TAR 26.03.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 musze moje przejrzec ale sa tak zarosniete, ze ciezko, na szczescie w sobote ida pod kosiarke. choc caly czas mnie neci by mlodego "zapuscic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 26.03.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Chrycham i dycham aliści wbrew antagonistom moim zdecydowanie BEDEM ŻYĆ!!! Kleszcze się pojawiły... mimo zakroplenia zwierzów 2 zdjęłam... Ad.1 No i gitowo!!! Będzie się z kim pomęczyć jeszcze trochę Ad.2 Moja Nadia od prawie dwóch tygodni obrożę nosi, no i co?!? Wczoraj wykręciłam z okolic łogonich sztuki dwie - jeden już taki fest, drugi połowicznie napompowan. Szlag by to!!! 8 dych prawie za tą obrożę wywaliłam!! Wrrrrrr... Do tej pory nie miałam zastrzeżeń co do skuteczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 26.03.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 musze moje przejrzec ale sa tak zarosniete, ze ciezko, na szczescie w sobote ida pod kosiarke. choc caly czas mnie neci by mlodego "zapuscic" Moja jeszcze trochę poczeka na strzyżenie, ale przed świętami albo ja się poświęcę i ją obciacham, albo jakaś siła fachowa to uczyni (ale wew tem celu musiałabym się udać do Wrocka - a mi to jakoś nie po drodze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.03.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 ha moje poumawiane, jak sa takie dlugowlose to mnostwo czasu zabiera mi kapiel i suszenie. i jakos szybciej sie brudza:rolleyes: czym kropiliscie? drugi sezon wyprobowuje sabunol na razie chyba nic. rok temu wiosna Okruch byl kropiony advantixem (uczulenie) i fiprexem ale kleszczony sie lapaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Sabunol, właśnie miałam Ciebie pytać o nazwę zakrapla się go na kark jak advantix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.03.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.03.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 moją już drugi miesiąc traktuję Fiprexem i na niej na razie nic nie znalazłam tylko 2 gadziny dreptające po podłodze w salonie:bash: u moich sąsiadów w ub.tygodniu odeszła przez kleszcza duża wilkowata sunia...... żal tyłek ściska..... urodziła się gdy zaczynałam budowę, zawsze jakiś kąsek ode mnie dostawała i pilnowała mojej schedy lepiej niż własnej........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.03.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 ojej, szkoda nam weterynarz kaze psiaki kropic caly rok, ze wzgledu na pchly, tyle ze na pchly takie kropelki dzialaja ok. 3 m-cy wiec z zasady rzadziej sie kropli. i w sumie ma racje, na wsi peta sie duzo dzikich kotow i psow, my z psiakami tez jezdzimy w rozne miejsca, po co sie potem bujac z robalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Buu, jak właściciel nie widzi na co dzień psa i nie ma ciągle w domu to nie zauważy zmian Jeśli szybko wyłapie się niepokojące objawy to najczęściej można psa uratować Nasze miały nie raz przeboje odkleszczowe, młodsza miała neurologiczne odchyłki - siedziała pod drzwiami z opuszczoną głową i się kiwała nieprzytomna. Mąż zobaczył, przeraził się i na cito do kliniki, tam nic nie widzą ale na wszelki wypadek kroplówkę dostała. W tym czasie krew była badana, a sucz w oczach się poprawiała. Okazało się, że ma babeszejozę ale w bardzo małym stopniu - niemniej objawy były bardzo nieprzyjemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.03.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Ja koty kropię advatixem i jest ok. Ale im kleszcze i bez tego nie straszne. Chociaż ostatnio podobno pojawiły się i takie, które koty zakażają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.03.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Też advantixa używamy dla Karusia.Miśka nie zakrapiałam, nigdy mu nic nie było, chociaż zbierał wszystkie kleszcze okoliczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Są rejony gdzie jest dużo zakażonych kleszczy i takie gdzie chorych prawie nie ma. Niestety mieszkałam w rejonie gdzie chorego draństwa było zatrzęsienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.03.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Nie straszcie... Ad.1 No i gitowo!!! Będzie się z kim pomęczyć jeszcze trochę Szlag by to!!! 8 dych prawie za tą obrożę wywaliłam!! Wrrrrrr... Do tej pory nie miałam zastrzeżeń co do skuteczności Ano Sisterowa, nie ma letko... moos się męczyć... Jaką obrożę osoba kupiła co kleszcze dopuszcza??? Moja jeszcze trochę poczeka na strzyżenie, ale przed świętami albo ja się poświęcę i ją obciacham, albo jakaś siła fachowa to uczyni (ale wew tem celu musiałabym się udać do Wrocka - a mi to jakoś nie po drodze). Tnij sama... chociaż... hmmm... a jak sie Nadiuch wstydzić będzie... Frontline w użyciu od 2 lat... przez 2 sezony używałam obroży preventic, teraz kupiłam foresto... droga... czy skuteczna nie wiem, bo jeszcze nie dotarła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.03.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Cholera, też muszę zakupu na kleszcze dokonac, kociambry przyniosły dwa a i u Tyriona juz znalazłam. I wiecie, po jednym zgrubienie mu zostało .... żadnych inncy hzmian nie widzę, trochę się jednak niepokoję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.03.2014 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Też zgrubienia odnotowałam i mię się to nie podobuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.03.2014 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Samo zgrubienie nie ma znaczenia, z czasem zniknie. Ważne by nie było innych objawów - osowiałości, izolowania się, smutku albo i innych dziwnych objawów - wtedy do weta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.03.2014 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 No właśnie, trzeba po prostu obserwować nasze stworki, tak samo jak zawsze. Każda zmiana zachowania wymaga sprawdzenia, i już. Damy radę i stworki też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 27.03.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) Nie straszcie... Ano Sisterowa, nie ma letko... moos się męczyć... Jaką obrożę osoba kupiła co kleszcze dopuszcza??? Tnij sama... chociaż... hmmm... a jak sie Nadiuch wstydzić będzie... Frontline w użyciu od 2 lat... przez 2 sezony używałam obroży preventic, teraz kupiłam foresto... droga... czy skuteczna nie wiem, bo jeszcze nie dotarła... Nooo jak moos - to moos... Cóż ja biedna mam do gadania???? U mnie wsia jest - przed kim/czym wstydzić by się miała?! Co do obroży - same se odpowiedziałaś hehehehehehehehe Edytowane 27 Marca 2014 przez Baru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.03.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 ... 8 dych prawie za tą obrożę wywaliłam ... sztyry flaszki z tom gowiedziom to mocie .... sztyry światy, wiyncyj niż z dzieckami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts