Drimeth 25.05.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Zawsze możesz stworzyć stanowisko rozwoju tych roślin u siebie w ogrodzie Jest szansa, że się przyjmą i nie będziesz musiała daleko szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.05.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 No włąśnież - mieszkasz w lesie praktycznie, to możesz posadzić i po prostu mieć swoje, niech się gadzina wije! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.05.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Musiałabym podleeeewać... chwasty wyryyywać raczej zrezygnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.05.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Ja nawet nie wiem, jak on wygląda ten niedźwiedzi. Dla uspokojenia dodam, że z lasu niczego do domu nie targam ... sorry, jedna paproć przytargałam i ... zdechła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.05.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 A ja mech przytargałam... i rośnie... chyba, muszę sprawdzić bo rósł ale dawno go spojrzeniem nie zaszczyciłam to nie wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.05.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Ja bym w życiu nie plewiła - jak w lesie rośnie to go nikt nie plewi i nie podlewa i rośnie! Tylko posadziłabym w podobnym miejscu, jak poprzednie. Dzikie poziomki z lasu posadziłam, na brzegu naszego domowego "lasu" z kilku sosen starych, tak samo zorientowane wobec słońca, jak miały poprzednio - teraz z dwóch krzaczków mamy całą łączkę, a jakie pyszne i aromatyczne, mniam! I ABSOLUTNIE NIC im nie robię, nie plewię, nie podlewam, nie ruszam. Tylko zjadam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.05.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Osia z tym czosnkiem to jak ze smardzami na własnym terenie nie jest pod ochrona, wysadz sobie pare u siebie i z banki. jeju jak ja bym chętnie pare rzeczy z lasu sobie przytargala ale mam zawsze pietra, ze mnie leśniczy nakryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.05.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 To do plecaka schowaj:yes:... wiem coś o tym... tylko czasami kłuje w plecy:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.05.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 to na co szczególnie mam chetke nie wlezie do pecaka, i większy sprzet typu kopara bylby potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.05.2013 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Ja nawet nie wiem, jak on wygląda ten niedźwiedzi. Dla uspokojenia dodam, że z lasu niczego do domu nie targam ... sorry, jedna paproć przytargałam i ... zdechła! U mnie paprocie to na podwórku rosną A ja mech przytargałam... i rośnie... chyba, muszę sprawdzić bo rósł ale dawno go spojrzeniem nie zaszczyciłam to nie wiem:) Mech chyba tyż pod ochroną... Ja bym w życiu nie plewiła - jak w lesie rośnie to go nikt nie plewi i nie podlewa i rośnie! Tylko posadziłabym w podobnym miejscu, jak poprzednie. Dzikie poziomki z lasu posadziłam, na brzegu naszego domowego "lasu" z kilku sosen starych, tak samo zorientowane wobec słońca, jak miały poprzednio - teraz z dwóch krzaczków mamy całą łączkę, a jakie pyszne i aromatyczne, mniam! I ABSOLUTNIE NIC im nie robię, nie plewię, nie podlewam, nie ruszam. Tylko zjadam! Chyba już niedługo będą... do ogródka mi się nie opłaca przeszczepiać bo mam tuż za płotem, za to jagody rosną w ogrodzie Osia z tym czosnkiem to jak ze smardzami na własnym terenie nie jest pod ochrona, wysadz sobie pare u siebie i z banki. jeju jak ja bym chętnie pare rzeczy z lasu sobie przytargala ale mam zawsze pietra, ze mnie leśniczy nakryje Zaprzyjaźnij się z leśniczym i będzie OK To do plecaka schowaj:yes:... wiem coś o tym... tylko czasami kłuje w plecy:rotfl: Akupunktura darmowa... to na co szczególnie mam chetke nie wlezie do pecaka, i większy sprzet typu kopara bylby potrzebny Dybiesz na dęba Bartka??? No to pięknie sobie wczoraj załatwiłam L4... zamykając bramę przesuwaną wjechałam sobie nią na nogę... kopyto spuchło chodzić nie mogę...dobrze, że ja w wysokich ciężkich buciorach chadzam bo bym ją sobie niewątpliwie połamała... jak nie urok, to przemarsz wojsk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 26.05.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Chyba już niedługo będą... do ogródka mi się nie opłaca przeszczepiać bo mam tuż za płotem, za to jagody rosną w ogrodzie No to pięknie sobie wczoraj załatwiłam L4... zamykając bramę przesuwaną wjechałam sobie nią na nogę... kopyto spuchło chodzić nie mogę...dobrze, że ja w wysokich ciężkich buciorach chadzam bo bym ją sobie niewątpliwie połamała... jak nie urok, to przemarsz wojsk... Jagódek zazdroszczę Co do nogi to koniecznie okłady. Chłodne, jak nie zejdzie opuchlizna to zrób prześwietlenie, żeby się upewnić, że nie złamane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.05.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Racja to jest, na prześwietlenie przydałoby się pójść.Pewnie boli jak diabli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.05.2013 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Jagódek zazdroszczę Co do nogi to koniecznie okłady. Chłodne, jak nie zejdzie opuchlizna to zrób prześwietlenie, żeby się upewnić, że nie złamane. Psikam, okładam i smaruję... chyba nie jest nic połamane ale stłuczenie bardzo mocne Racja to jest, na prześwietlenie przydałoby się pójść. Pewnie boli jak diabli... Jak cholera...polazłam z Greydułą dziś na spacer, ze 200 metrów w sumie - pół godziny mi zajęło... http://forum.budujemydom.pl/style_emoticons/default/icon_confused.gif A chop wyjechany we arbajcie, więc chyba jeszcze raz będę takie marszobiegi uskuteczniać http://forum.budujemydom.pl/style_emoticons/default/icon_mrgreen.gif No i nie wiem jak mi się auto będzie prowadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 27.05.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Czosnek niedźwiedzi super. Ostatnio nocowałam w Bystrzycy Kłodziej i tam w hotelu i serek był z tym czosnkiem i sałatki. Te listki sa pyszne, delikatne, soczyste i CZOSNKOWE . Pewnie że najlepiej zasadzić koło domku-Łosia, jak on się przyjmie i rozrośnie to pieknie zadarnia duże przestrzenie (jest bardzo ładny) i mniej do koszenia! Dodam, że można kupić legalnie sadzonki (ale jak se jeden z lasu przytaszczysz to nie problem chyba...). I jak pisze DPSia- nic nie rób, sam musi dac radę:yes:. Ja tyz będę próbowac u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 27.05.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Dodam, że podobny do konwalii a te z kolei są trujące więc dobrze by było nie pomylić... A jeszcze co do zadarnienia czosnkowego to raz byłam na posesji, gdzie pod drzewami rosła cała kolonia i wyglądało to przepieknie i pachniało! czosnkiem oczywista Może i komary chłopak odstrasza?? I piekne zagospodarował cały kawał działki - nic juz nie trzeba robić tylko JEŚĆ. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.05.2013 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Fakt, że on do konwalii podobny ale zapach jednak daje taki, że rozróżnić można nosem Może spróbuję z tym czosnkiem... Na razie jednakże siedzę w chałupie bo mnie kopytko boli Z radości uzyskania L4, nie mogłam usiedzieć na doopie i okna na górze pomyłam, ale noga na więcej szaleństw nie pozwoliła i teraz na kanapie z Hrabią zalegamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 27.05.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Na okłady liście kapusty! lekko zgniecione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.05.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Wilkołaki to ten czosnek odstrasza na pewno, co do komarów pewności nie mam ... Osia, nie mogłas sobie "załatwić" tego L4, musiałaś od razu tak realistycznie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 27.05.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Ja nawet nie wiem, jak on wygląda ten niedźwiedzi. Dla uspokojenia dodam, że z lasu niczego do domu nie targam ... sorry, jedna paproć przytargałam i ... zdechła! a ja z tej jednej - to już nie wiem gdzie przesadzać - i w tym roku z bulem serca - wywalałem po prostu... Takie dorodne,piękne i się rodzą u mnie Z tej jednej kieeeeeedyś "porwanej za młodu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 27.05.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Osia z tym czosnkiem to jak ze smardzami na własnym terenie nie jest pod ochrona, wysadz sobie pare u siebie i z banki. jeju jak ja bym chętnie pare rzeczy z lasu sobie przytargala ale mam zawsze pietra, ze mnie leśniczy nakryje mój kolega kiedyś w lesie się zatrzymał - i mamie na grób nakopał fajnej leśnej ziemi do worka. I to był najdroższy worek ziemi w Polsce. 200zeta go kosztował jak z nim przyszedł do samochodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts