Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czuby... ale jak Tarya się na to zgadza to znak, że jeszcze nie dorosła do bycia dorosłą... albo uznaje samca alfa....:rolleyes:

Gruby dziś schodząc ze schodów ( hehehe :rolleyes:) - zeskoczył jak zawsze czyli jak wariat... cały spacer był dziwny, bo trzymał się blisko i JA ( bo chop nie) widziałam, że lekko utykał na początku... po przyjściu do dom już nie chciał podać łap do ręcznika i nawet olał wieczorem naszą wspólną kanapkę :sick:... do żarcie poszedł kulejąc widocznie a teraz śpi na swoim posłanku co się nie często zdarza :rolleyes:

A co mi tu vet pomoże... łapę obmacałam nie złamana ani nie zwichnięta... ba, nawet nie spuchnięta... musi samo przejść i tyle...

Szkoda mi go tylko ale najwyżej dam mu coś przeciwbólowego i kompletny zakaz ruchu...

A na tym ostatnim ucierpię sama, bo nie mam z kim po lesie się włóczyć...:(

Kasti ma tak samo z pacha, niby wszystko ok. ale kuleje czasem i piszczy. moze stan zapalny miesnia, wiązadlo, sciegno - nie wiemy co jakis czas mu sie to zdarza. pomagaja na chwile leki pzap i pbol, bo przeciez jak przestaje bolec to znowu szaleje do upadlego :cool:

a sprawdzałas pomiedzy paluchami czy mu sie nic nie wbilo ?

Edytowane przez TAR

Osia u mnie z Rudą taki problem był niestety:( na początku tylko utykała i przechodziło po przeciwbólowych i przeciwzapalnych i nic nie było widać ani czuć a potem nagle dziadostwo wylazło:( teraz jestem może przewrażliwiona ale jak tylko coś mnie niepokoi wlokę czarnego flocha do weta:(

Gruch sobie poradzi na pewno. Psiak jest ogromny więc i trudno się dziwić. Cmoknij go w nochal

Zastanawiam się właśnie, co przez Taryę przemawia: niedorosłość czy samiec Alfa? No bo z tym samcem Alfa to jest tak, że ów obrywa niekiedy równo gdy dama ma już go dość :yes:

Psisko wymiziane i wycmokane za wszystkie czasy... tzn. bądźmy poważni... za godzinkę zażąda pieszczot kolejnych :lol2:

Rozmawiałam z vetem i mowi to co ja... zostawić w spokoju i nie spacerować, nie pozwalać skakać i wariować przez 2 tygodnie... nie wiem jak ja to wytrzymam... NIE MAM Z KIM ŁAZĘGOWAĆ PO LESIE...buuuuu:(

Poza tym apetyt Gruś ma i zachowuje się normalnie czyli nienormalnie wywalając do góry brzuchem :D

Osia to się nazywało cartrophen przy dużych psach jeden zastrzyk sporo kosztuje ale jak przeliczałam propozycje wetek różnych innych syropkow i tabletek to to i tak wyszło najtaniej no i raz na tydzień dziab i spokój, poza tym mówiły że najlepsze efekty miały na tym leku jeśli chodzi o odbudowę i regenerację stawów

Moja znajoma wetka mówiła o jakichś zastrzykach dla psów na stawy, co to drogie, ale rewelacyjne są. I dziwiła się niezmiernie, że tego samego dla ludzi nie ma, bo powinno tak samo rewelacyjnie pomagać. Że nikt nie próbował tego lekarstwa przeprowadzić przez wszystkie badania dla ludzi, skoro gotowe jest i dobre i jej zdaniem powinno się nadać. Może to jest to właśnie?

Katuni podawalismy Trokoxil - jedna tabletka jak dla niej to koszt jakiś 120 zł ale już po jednej efekt był świetny. Po miesiącu dostała na wsi słuczaj jeszcze jedną i problem z chodzeniem np. po wstaniu zniknął. Pogadaj ze swoim wetem, czy ten Trokoxil nie pomógłby Hrabiemu, a nóż-widelec.