pestka56 02.02.2014 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Oczywiście, że wiedzą. Tak jak i okoliczna policja wie, kto bez prawa jazdy jeździ. W końcu sami swoi na jednym terenie wszyscy się znają. U nas nie tylko wnyki stawiali do niedawna, ale strzelali. Leśnicy mówią, że jest ich za mało, żeby dać radę skutecznie zlikwidować kłusownictwo. W naszej okolicy wnyki zniknęły, a i nielegalne strzały słychać bardzo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 02.02.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Na temat kłusownictwa specjalnie wypowiadać się nie będę, ba, nawet myśli staram się odwracać od tego, bo mi tak adrenalina skacze, że się duszę. U nas na szczęście nie widzę i strzałów też nie słychać. Nie wytrzymałam... Sonia ma się dobrze i jak do poniedziałku nie będzie sobie szwów podgryzać to ją zabieram Ten pies z wypadku, może przeżyje... łapy ma niewładne ale to prawdopodobnie przez obrzęk kręgosłupa, bo odruchy są... właśnie wróciliśmy z odłowienia psiaka... wet zabrał go do siebie, czym zyskał mój szacunek Może będzie dobrze... Piratu, jesteśmy jebni.ci Ośka - brawo, słuszna decyzja z Sońką. Nie będzie dla niej lepszego miejsca do rekonwalescencji niż dom. A na szwy to kubraczek Wam powinien wet dać. Znaczy nie Wam, tylko psicy, rzecz jasna. Tula po schroniskowej sterylce była rozpruta od mostka do ...... no wiadomo, nosiła kubrak i nie było problemów z wygryzaniem. Trzy dni po zabiegu biegała i chciała się bawić z psem sąsiada. Gdyby ludzie tak do siebie dochodzili po zabiegach jak psy, to w szpitalach przeciąg by hulał. Cieszę się, że potrącony psiak dobrze rokuje. Kciuki mocno za niego trzymam. Barbossa - święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.02.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Jak dotąd w lesie wokół mnie żadnych wnyków nie ma, albo przynajmniej nikt się jeszcze w nie nie złapał .... Pesteczko, ja mam jednak nadzieję, że nie wszyscy leśnicy są tak nieczuli, po swoich tu okolicznych widzę, że niezbyt przesadnie, co prawda, ale jednak reagują na pewne anomalia. Obym się nie myliła!!Soni gratuluję wytrwałości i ogromnego szczęścia, jakie w końcu się do niej uśmiechnęło!!!Miło mi widzieć i czytać Barbossę - Ty Piracie zazwyczaj niewiele mówisz, ale z sensem:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.02.2014 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Wreszcie nieco ocieplenia... fantastyczny kulig i ognisko Taką zimę to nawet lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.02.2014 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Zimę już zaliczyłam... Czekam na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.02.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 U mnie kulig już by chyba nie przeszedł, bardzo miękko i mokro!!! Fajnie, że się dobrze bawiliście!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 02.02.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Osia, mnie krew zalewa, kiedy słyszę jak ktoś ocenia ludzkie barbarzyństwo mianem zezwierzęcenia Zwierzęta wobec siebie nie są tak okrutne, jak ludzie wobec nich, ech, szkoda gadać. Hm...nie byłam w tym roku na saniach, więc zima nie zaliczona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.02.2014 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Dzięki Brazuniu Ja wprawdzie nieco glucąca jestem... chyba mnie się udzieliło od Gruchy , ale bardzo fajnie było A i żeby Ci nie było żal... nasz idealny pies , usiłował mi dziś złamać palec i podeptał dziecko... Dziecię żyje i nie poniosło uszczerbku za to mój palec jest siny i nie ma się najlepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.02.2014 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Osia, mnie krew zalewa, kiedy słyszę jak ktoś ocenia ludzkie barbarzyństwo mianem zezwierzęcenia Zwierzęta wobec siebie nie są tak okrutne, Dokładnie... żadne zwierzę, które ma michę i kąt nie jest wredne w stosunku do innego Ech... szkoda gadać... Optymistycznie...jutro jadę do suni i może ją przywiozę U Ciebie zima ma jeszcze potrzymać, może na kulig się załapiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 03.02.2014 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Wracając do tematu jeszcze ... Zrobiłam wszystko co mogłam. Nękałam leśniczego i straż leśną, zgłosiłam do TOZ i Animalsów, Znalazłam jedynego w mieście weta, który ma podpisana umowę z UM ( urząd zasponsorował mu broń na naboje usypiające) i prawie go urobiłam ... ale śnieg stopniał i koziołek przestał przychodzić pod okno. Widywałam go później ... ale już za daleko na strzał. Rozmawiałam też z łowczym tutejszego koła łowieckiego. W zasadzie wszyscy patrzyli na mnie z politowaniem i mieli w ... dooopie ... Nie wiem czy ten zeszłoroczny żyje ... pewnie nie. W tym roku jest już następny ... młodszy.... Nie mogę na to patrzeć...Kwestia kłusowników - wszyscy wiedzą kto to robi ... ja też. Nic mu nie zrobimy jeśli nie będzie złapany za rękę...a to baaardzo trudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.02.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Jeżynka... życie:sick: Głową muru nie przebijesz... najwyżej szyby stracisz:rolleyes: Wyjście jest jedno:yes: obić dziada i tyle:p... alem brutalna, nooo:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.02.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Obić tak, ale w szalokominiarkach na twarzach lub zaprosić do współpracy kogoś z daleka o odpowiednich gabarytach ... No innego wyjścia nie ma, bo takie gnidy są zdolne do wszystkiego! Gdy czytam lub słyszę o znęcaniu się nad zwierzakami to taka agresja we mnie rośnie .... Zabijałabym powoli .... bardzo powoli .... takie mendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.02.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Gdy czytam lub słyszę o znęcaniu się nad zwierzakami to taka agresja we mnie rośnie .... Zabijałabym powoli .... bardzo powoli .... takie mendy Z dziką rozkoszą i szczególnym okrucieństwem... chyba jestem sadystką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.02.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Nie jesteś! Sadyzm pojawia się, gdy bez powodu nad kimś się znęcasz .... w takich przypadkach powód jest i to poważny:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 03.02.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Dołączam się w uczuciach do Was dziewczyny - z dziką rozkoszą i szczególnym okrucieństwem pasy skóry bym zdzierała.Kiedyś jako dziewczyna młoda, czytałam książkę o "leśnych ludziach" jak rozprawiali się z kłusownikami i złodziejami leśnymi. Smarowali ich skradzioną terpentyną na golusieńkie ciało (bez omijania wrażliwych miejsc) i zawijali w ukłusowane skóry zwierząt (te ostatnie nawet baardzo zgniłe potrafiły być, bo takie kłusowniki to często nie dbają o trofea a i nieczęsto odwiedzają zastawione wnyki).A w głowie jeszcze mi siedzi opowieść znajomego leśniczego, który widział ślady walki o życie złapanego we wnyki wilka. Odgryzał korę z drzewa, do którego była przywiązana lina na której wisiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 03.02.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Zimę już zaliczyłam... [ATTACH=CONFIG]240260[/ATTACH] Czekam na wiosnę Osia, ja wczoraj też, ale wierzchem. Fantastyczny dźwięk jak śnieg chrupie koniom pod kopytami. Co do bestialstwa to się zgadzam. Łapy powyrywać tym, którzy znęcają się nad mniejszymi braćmi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.02.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Za kłusownictwo to chyba bym ręce ucinała, żeby więcej nie mógł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.02.2014 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Byłam u Soni, bo ją chciałam zabrać do nas... niestety mała ma słaby apetyt i wet chce ją jeszcze obserwować... ogólnie wesoła, ogonkiem wywija, wodę pije ale marnie je... myślę o zaburzeniach hormonalnych ( w końcu była w połowie ciąży) i może to dlatego... nie mamy weta jakiegoś na forumie?Jak będzie wszystko OK to może w czwartek ją zabiorę... trzymać kciuki proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.02.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 trzymać trzymać niech się futrzak ogarnie i do domku wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 03.02.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Sporo ostatnio przeszła. Może potrzebuje trochę czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts