DPS 19.05.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Ty uważaj, bo jak spadnie i Cię olśni, to może Cie czasem uszkodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.05.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Nie mam pojęcia o co chodzi więc usiądę z boku może jakieś olśnienie na mnie spadnie .... Ty uważaj, bo jak spadnie i Cię olśni, to może Cie czasem uszkodzić... Tyż mnie się nasunęło, że jak zezbyt dużej wysokości zleci to może być problem... Pracowite dwa dni mi się trafiły, w sumie zadowolonam ale nie wypoczęłam niestety.... Nic to będziem nadrabiać w next łykenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2013 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ale zadowolonaś, a to najważniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Żadne olśnienie na mnie nie spadło, dowiem się wreszcie o co kaman??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.05.2013 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ale zadowolonaś, a to najważniejsze! Fakt Żadne olśnienie na mnie nie spadło, dowiem się wreszcie o co kaman??? Ale z czym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 20.05.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 eeeee, to chyba nie na moje ajkiu, bo ja też nie chwytam no nic, macham tylko łapką i wracam skąd przyszłam.... do pieluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.05.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Braza kaman o to, że jak komu za słodko to se machnie kielicha i zaraz lepiej. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.05.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 eeeee, to chyba nie na moje ajkiu, bo ja też nie chwytam no nic, macham tylko łapką i wracam skąd przyszłam.... do pieluch No to przesr.ne... Mruczka pozdrawiam Braza kaman o to, że jak komu za słodko to se machnie kielicha i zaraz lepiej. :cool: Brawo Gagatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.05.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dobra, poddaję się ... bo właściwie zapomniałam już, o co pytałam i czego nie kumałam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.05.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.05.2013 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Szlajałam się dziś 3 godziny po lesie z Greydulińskim i małżem w poszukiwaniu czosnku niedźwiedziego... nogi mnie w doope wleźli... czosnek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.05.2013 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 A co będziesz robić z tym czosnkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 24.05.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Leśne łosie zbrzydły (?) Teraz będzie wabić niedźwiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.05.2013 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 A co będziesz robić z tym czosnkiem? Salatkę do mięsa z grila ba ten przykład Leśne łosie zbrzydły (?) Teraz będzie wabić niedźwiedzie Pozostanę przy łosiach, a czosnek sama zeżrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 24.05.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Szlajałam się dziś 3 godziny po lesie z Greydulińskim i małżem w poszukiwaniu czosnku niedźwiedziego... nogi mnie w doope wleźli... czosnek jest Czy on się różni smakiem od "zwykłego" czosnku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.05.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 To ja już wolę grzybów szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 a czy taki czosnek to nie jest pod ochrona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.05.2013 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Czy on się różni smakiem od "zwykłego" czosnku? To są listki, pachnę i lekko smakują czosnkiem To ja już wolę grzybów szukać O tej porze roku może to być trudne... a czy taki czosnek to nie jest pod ochrona? Nie wiem... rośnie tego od groma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 a jednak Czosnek niedźwiedzi to roślina, która pochodzi z terenów Europy oraz w Azji, dobrze zaadoptowała się jednak też do warunków północnoamerykańskich. W Polsce rośnie na terenach leśnych i jest objęty jest częściową ochroną, dlatego też nie wolno go pozyskiwać bez zezwolenia ze stanowisk naturalnych. Wyjaśnia to po części dlaczego jest rośliną dość trudno dostępną na rynku. Dlaczego częściowa ochrona? Czosnek niedźwiedzi nie jest na skraju wymarcia, ale może być używany także jako roślina lecznicza – dlatego państwo zdecydowało się go chronić, żeby uregulować pozyskiwanie czosnku do celów leczniczych np. przez zielarnie. Czosnek, jako roślina potencjalnie zagrożona (występuje w lasach liściastych z żyzną glebą, np. na Mazurach, Podlasiu, w Małopolsce), jest także wpisany do Polskiej Czerwonej Księgi Roślin i Grzybów. zrodlo: ziolowyzakatek.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.05.2013 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Trudno... nie wiedziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts