Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bym w życiu nie plewiła - jak w lesie rośnie to go nikt nie plewi i nie podlewa i rośnie!

Tylko posadziłabym w podobnym miejscu, jak poprzednie.

Dzikie poziomki z lasu posadziłam, na brzegu naszego domowego "lasu" z kilku sosen starych, tak samo zorientowane wobec słońca, jak miały poprzednio - teraz z dwóch krzaczków mamy całą łączkę, a jakie pyszne i aromatyczne, mniam!

I ABSOLUTNIE NIC im nie robię, nie plewię, nie podlewam, nie ruszam.

Tylko zjadam! :lol2:

Ja nawet nie wiem, jak on wygląda ten niedźwiedzi. Dla uspokojenia dodam, że z lasu niczego do domu nie targam ... sorry, jedna paproć przytargałam i ... zdechła!

U mnie paprocie to na podwórku rosną :)

A ja mech przytargałam... i rośnie... chyba, muszę sprawdzić bo rósł ale dawno go spojrzeniem nie zaszczyciłam to nie wiem:)

Mech chyba tyż pod ochroną...:yes:

Ja bym w życiu nie plewiła - jak w lesie rośnie to go nikt nie plewi i nie podlewa i rośnie!

Tylko posadziłabym w podobnym miejscu, jak poprzednie.

Dzikie poziomki z lasu posadziłam, na brzegu naszego domowego "lasu" z kilku sosen starych, tak samo zorientowane wobec słońca, jak miały poprzednio - teraz z dwóch krzaczków mamy całą łączkę, a jakie pyszne i aromatyczne, mniam!

I ABSOLUTNIE NIC im nie robię, nie plewię, nie podlewam, nie ruszam.

Tylko zjadam! :lol2:

Chyba już niedługo będą... do ogródka mi się nie opłaca przeszczepiać bo mam tuż za płotem, za to jagody rosną w ogrodzie :rotfl:

Osia z tym czosnkiem to jak ze smardzami na własnym terenie nie jest pod ochrona, wysadz sobie pare u siebie i z banki. jeju jak ja bym chętnie pare rzeczy z lasu sobie przytargala ale mam zawsze pietra, ze mnie leśniczy nakryje :D

Zaprzyjaźnij się z leśniczym i będzie OK :yes:

To do plecaka schowaj:yes:... wiem coś o tym... tylko czasami kłuje w plecy:rotfl:

Akupunktura darmowa...:D

to na co szczególnie mam chetke nie wlezie do pecaka, i większy sprzet typu kopara bylby potrzebny :D

Dybiesz na dęba Bartka???:rotfl:

No to pięknie sobie wczoraj załatwiłam L4... zamykając bramę przesuwaną wjechałam sobie nią na nogę... kopyto spuchło chodzić nie mogę...dobrze, że ja w wysokich ciężkich buciorach chadzam bo bym ją sobie niewątpliwie połamała... jak nie urok, to przemarsz wojsk...

Chyba już niedługo będą... do ogródka mi się nie opłaca przeszczepiać bo mam tuż za płotem, za to jagody rosną w ogrodzie :rotfl:

No to pięknie sobie wczoraj załatwiłam L4... zamykając bramę przesuwaną wjechałam sobie nią na nogę... kopyto spuchło chodzić nie mogę...dobrze, że ja w wysokich ciężkich buciorach chadzam bo bym ją sobie niewątpliwie połamała... jak nie urok, to przemarsz wojsk...

Jagódek zazdroszczę :)

Co do nogi to koniecznie okłady. Chłodne, jak nie zejdzie opuchlizna to zrób prześwietlenie, żeby się upewnić, że nie złamane.

Jagódek zazdroszczę :)

Co do nogi to koniecznie okłady. Chłodne, jak nie zejdzie opuchlizna to zrób prześwietlenie, żeby się upewnić, że nie złamane.

Psikam, okładam i smaruję... chyba nie jest nic połamane ale stłuczenie bardzo mocne :(

Racja to jest, na prześwietlenie przydałoby się pójść.

Pewnie boli jak diabli...

Jak cholera...polazłam z Greydułą dziś na spacer, ze 200 metrów w sumie - pół godziny mi zajęło... http://forum.budujemydom.pl/style_emoticons/default/icon_confused.gif

A chop wyjechany we arbajcie, więc chyba jeszcze raz będę takie marszobiegi uskuteczniać http://forum.budujemydom.pl/style_emoticons/default/icon_mrgreen.gif

No i nie wiem jak mi się auto będzie prowadzić...:bash:

Czosnek niedźwiedzi super. Ostatnio nocowałam w Bystrzycy Kłodziej i tam w hotelu i serek był z tym czosnkiem i sałatki. Te listki sa pyszne, delikatne, soczyste i CZOSNKOWE :). Pewnie że najlepiej zasadzić koło domku-Łosia, jak on się przyjmie i rozrośnie to pieknie zadarnia duże przestrzenie (jest bardzo ładny) i mniej do koszenia! Dodam, że można kupić legalnie sadzonki :cool: (ale jak se jeden z lasu przytaszczysz to nie problem chyba...).

I jak pisze DPSia- nic nie rób, sam musi dac radę:yes::yes:.

Ja tyz będę próbowac u siebie.

Dodam, że podobny do konwalii a te z kolei są trujące więc dobrze by było nie pomylić...

A jeszcze co do zadarnienia czosnkowego to raz byłam na posesji, gdzie pod drzewami rosła cała kolonia i wyglądało to przepieknie i pachniało! czosnkiem oczywista :) Może i komary chłopak odstrasza?? I piekne zagospodarował cały kawał działki - nic juz nie trzeba robić tylko JEŚĆ.

:cool::cool:

Fakt, że on do konwalii podobny ale zapach jednak daje taki, że rozróżnić można nosem ;)

Może spróbuję z tym czosnkiem...

Na razie jednakże siedzę w chałupie bo mnie kopytko boli :yes:

Z radości uzyskania L4, nie mogłam usiedzieć na doopie i okna na górze pomyłam, ale noga na więcej szaleństw nie pozwoliła i teraz na kanapie z Hrabią zalegamy :D

Ja nawet nie wiem, jak on wygląda ten niedźwiedzi. Dla uspokojenia dodam, że z lasu niczego do domu nie targam ... sorry, jedna paproć przytargałam i ... zdechła!

a ja z tej jednej - to już nie wiem gdzie przesadzać - i w tym roku z bulem serca - wywalałem po prostu...

Takie dorodne,piękne i się rodzą u mnie

Z tej jednej kieeeeeedyś "porwanej za młodu" :)

Osia z tym czosnkiem to jak ze smardzami na własnym terenie nie jest pod ochrona, wysadz sobie pare u siebie i z banki. jeju jak ja bym chętnie pare rzeczy z lasu sobie przytargala ale mam zawsze pietra, ze mnie leśniczy nakryje :D

mój kolega kiedyś w lesie się zatrzymał - i mamie na grób nakopał fajnej leśnej ziemi do worka.

I to był najdroższy worek ziemi w Polsce.

200zeta go kosztował jak z nim przyszedł do samochodu:)