Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

dzieje sie, u nas tez k. 12 st.

wczoraj wieczorem przezylam chwile grozy, maly bialy spuchl na banie, slepia mial takie zaslimonione i spuchniete, jakby ktos mu przywalil. 15 minut wczesniej w trawie buszowal na krotkim siku. wrocil i zaczal sie strasznie drapac az zwrocilo to moja uwage. jak spojrzalam na psa to mi szczena poleciala, skora czerwona, malec spuchniety. od razu amertila na proszek utluklam, troche wody i strzykawa malemu go gardla, po tym zaraz wapno. w razie czego mialam jeszcze swoj encorton i adrenaline. jakas wredna meszka musiala go upierniczyc albo inna komarucha. ale po pol godzinie zaczelo mu odpuszczac no i moje cisnienie wrocilo do normy. ale jaka to musiala byc wredna cholera, ze malenstwo az tak spuchlo:eek:

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

żyje ale oslabiony, prawdopodobnie te dwa zdarzenia sa od siebie niezalezne, zatruty bo pewnie rano dziamgnal jakies swinstwo na ogrodzie (u nas ptaki rozne rzeczy jedzeniowe zrzucaja) a wczoraj cos go solidnie uzarlo. dostal zastrzyk, paste na biegunke i powstrzymanie wymiotow, pobrali mu krew i wrocilismy do domu. musze go tylko nawadniac, do jutra ma diete. zobaczymy. opuchlizna sie juz nie pojawila. teraz zalega na kanapie i spi umeczony.

w zasadzie to wszyscy moi panowie w domu jacys umeczeni, najwiekszy zaszyl sie w sypialni, duzy bialy w budzie a malenki na kanapie. tylko ja na posterunku czuwam :cool:ale nie chce mi sie choinki ubierac

Osica, jak chcesz kota farbować to najpierw wezwij karetkę, niech stoją pod bramą w gotowości!! I dużo alkoholu przygotuj .... do odkażenia ran!!!

Ale do ran kocich oszczywiście :lol2:

bo ja będę ewentualnie leczyć sie wewnętrznie :rotfl:

moja kota już wie, że pańci ani gryźć ani drapać nie wolno :yes:

A co Osi nie możne z pastowanym kabanem po lesie chodzic???:rolleyes:

Jędzy sie czarny przynależy chyba...:cool:

To mi wolno a co :yes:

ale nie chce mi sie choinki ubierac

Nie ma ani obowiązku ani pośpiechu... jeszcze masz dużo czasu :yes:

Osia, Tobie do jędzy duuuużo brakuje.

JA Ci to mówię, a wiesz, że wiem, co gadam o jędzach i wiedźmach. :cool:

Tyś nie wredna, a w ogóle za mało niedobra.

Zwierzy wiedzom i Ewaryst wie.

Hhehehe... Rudolf byłby dzis zapewne odmiennego zdania :lol2:

Sprzątałam akwarium coby ryby miały święta ;), a rudamenda przeszkadzała jak mogła...najpierw przestawiał meble na górze... potem dręczył Słoninkę... w końcu wywalił miskę z wodą i dostał w zadek ścierą... odgalopował obrażony i wreszcie poszedł spać...:cool:

hehe, maly bialas tak mezatemu zrobil jak do nas przyszedl, byl niegrzeczny wiec zostal wystawiony do wiatrolapu i ze zlosci nalal mezowi w buty:lol2: innym razem wylecial z sypialni, bo od 4 rano juz szalal zabawowo to poszedl do drugiego pokoju i nalal na dywan ale tak perfidnie, ze szedl po calym dywanie i lal gnojek maly. na szczescie juz tego nie robi.

aaa maly zdrowy juz, chwilowe to jakies zatrucie bylo. za oba dzis broja niemozebnie, w chacie posprzatane i choinka ustrojona - nieskromnie powiem, ze sliczna jest - moge swietowac :D