Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale czemu nie? wszystko zawsze przyjezdza swieze z dlugim terminem przydatnosci, mam swoje ulubione towary czy marki, kupuje cyklicznie to samo wiec i wygodniej, bardzo duza oszczednosc czasu dla pracujacych, brak kolejek do kasy i wbrew pozorom taniej (w sklpie normalnym zawsze cos dorzucam niepotrzebnego) podstawowe codzienne produkty typu chleb to kupuje w piekarni po drodze.

dla mnie takie zakupy maja wiecej zalet niz wad, kwestia przestawienia sie i innego myslenia :)

No ja nie, bo wędliny nie kupię przez internet nawet gdybym mogła, pełno chemii w niej będzie, więc podziękuję.

Warzyw prawie w ogóle nie kupujemy, bo mamy własne.

Sery i nabiał też w większości ogromnej swojskie, mleko prosto od krowy kilka kilometrów stąd i można zrobić ser, śmietanę, masło, co kto chce.

A prawie żadnej żywności gotowej w pudełkach nie kupujemy poza kaszą czy ryżem.

No - jeszcze czekolady... ;) :p

Depesia ale ty patrzysz przez pryzmat swojej wystarczalnosci. Wg. tego co napisalas to ty ze sklepow wcale nie musisz korzystac. Pochyl sie troche nad maluczkimi :D , ja na ten przyklad nie mam mozliwosci czyt. czasu, wiedzy, miejsca, lokalizacji samodzielnej produkcji: warzyw, owocow, wedlin, nabialu i pieczywa wiec korzystam (i mysle ze wiekszosc na tym forum) z marketow/hipermarketow itp. i nie widze roznicy w jakosci towarow zakupionych przez neta. majac do wyboru pojechanie (stanie w korkach, szukanie parkingu) i umeczenie sie na zywo w sklepie czy dla wygody zamowienie przez neta wybieram net. bo w tych kategoriach mozemy jedynie deliberowac, a nie porownywac 1:1 wlasnych wyrobow do tych sklepowych, wiadomo sklepowe zawsze przegraja ;)

Ależ kochana - ja ABSOLUTNIE nie mówię, że z kupowaniem przez neta jest coś nie tak, że gorsze czy cokolwiek innego.

Ja tylko i wyłącznie o sobie samej mówiłam, własnie biorąc pod uwagę specyfikę naszej sytuacji.

Zapytałaś, czemu nie, dlatego ten wywód. :)

A reszta świata, czytaj: ci nie będący prawie samowystarczalni, muszą sami decydować, nie mnie oceniać czy to dobrze dla nich czy źle, sami wiedzą lepiej. ;)

Każdemu wg upodobań:D Mi wszystko jedno gdzie kupuję, bo chociaż możliwości mam to nie bardzo mi się chce produkowac własne warzywa na przykład a o serze, mleku czy śmietanie to nie mam co marzyć. Na czas jakiś pietruszki, lubczyku, mięty czy oregano mi wystarczy, pory trochę tez wyrosły, na kilka zup będzie a reszta mnie olewa to ja olewam też. Co prawda parę pań wkoło produkuje nabiał problem jednak w tym, że jedyną osobą w naszej rodzinie, która by to jadła bez skrzywienia jest Szanowny, ani ja ani córcia nie przepadamy. U mnie w zaścianku miejsca do parkowania są, tłumów dzikich nie ma ale też i wyboru większego nie ma. Nawet te znane markety jak Polo czy Netto zamawiają "pod klienta" a tu ludzie biedni, luksusowe towary nie schodzą dlatego szukam jakiś interesujących mnie produktów w necie.

Osia, a wytłumacz mi proszę dlaczego internetowo na Twojej wsi kupować nie możesz?

No tak, zebym z marketu zamówiła na ten przykład:

10 zgrzewek wody sodowej

kilo ryżu

kilo mąki

4 śmietany

2 wina

6makaronów

2 masła....

To kto mnie to przywiezie i to jeszcze konkretnych marek... brak dostawy ( bo tylko w granicach miasta) :(

W necie zanabywam ciuchy, buty, kosmetyki karmy dla bydła, części do aut... w zasadzie wszystko... przesyłkę trzeba opłacić i tyle ale markiety na wieś dostaw nie przewidują i już...

Jaja kupuję u znajomego co ma mało kur i tylko dla siebie trzyma...

Mięcho i wędliny tak jak mówiłam - 1 sklep albo swojskie od zaufanego człowieka...

Fakt jest taki, że ja w necie tez kupuję wszystko to, czego w moim zadupiu nie kupię albo cenowo mi się nie podoba. Niektóre rzeczy jednak od czasu do czasu ... Ale co wieś, to wieś, tak sobie popatrzyłam na strony i Osia ma rację, wsi nie przewidują:no:

dwa precle :D u mnie byloby to nie do pomyslenia, nawet dwa biale az w takiej komitywie nie sa. choc przyuwazylam, ze czasem sie przytulaja. ostatnio jak malutki sie zatrul to duzy co jakis czas sprawdzal czy z mlodym wszystko ok, polizal jezorem, nie dokuczal mu, byl bardzo delikatny i nawet noskiem podsuwal swoja ulubiona zabawke, normalnie az mi szczena poleciala :jawdrop: