Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To tak jak u mnie... niby słonecznie a zimnica okropna... zalegamy na kanapie, kominkujemy i taki plan na dzień dzisiejszy nam pasuje :yes:

Rudek wyszedł wczoraj po południu z domu i nie pojawił się ani na noc, ani rano :bash: Ok 14 zaczęłam się martwić na poważnie i zrobiliśmy z Grubym rundkę po wsi szukając paskudy... przewidywałam już najgorsze scenariusze... Paskud się nie znalazł... Wróciłam do domu, cały czas drąc paszczę i nawołując Rudzielca i zajrzałam do garażu w desperacji... tyż go nie było...

W międzyczasie przypomniałam sobie, że miałam zabezpieczyć tylną furtkę prowadzącą do lasu, gdyż zaraza się obluzowała i zaczęła samoistnie otwierać... wzięłam kawałek drutu i poczłapałam na tyły domostwa... jak przechodziłam koło komórki usłyszałam przeciągłe miauuuuuuuu...:D

Okazało się, że pańcio zamknął biedne kociszcze :yes:

Ile lamentów i opowieści Rudelka usłyszałam po uwolnieniu go z pułapki, to nie macie pojęcia :lol2:

Oj, oj! Pewnie kociszcze łaskawie przyjęło Wasze przeprosiny poparte pysznym żarełkiem i wygłaskaniem poszkodowanego, umyło się dokładnie i zaległo w jakimś widocznym miejscu, żeby uczciwie odespać stres, przy okazji wzbudzając wyrzuty sumienia wyrodnych właścicieli (co może zaowocować dodatkową porcją pyszności w misce).

Znam ten ból ... nawet się nie przyznam, ile razy łaziłam wokół posesji drąc paszczę przeciągłym "kiiiiciiiii kiiiiciii..." gdy starszyzna (bo ta szczególnie takie upodobania wykazuje) nie pojawiała się na któreś z kolei żarełko ....

no mój mąż pobił wszystkich;) jak robił podbitkę to niechcący zamknął kota pod dachem;) a ja kota szukałam:( z tyłu kończył podbitkę zostawił na trochę dziurę bo jeść przyszedł, a drabina przystawiona była i musiała kota skorzystać i tam wleźć a nikt nie widział, ze 3 dni kocisko tam siedziało z tyłu aż wykombinowało jak przeleźć z tyłu domu na przód:rolleyes: no i fart bo nie wjechałam do garażu tylko postawiłam przed garażem, wysiadłam słyszę kot miauczy kiciam, na wszystkie strony patrzę, kota słychać a nie widać, w dodatku zaczynam mieć wrażenie że kota słyszę z góry, patrzę na balkon może jakimś cudem wlazła, pusto, wreszcie patrzę w otwór wentylacyjny w podbitce a z drugiej strony patrzy kot, normalnie małż skrzydeł dostał tak szybko drabinę przystawiał i podbitkę rozbierał żeby kota wypuścić:rolleyes:

Koty w ogóle maja "wywalone" na wszystko. Pamiętam, gdy tuż po przeprowadzce starsza kicia, jeszcze mała wlazła mi pod podniesione łóżko Córci ... Nie widziałam jej, podniosłam, bo coś tam musiałam dokręcić i ... postawiłam je na kocie! Rany!!! Potworna trauma, bałam się, że coś jej zgniotłam w środku!!!

Wusia i tak twoj maz mnie nie przebije,nie tak dawno temu jezdziłam 2 dni z kotem pod maska, pamietacie przecież Fartka, przejechał ponad 200 km zazwyczaj 120-160 km/h, 2 nocki w mrozie bez jedzenia i wody. i udalo mu sie przezyc. i znalezc dobry dom ostatecznie :):cool: