Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ale akwarium czyścić trzeba... Mnie się to po wielu latach znudziło. Rybki i roślinki rozdałam, akwarium leży na strychu. Marzy mi się kiedyś takie duuuuże. Z nim by było mniej roboty. No ale to w nowym domu.

Ja mam średnie i wprawdzie nie lubię go czyścić ale po każdym czyszczeniu mam radochę, że czyste i rybom prezyjemnie :)

To może kupić trzeba morze?

Kupić i przenieść gdzieś bliżej mnie ;)

Dobrze zrozumiałem że małe akwarium dużo roboty, duże akwarium mało roboty?

To może kupić trzeba morze?

Będzie całkowicie bezobsługowe ! :)

Paradoks, ale tak właśnie jest. Im mniejsze akwarium, tym szybciej zarasta glonami i brudem. Inna sprawa, że urządzając duże akwarium inwestuje się większą kasę w filtry i insze wyposażenie. Ja miałam małe - 60 litrów. Było piękne po sprzątaniu, ale za szybko, jak dla mnie, traciło urok. Kilkanaście lat je miałam, ale w końcu straciłam do niego serce. W dodatku coś się chyba skiepściło w elektryce, bo świetlówki padały co chwilę, a przecież nowa pokrywa kosztuje tyle, co całe akwarium z pokrywą. Specjalne świetlówki też tanie nie są, więc wymiękłam.

Osia, nie wiem, czy nie taniej będzie przenieść Ciebie bliżej morza...

Do akwarium nigdy ciągot nie miałam może dlatego, że ryb szkoda ... no bo ja musze mieć takie stworzenie, które wyraźnie powie, że chce żreć (na przykład) a ryby to takie cichutkie są...

Morze ... ja mam i blisko i daleko. Blisko w Perle daleko w Brazoczysku ...

Carmen jest gadatliwa o każdej porze. Gerda nocą miewa napady potrzeby okazywania miłości przez ludzi i wtedy głośno się upomina o bliski kontakt z kimkolwiek. Miśka po równo w dzień i w nocy to się upomina o głaskanie, to się leje z innymi kotami, KotekRysio jest niemową o każdej porze doby. No, w chwilach desperacji potrafi wydobyć z siebie pisk.