Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a mnie tez dzis posralo, nie dosc ze kuchenny bedzie, dwa jazgoty przy mnie to jeszcze poumawialam sie z goscmi od zabudow tarasow i oranzerii. robimy podejscie nr 2, podejscie nr 1 nas przybilo cena. ale od podejscia nr 1 minelo pare lat dokladnie 2 i powstalo troche nowych firm zajmujacych sie tematem, no wiec zobaczymy czy stac mnie bedzie na zabudowany taras / oranzerie:rolleyes:

na razie dostalam wycene na wiate przytarasowa, daszek, bez bokow i przodu - prawie 17 tys + vat. chyba sie z kims na glowy pozamieniali. za tyle to sobie sama zrobie. dzis pan altankowy ma mi wycenic cos takiego. skoro altanka kosztowala ok. 3 tys. to ile taka konstrukcja tarasowa, raptem 6 słupow i daszek z poliweglanu powinno tyle samo lub mniej. wtedy boki i przod mezus zrobi.

mam jeszcze wizyty ludzi od okien, zobaczymy co oni zaproponuja. na caly dom placilam za okna ok. 18 tys. 4 lata temu a mam ich sporo i pare calkiem nietypowych. no to do jasnej anielki ile moze kosztowac oranzeria 5x3 raptem pare profili i pare szyb.

ja tyż planuję drewniany taras:lol: a dokładniej to ja zaplanowałam, zapuściłam węża i małż jest aktualnie święcie przekonany że to on to wymyślił i pełen zapału do realizacji:rotfl: u mnie na szczęście to kwestia nabycia materiału;)

Poleje i przestanie:yes:

Tarcia ja to Ciebie podziwiam... skoro macie w planach sprzedaż to po cholercię te remonty, tarasy, oranżerie... w nowym se zrobisz:rolleyes:

tak wiem, rodzina tez mnie pyta. i co z tego ze sprzedajemy? na razie chetnego nie mam a my mieszkamy wiec po co mam ciagle czegos sobie odmawiac i tlumaczyc sie przed soba "bo sprzedaz". zyje tu i teraz. i tu i teraz chce miec cos z zycia :) a poza tym nosi mnie juz. 3 lata to stanowczo za dlugo by bezczynnie na tylku siedziec ;)

i co ryczysz, ja tez:cool: po robocie zrobisz :D

Tjaaaaa...

Narobiłam se ognisk...

Wpadłam po robocie, przebrałam się i za kosiarę się wzięłam. A raczej za to zielone co wyrosło jak goopie :-(.

Do 18.30 skosiłam niecałe pół działki... Ehhh...

Dzisiaj trochę tez pokoszę, ale krótko, bo na fitnes popierdzielać moose :-) :lol:

Edytowane przez Baru

O matko!!! A ja mam w planach drewniany taras ... Zastanawiam się teraz, czy będzie mnie kiedys na niego stać???

Ja te kiedyś chciałam. Ale mnie ustawiono do pionu... Odpuściłam :-(

Podobuje się mię takie coś: http://www.deck-dry.com/index.php?str=galeria&lg=pl Ino niestety poza zasięgiem :-(

Tjaaaaa...

Narobiłam se ognisk...

Wpadłam po robocie, przebrałam się i za kosiarę się wzięłam. A raczej za to zielone co wyrosło jak goopie :-(.

Do 18.30 skosiłam niecałe pół działki... Ehhh...

Dzisiaj trochę tez pokoszę, ale krótko, bo na fitnes popierdzielać moose :-) :lol:

mnie po pracy znioslo do ogrodniczego, wiec po wstepnym uporzadkowaniu kuchni, obsludze bialasow polazlam sadzic, potem podlewanie i tak skonczylam po 21:rolleyes: ale za to jak dobrze sie spalo :D

Ja te kiedyś chciałam. Ale mnie ustawiono do pionu... Odpuściłam :-(

Podobuje się mię takie coś: http://www.deck-dry.com/index.php?str=galeria&lg=pl Ino niestety poza zasięgiem :-(

podobaja mi sie tarasy drewniane..........u kogos / lub na zdjeciach, tak samo drewniane blaty w lazienkach i kuchni, na szczescie wyleczylam sie z tego, za duzo zachodu z pielegnacja, koszty to juz inna inszosc :D dom musze miec prawie bezobslugowy. meble drewniane na tarasie jak sie rozsypia tez zamienie na technorattan.

poza tym zauwazylam, ze im cos drozsze i sie niszczy lub psuje to wiekszy tez zal zostaje lub zlosc ewentualnie ;)