Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słuchajcie jaki numer! Idę ja sobie dziś na spacer z psem stałą trasą czyli drogą przez pola. Całą noc padało, wszystko mokre, pies też rzecz jasna (przeleciał przez zboże, wyższe od niego oraz wytarzał się na łące ..). Idziemy sobie, idziemy, ja się rozglądam trochę, jak zwykle, patrze sobie w lewo bo tam pobiegła Bazylka, widzę, że własnie wsuwa trawę koło rowu (lubi tak z rana) a w rowie..............................................................................................................

no OCZOM NIE WIERZĘ - cała plantacja czosnku niedżwiedziego! Jak okiem sięgnąć.... piękne podłużne listki i białe kwiatki, bo właśnie raczy kwitnąć...:jawdrop:

Szok. Nigdy dotąd tego czosnku tam nie widziałam! A po wczorajszej wymianie mysli tutaj no to myslalam, że mam zwidy.......

No i teraz się zastanawiam jak go stamtąd wyciągnąć.. rów jest głęboki a brzegi śliskie (mokro)... chyba włożę kalosze, wezmę grabie albo widły i.......??????

Edytowane przez Gagata

Na okłady liście kapusty! lekko zgniecione.

A skąd ja mam kapuchę wziąć w lesie???:rotfl:

Wilkołaki to ten czosnek odstrasza na pewno, co do komarów pewności nie mam ...

Osia, nie mogłas sobie "załatwić" tego L4, musiałaś od razu tak realistycznie????

Ano jakosik tak wyjszło...tyż srednio mnie unieruchomienie uszczęśliwia :rolleyes:

mój kolega kiedyś w lesie się zatrzymał - i mamie na grób nakopał fajnej leśnej ziemi do worka.

I to był najdroższy worek ziemi w Polsce.

200zeta go kosztował jak z nim przyszedł do samochodu:)

Może się leśniczemu nie spodobał :lol2:

blagam tylko uwazaj :D miej jakiegos kijka na podorędziu w razie czego:rolleyes:

Na leśniczego???:o

nieee chodzi mi o to bys sie nie utopila w tym rowie, mialam kiedys watpliwa przyjemnosc wpasc do rowu (dawne czasy, kiedy czlowiek byl mlody i glupi) i gdyby nie pomoc to w zyciu bym sie stamtad nie wydostala

A z kijkiem się nie utopi? :rotfl:

Ano fakt. Dlatego siedzę i myslę na razie :confused:

On nie jest AŻ TAK głęboki, żeby nie móc wyjść ale wystarczająco, żeby sprawic kłopot a na pewno na tych dziś śliskich brzegach można sobie elegancko coś np. (tfu tfu) złamać...

Myślę, że jak na jeden wewątek to urazów mamy dosyć...:rolleyes:

Uważaj, no nie wiem - do Bazylki sie przywiąż albo co ... A jak już wydobedziesz ten czosnek (bo wydobędziesz go na pewno, nie darujesz mu) to przywieź troche do mnie!!!

I razem się będą wew tym rowie taplać...:rotfl:

Łosia, a ten Twój czosnyczek to ma jeszcze dobre te liście do zjedzenia? I sa jeszcze czosnkowe? Bo wyczytalam, że to w zasadzie powinno się w kwietniu, mlodziutkie brac. Potem to już nie to...

Kapuste to se kup, kobito :D co to, czary?

Jak zbierałam to jeszcze były dobre, mam jeszcze trochę w pojemniczku w lodówce i sobie do kanapek dodaję :)

A kapustę gdzie mam kupić??? W lesie???:rolleyes:

No dobra, juz dobra, zlapałam.. cos chyba przegapiłam...:sick:

:rotfl:

A Gagata z tym kijkiem na pewno się nie utopi, przecież może się go chwycić jakby była tonąca!

Jasne... ino ten kijaszek to chyba ostrze winien mieć... i to OSTRE :rolleyes:

PROWADZIŁAM DZIŚ AUTO!!!

W szoku jestem ale da się, ino, że w kapeciach gumowych a nie wew butkach... chop się na busa ostatecznego spóźnił i musiałam na pociąga pojechać coby go odebrać o 22.

W sumie kto bogatemu zabroni jutro zakupy w kapeciach zrobić...:rotfl: