Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi ma koszmarne kołtuny za uszami. Sierść tam miękka, więc się kołtuni momentalnie. Wycinam, bo co mam robić?

o koltunach wiem wszystko, moje jesli nie czesane maja koltuny sfilcowane (taka szata) fryzjerka nasza uzywa kosmetykow botaniqua a teraz weszla seria"Show line"i do rozczesywania kupilam takie mleczko - bajerek, pryskasz i po chwili rozczesujesz, bez silikonow i nie uczula, bez zapachu, drogie ale za to wydajne.

http://www.groomershop.pl/pl/p/Botaniqa-Show-Line-Detangling-Coat-Milk-mleczko-ulatwiajace-rozczesywanie/4499

a na odswiezenie psa pomiedzy kapielami uzywamy takie cos (seria zwykła):

http://botaniqa.eu/rozczesywanie-c-6.html

No tak, ale Emi nieco większa jest od białasów, więc z pewnością byśmy zbankrutowali. Jednak wolę tradycyjnie - co się da - rozczesać, czego się nie da - wyciąć. Wiem, gdybym czesała co kilka dni, kołtuny by się nie zrobiły, ale ona nie przepada za czesaniem. I tak teraz zacznie zrzucać zimowe futerko i bez tej atrakcji się nie obędzie. Sucz nie protestuje, tylko traci cierpliwość i się wierci, a ja za nią biegam ze szczotką.

Agdus naprawde to nie ma znaczenia jaki duzy pies, dla moich dwoch butelka wystarcza na prawie dwa lata ale czestotliwosc uzywania zapewne wieksza jak u ciebie. Z serii show to juz w ogole, tym nie pryszczesz tak by splywalo, rozpylasz lekko na koltunie i tyle. starczy nawet dla duzego psa na dlugo.

Moje bialasy jakby nie mialy wyznaczonego miejsca do pielegnacji to tez bym za nimi biegala ze szczotka ale jak sa w miejscu ktore kojarza z czesaniem to stoja / leza grzecnie az skoncze, Kasti sie zazwyczaj kladzie i jest lekko zniesmaczony kiedy konczymy ;)

No właśnie, Łosia, pewnie Baru czesze swojego Czarnego i dlatego nie ma kłaków... (jak pisze Tarcia). A on ma głównie we własnym domu kłakowisko i to jest zasadniczy problem.. Ja mu podsunę, żeby go czesał w miarę regularnie bo tam mówią znawcy tematu i tyle.

A jak będzie chciał wiedzieć więcej, tzn. jeśli sam wyrazi ochotę dokształcenia się w tym kierunku i skupienia nad pielęgnacją piecha - skontaktuję się (albo jego skontaktuję) z Baru. Mnie wiedzy na temat CTR wystarczy i mojego zaangażowania też ;) Też wolę krótkie - wiadomo:yes:

Dzięki bardzo :)

Dobrałam się dzisiaj do starszej gnidy uzbrojona po zęby w szczotkę i dwa grzebienie. Udało mi się 3 kołtuny zlikwidować... Nawet nie chcę sprawdzać, ile jeszcze zostało ... Tyrion też w pewnej chwili traci cierpliwość i po prostu kładzie się akurat na tę stronę, którą czeszę, pysk pcha pod grzebień i próbuje mi go delikatnie wyrwać.. Może jutro znowu sie zmobilizuję...

Wusia ma rację. Najłatwiej wyskubać to, co wyłazi całymi kłębami, a resztę wyczesać. Czasem czeszę, czeszę, czeszę, a to cholerstwo zostaje na psie i trzeba wyskubać.

U nas dzisiaj też było ładnie, ale wieczorem się zachmurzyło i jutro ma być paskudnie.

Wusia ma rację. Najłatwiej wyskubać to, co wyłazi całymi kłębami, a resztę wyczesać. Czasem czeszę, czeszę, czeszę, a to cholerstwo zostaje na psie i trzeba wyskubać.

U nas dzisiaj też było ładnie, ale wieczorem się zachmurzyło i jutro ma być paskudnie.

Moze zalezy czym czeszesz? po wielu probach z bialasami najlepiej nam pasuje zgrzeblo dla kota:lol2: