Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty


Recommended Posts

Spędziliśmy zajebiaszczy łykendzik w świetnym towarzystwie... Zwabiłam ich kurkami :D

 

Niszczyciel Gremliniasty...

10541060_648405295266396_3376283806040898197_n.jpg

 

I Gruś w pozach niedbałych... ;)

1468501_648407325266193_2701416041523755015_n.jpg

 

1554636_648407001932892_6623699036097195267_n.jpg

 

Dostałam cukinie i dynie

Cukinie na leczo będą i do faszerowania ale z dyni zrobiłabym zupę krem... Ma ktoś sprawdzony przepisik???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • Moose

    3214

  • braza

    1296

  • DPS

    1231

  • TAR

    635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wypchana cukinia Osia

 

Cukinie wiadomo obrać i przekroić wzdłuż... wydłubać środek...

Farsz... mięso mielone podsmażyć, dodać paprykę pokrojoną w paseczki, cebulkę w piórka, wnętrze cukinki, pomidorki w kosteczkę i dosmaczyć ( ja daję sól, pieprz, paprykę słodką, warzywko, zioła prowansalskie ), sosik albo daję boloński z winiar albo trochę przecieru, past węgierskich i wody + zioła prowansalskie, sól pieprz... po 15/20 minutach jest gotowe...

Wypchać skorupę cukiniową farszem, uprzednio wykładając ją plasterkami sera żółtego ( ja daję edamski lub goudę) i na wierzch plastry sera lub ser tarty... w zależności od wielkości i grubości ścianek cukinii piekę w piekarniku od 30 minut do godziny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Karkówka Osia z kurkami Ewarysta ;)

 

Karkówkę pokroić w plastry ok 1 cm ( posolić popapryczyć, powarzywkować, zioła jakie kto lubi dodać)...ułożyć na blasze, posypać cebulką w piórkach, papryką w paseczkach i kurkami uprzedni przesmażonymi...

 

Sos...

Gotowa zupa knora lub winiar ( czasem grzybowa, borowikowa, albo serowa) rozrobiona zamiast w proporcji półlitrowej to 300 ml i do tego śmietana duża z rolmlecza...

Zalewamy mięcho, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1,5 do 2 godzin w zależności od grubości plastrów karkówy...

 

 

Generalnie wszystkie przepisy nadają się do modyfikacji wedle gustów i upodobań konsumujących :lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Osia - weź Ty lepiej nasusz sobie grzybów i zmiel, bo te z Knorra to u nas zbierane, sam robak...

Nie żartuję, u nas profesjonalni zbieracze, którzy do skupów noszą, nie mówią "robaczywe".

Mówią "knory"...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam nasuszone... bez mięska :cool:

 

To mówisz, że knoro-winiary są be.... tak myślałam... ale lenistwo zwycięża ;)

 

Wczoraj zrobiłam bydłu niewyobrażalną krzywdę... ośmieliłam się ich wykąpać... sucz omija mnie łukiem nawet kiełbasę bierze ode mnie z obrzydzeniem a Gruszek przemógł się jednak i nie dość, że kiełbaskę zeżarł chętnie to i na kanapkę do pańci wlazł i kocykiem nie pogardził... ale przez pół godziny był nieco sfochowany :rotfl:

Dziś dzień gospodarczy… ale mam lenia… :bash:

 

To może znudzonego jogina wrzucę…

 

1234590_649115741862018_2659176266994306210_n.jpg

10603550_649115718528687_3755705849496255560_n.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...