Moose 11.08.2014 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Spędziliśmy zajebiaszczy łykendzik w świetnym towarzystwie... Zwabiłam ich kurkami Niszczyciel Gremliniasty... I Gruś w pozach niedbałych... Dostałam cukinie i dynie Cukinie na leczo będą i do faszerowania ale z dyni zrobiłabym zupę krem... Ma ktoś sprawdzony przepisik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 11.08.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Przepis ktoś ma. Kurki były zaprzepyszne. Damy Ci jeszcze przepis na ekstraśną zapiekankę z dyniochy. Dziękujemy za weekend. I za lagunę. I kurki. I tak dalej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.08.2014 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dawaj przepisa Dostali foty? Bo mój telefon coś focha dziś miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.08.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 to diablica... i to spojrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.08.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Łobuza jedna. Ten przepisik na zapiekankę i inne dyniowo-cukiniowe to i ja bym chętnie przytuliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.08.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Na aszerowaną cukinię tyz być może??? Mogę jeszcze na karkówkę pod kurkami w sosie grzybowo-śmietanowym podać... Bo na dynię to właśnie ja pragnę przepisu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.08.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dawaj jak leci, kochana, wszystko się przyda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.08.2014 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Wypchana cukinia Osia Cukinie wiadomo obrać i przekroić wzdłuż... wydłubać środek...Farsz... mięso mielone podsmażyć, dodać paprykę pokrojoną w paseczki, cebulkę w piórka, wnętrze cukinki, pomidorki w kosteczkę i dosmaczyć ( ja daję sól, pieprz, paprykę słodką, warzywko, zioła prowansalskie ), sosik albo daję boloński z winiar albo trochę przecieru, past węgierskich i wody + zioła prowansalskie, sól pieprz... po 15/20 minutach jest gotowe...Wypchać skorupę cukiniową farszem, uprzednio wykładając ją plasterkami sera żółtego ( ja daję edamski lub goudę) i na wierzch plastry sera lub ser tarty... w zależności od wielkości i grubości ścianek cukinii piekę w piekarniku od 30 minut do godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.08.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Karkówka Osia z kurkami Ewarysta Karkówkę pokroić w plastry ok 1 cm ( posolić popapryczyć, powarzywkować, zioła jakie kto lubi dodać)...ułożyć na blasze, posypać cebulką w piórkach, papryką w paseczkach i kurkami uprzedni przesmażonymi... Sos... Gotowa zupa knora lub winiar ( czasem grzybowa, borowikowa, albo serowa) rozrobiona zamiast w proporcji półlitrowej to 300 ml i do tego śmietana duża z rolmlecza... Zalewamy mięcho, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1,5 do 2 godzin w zależności od grubości plastrów karkówy... Generalnie wszystkie przepisy nadają się do modyfikacji wedle gustów i upodobań konsumujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 11.08.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 No Osia:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.08.2014 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Kjóik, a coś Ty taki zdziwiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.08.2014 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 No Osia:jawdrop: Ale, że what??? Kjóik, a coś Ty taki zdziwiony? Też nie rozumiem... tylko, żeby się na dobre nie zatchnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.08.2014 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 No na tą karkówę z drobiowym grzybem to bym się wprosiła:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.08.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Przez te przepisy kurek sobie kupiłam i usmażone na masełku na śniadanie zjedliśmy mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.08.2014 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 No na tą karkówę z drobiowym grzybem to bym się wprosiła:rolleyes: Zapraszam, ino coby drób dopisał, bo on jak ten murzyn na pasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.08.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Osia - weź Ty lepiej nasusz sobie grzybów i zmiel, bo te z Knorra to u nas zbierane, sam robak...Nie żartuję, u nas profesjonalni zbieracze, którzy do skupów noszą, nie mówią "robaczywe".Mówią "knory"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.08.2014 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Mam nasuszone... bez mięska To mówisz, że knoro-winiary są be.... tak myślałam... ale lenistwo zwycięża Wczoraj zrobiłam bydłu niewyobrażalną krzywdę... ośmieliłam się ich wykąpać... sucz omija mnie łukiem nawet kiełbasę bierze ode mnie z obrzydzeniem a Gruszek przemógł się jednak i nie dość, że kiełbaskę zeżarł chętnie to i na kanapkę do pańci wlazł i kocykiem nie pogardził... ale przez pół godziny był nieco sfochowany Dziś dzień gospodarczy… ale mam lenia… To może znudzonego jogina wrzucę… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 13.08.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Ale, że what??? Też nie rozumiem... tylko, żeby się na dobre nie zatchnął No, że two aż...ten tego, no...recipes:cool: Tchnięty trochu jestem ale nie tak na dobre:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.08.2014 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Recipesów żeś siePan nie spodziewałeś, czy tego, że Oś coś potrafi upichcić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.08.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 O rany, ten tchnięty królik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.