)...ułożyć na blasze, posypać cebulką w piórkach, papryką w paseczkach i kurkami uprzedni przesmażonymi... Sos... Gotowa zupa knora lub winiar ( czasem grzybowa, borowikowa, albo serowa) rozrobiona zamiast w proporcji półlitrowej to 300 ml i do tego śmietana duża z rolmlecza... Zalewamy mięcho, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1,5 do 2 godzin w zależności od grubości plastrów karkówy... Generalnie wszystkie przepisy nadają się do modyfikacji wedle gustów i upodobań konsumujących Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 11.08.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 No Osia:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.08.2014 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Kjóik, a coś Ty taki zdziwiony? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.08.2014 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 No Osia:jawdrop: Ale, że what??? Kjóik, a coś Ty taki zdziwiony? Też nie rozumiem... tylko, żeby się na dobre nie zatchnął Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.08.2014 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 No na tą karkówę z drobiowym grzybem to bym się wprosiła:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.08.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Przez te przepisy kurek sobie kupiłam i usmażone na masełku na śniadanie zjedliśmy mniam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.08.2014 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 No na tą karkówę z drobiowym grzybem to bym się wprosiła:rolleyes: Zapraszam, ino coby drób dopisał, bo on jak ten murzyn na pasach Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6545934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.08.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Osia - weź Ty lepiej nasusz sobie grzybów i zmiel, bo te z Knorra to u nas zbierane, sam robak...Nie żartuję, u nas profesjonalni zbieracze, którzy do skupów noszą, nie mówią "robaczywe".Mówią "knory"... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6546135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.08.2014 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Mam nasuszone... bez mięska To mówisz, że knoro-winiary są be.... tak myślałam... ale lenistwo zwycięża Wczoraj zrobiłam bydłu niewyobrażalną krzywdę... ośmieliłam się ich wykąpać... sucz omija mnie łukiem nawet kiełbasę bierze ode mnie z obrzydzeniem a Gruszek przemógł się jednak i nie dość, że kiełbaskę zeżarł chętnie to i na kanapkę do pańci wlazł i kocykiem nie pogardził... ale przez pół godziny był nieco sfochowany Dziś dzień gospodarczy… ale mam lenia… To może znudzonego jogina wrzucę… Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6546689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 13.08.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Ale, że what??? Też nie rozumiem... tylko, żeby się na dobre nie zatchnął No, że two aż...ten tego, no...recipes:cool: Tchnięty trochu jestem ale nie tak na dobre:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6546730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.08.2014 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Recipesów żeś siePan nie spodziewałeś, czy tego, że Oś coś potrafi upichcić??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6546969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.08.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 O rany, ten tchnięty królik... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/280/#findComment-6546981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.