Gagata 18.12.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Ooo - Drimeth, dzięki - dobrze to słyszeć :yes:! Sipatka - goowna własne zakopane maja zniechęcać psa do kopania w ogródku (czy tez tam, gdzie się je zakopie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.12.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Łosia :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.12.2013 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Gagata, byłaś na tym czymś w Janowicach Wielkich??? Bo to moje miejsce jest... od dzieciora tam mieszkałam... niestety jeno do 8 roku życia Sentyment ogromny do Bolczowa... ech takie tam wspominki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 19.12.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Na nierycie w ogrodzie Twój kopie? Mały kopie tylko ślady po krecie. Tam gdzie położyliśmy na rabacie włókninę to teraz notorycznie ryje ziemię kret i gdzie tylko wylezie pod roślinką kopczyk to mały tam węszy i kopie. Ale na to chyba coopa nie pomoże? A może pomoże ? NA KRETA ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 19.12.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Właśnie tak sobie przemyślałam sprawę i wyszło mi że jak nie urok to ................ przemarsz wojska. Mieli my krzaczki i iglaczki posadzone tak, że tylko wokół nich było okopane a dookoła "trawnik" z naturalnie wiekowo zarośniętych trawiastych tworów. Trudno kosić było, bo rozciągnęłam nawadnianie i co rusz jakiś wężyk leżał i omijać było trzeba bo by go kosiarka i podkaszarka zresztą też przecięła. Się wzięłam na pomysła. Przekopał małż wszystko, położyliśmy włókninę i korę i koszenia koszmar z głowy. Za to przylazł kret wredny i ryje jak oszalały kilka razy dziennie. A jesienią to taki bezczelny się zrobił, że na trawniku kopce sobie poczyna !!!!! Jestem w kropce. Wiem, że teraz to ziemia zamarznięta i nic nie zdziałam, ale jak na wiosnę zobaczę masę kopców to się zapluję ze złości normalnie . Co robić z taką gadziną???? Dodam, że jednego pozbawiliśmy żywota szpadelkiem - dzięki szybkiemu refleksowi panów małża i naszego zaprzyjaźnionego AGP-Ona, ale na drugi taki łut szczęścia zbytnio bym nie liczyła... Edytowane 19 Grudnia 2013 przez sipatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 19.12.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Osia, Gagata ciesze się, że mogłam pomóc Sipatko, czytałam gdzieś, że kocie produkty przemiany materii (szczególnie, te twardsze ) warto wcisnąć kretu do dołka i podobno się wynosi. NIestety nie sprawdziłam jeszcze, ponieważ u mnie krajobraz księżycowy i trawnika póki co niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.12.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Nie mam kreta jak na razie więc się nie znam na tępieniu gadziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.12.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 kreta mam, ale kocich twardości nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.12.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Właśnie słucham o AVATAR 4D rewelacja i można bańki łapać i wiatr wieje i deszcz pada i zapachy się rozsiewają i fotele się trzęsą tylko w centrum Arkadia w Warszawie od nowego roku Hobbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.12.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Piękne szczególnie zakończenie rekalmówki http://cinema-city.pl/4dx-info chyba jednak do kina pójdę, choć jeszcze ceny za seans nie zobaczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.12.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 pełna cena 46, ulgowa 37... nnnno nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 19.12.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 U mnie niestety kret jest a kota już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 19.12.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Sipatko to może jakieś dochodzące koty dokarmić? Może jak zaznaczą teren to kret się wyniesie. Jakby coś to ja kota mam, tylko nie wiem jak daleko wysłać urobek Gosiu na Hobbita czekam z niecierpliwością Edytowane 19 Grudnia 2013 przez Drimeth dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Grzecznie tylko przypominam, że krety pod ochrona są Moje osobiste ryją jak głupie, szczególnie w okresie wiosennym i wcześniej jesieni. Kopczyki zostawiają, bo taka mamy umowę: one ryją, a ja zbieram ziemię do ogrodu - przefiltrowaną i odrobaczoną W mojej czarnej dziurze o 4 D moge sobie tylko pomarzyć .... 3D nawet nie ma!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.12.2013 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Sipatko to może jakieś dochodzące koty dokarmić? Może jak zaznaczą teren to kret się wyniesie. Jakby coś to ja kota mam, tylko nie wiem jak daleko wysłać urobek Grzecznie tylko przypominam, że krety pod ochrona są Moje osobiste ryją jak głupie, szczególnie w okresie wiosennym i wcześniej jesieni. Kopczyki zostawiają, bo taka mamy umowę: one ryją, a ja zbieram ziemię do ogrodu - przefiltrowaną i odrobaczoną ! Masz to na piśmie.podpisane notarialnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 No co Ty Osiczka, miałabym honor i dumę kretów naruszać żądaniami umowy na piśmie:jawdrop: To jest najważniejsza i najbardziej ze wszystkich obowiązująca gentlemen agreement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 u mnie krety pojawiaja sie sporadycznie, jak wykopie gorke to ja ja butem, on znowu wykopuje to ja ja butem i tak do paru razy i sie wynosi. a moze to jazgot Okrucha go wyplasza. ten, to nad takim kopcem sie wydziera, ze ho ho. teraz dzielnie wtoruje mu maly gnom, bardziej piskliwie. a moze to biegi, ktore psiury sobie urzadzaja, takie tupanie to kretowi chyba przeszkadza, pod zimia musi dudnic? ale tak miedzy nami to te krety zbytnio mi nie przeszkadzaja, nawet sa pozyteczne. za to nornice mnie wkurzaja, bo niszcza i zzeraja cebulki i korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 20.12.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Sipatko to może jakieś dochodzące koty dokarmić? Może jak zaznaczą teren to kret się wyniesie. Jakby coś to ja kota mam, tylko nie wiem jak daleko wysłać urobek Jaaasneeee, rób sobie dowcipy z koleżanki rób Co się tyczy zaś zapraszania kotów na nasz teren, to nie mam sumienia - nas "zagończyk" chybaby z emocji na drzewo wlazł za takim uciekającym miałczącym.... kurczaki sąsiadki to przez oczka w siatce chciały się przecisnąć, kiedy nieopatrznie u nas postanowiły poszukać robaczków. Z małżem je ratowaliśmy bo łebki po jednej a kuperki po drugiej stronie siatki były i wyglądały prawie jak strusie przestraszone Grzecznie tylko przypominam, że krety pod ochrona są Moje osobiste ryją jak głupie, Może i som ale tylko w pewnych granicach od domu, a ten "mój' to podlazł pod sam taras. Może to jakiś dywersant był i dom chciał podkopać???? Włączył mi się czujnik ochrony własnego mienia przed zagarnięciem i pomoc zawezwałam i dom stoi (a kret leży) cha a co !!! Ale jeżeli kcesz, to mogę spróbować złapać onego ryjącego coby do Twojego "OSOBISTEGO STADA" dołączył. Nawet mu bilet kupę, taka będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.12.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 No co Ty Osiczka, miałabym honor i dumę kretów naruszać żądaniami umowy na piśmie:jawdrop: To jest najważniejsza i najbardziej ze wszystkich obowiązująca gentlemen agreement Tegom się nie spodziewała Ale skoro tak to wsio jasne a moze to biegi, ktore psiury sobie urzadzaja, takie tupanie to kretowi chyba przeszkadza, pod zimia musi dudnic? . Krety tupania nie lubią bardzo Ale jeżeli kcesz, to mogę spróbować złapać onego ryjącego coby do Twojego "OSOBISTEGO STADA" dołączył. Nawet mu bilet kupę, taka będę Lotniczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 czyli dziewczeta: Z PRZYTUPEM PROSZE:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts