TAR 18.11.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 a jednak jutro bede u weta to zapytam, bo Kasiutkowi bym to podala. Zwlaszcza teraz kiedy jesiennie bardziej odczuwa bole. Pewnie dla malych psiow 4 zastrzyki to tak jak jeden dla Grucha. Z ciekawosci czy wy kropicie / tabletujecie swoje psy kleszowo-pchłowo na zime? bo mysle czy by tabsy na zime im podawac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.11.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 dla Uni jeden zastrzyk kosztował 65 zł więc jak na zabezpieczenie psa na pół roku to cena 4 zastrzyków nie zabijała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.11.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Brazunia trocoxil fajny ale niestety jest bardzo inwazyjny dla organizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.11.2016 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 ja pchłowo muszę młodą bo mizia się z kotami:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.11.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 A kotów odpchlić się nie da?Ja już nie pamiętam, kiedy ostatnio pchłę widziałam, a koty się szlajają. Emi rzadko się z psami spotyka, jeżeli już, to z koleżanką sąsiadką, która też pcheł nie ma.A nie, przypomniałam sobie - ostatnie pchły miała Miśka, kiedy ją złapałyśmy. Rudy nie miał, bo był od koleżanki przygarnięty na skutek szantażu emocjonalnego (no dobra, bardzo nie musiała mnie szantażować). O dziwo, pcheł nie miały zerwane z drzewa Kaj i Gerda, chociaż to bezdomne kociaki były. No ale tam tacy dobrzy ludzie całe to stadko bezdomniaków dokarmiali, może więc też i odpchlali. Zimą nie kropię. Wiem, że teoretycznie mogą kleszcza złapać, zwłaszcza że simy ciepłe, ale do tej pory nigdy się to nie zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.11.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 moje całkiem wolno chodzą więc odpchlenie jest mało skuteczne:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.11.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 No moje też chodzą, dokąd chcą, ale pcheł nie łapią. Widać odpchlona okolica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.11.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 u nas nie ma opcji:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.11.2016 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Katuni podawalismy Trokoxil - jedna tabletka jak dla niej to koszt jakiś 120 zł ale już po jednej efekt był świetny. Po miesiącu dostała na wsi słuczaj jeszcze jedną i problem z chodzeniem np. po wstaniu zniknął. Pogadaj ze swoim wetem, czy ten Trokoxil nie pomógłby Hrabiemu, a nóż-widelec. Ale u nas problemu nie ma... poza przedwczorajszym urazem... jest sprawny ... czasem nawet nadmiernie a jednak jutro bede u weta to zapytam, bo Kasiutkowi bym to podala. Zwlaszcza teraz kiedy jesiennie bardziej odczuwa bole. Pewnie dla malych psiow 4 zastrzyki to tak jak jeden dla Grucha. Z ciekawosci czy wy kropicie / tabletujecie swoje psy kleszowo-pchłowo na zime? bo mysle czy by tabsy na zime im podawac. Grey jest zdrowy zasadniczo pobieżnie ... łapę uszkodził sam sobie i musimy to przetrzymać, aliści uważam, że ze względu na dużą ilość kilometrów, które razem robimy, zarówno jemu jak i mnie, przyda się dobry środek na stawy Gruby ma obrożę i poza tym nie używam nic... Rudek nie ma nic i pcheł nie ma, chociaż jest wychodzący... A kotów odpchlić się nie da? Ja już nie pamiętam, kiedy ostatnio pchłę widziałam, a koty się szlajają. Emi rzadko się z psami spotyka, jeżeli już, to z koleżanką sąsiadką, która też pcheł nie ma. A nie, przypomniałam sobie - ostatnie pchły miała Miśka, kiedy ją złapałyśmy. Rudy nie miał, bo był od koleżanki przygarnięty na skutek szantażu emocjonalnego (no dobra, bardzo nie musiała mnie szantażować). O dziwo, pcheł nie miały zerwane z drzewa Kaj i Gerda, chociaż to bezdomne kociaki były. No ale tam tacy dobrzy ludzie całe to stadko bezdomniaków dokarmiali, może więc też i odpchlali. Zimą nie kropię. Wiem, że teoretycznie mogą kleszcza złapać, zwłaszcza że simy ciepłe, ale do tej pory nigdy się to nie zdarzyło. Pcheł ( odpukać ofkors ), nie widziałam dawno... kleszcze z Rudka zdejmuję bez stresu... Z Grubego kleszcz uschniety ostatnio spadł na mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.11.2016 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Bałwan już ozdrowiał Wystarczyły 3 dni unieruchomienia i jest OK. Dziś ostrożnie wzięłam go na 6 km i nie pozwoliłam szaleć, łapa nie boli W dodatku wczoraj zrobiłam mu wyjątkowe świństwo i wykąpałam zwierzątko Obrażony przez cały wieczór nawet do mnie na kanapę nie przyszedł ostentacyjnie leżąc pod kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 no co chcesz, suszyl sie moje w sobote fryzjerowalam i kapalam ale nie chcialy sie obrazic, no chyba ze pchanie sie obu na kolana to miala byc jakas kara dla mnie golasom jest z lekka chlodnawo, na drzemki wczolgiwuja sie pod kocyki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.11.2016 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Dzizaz, jak to dobrze, że Grubego nie trzeba strzyc i fryzować, bo by mnie szlag trafił... Wystarcza kąpiel i obcięcie pazurów Dziś piękny dzień a i na jutro słoneczko zapowiadają, będziemy sobie po lesie biegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.11.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Mnie się nie chce samej siebie fryzować, a co dopiero psa! Mogę wyczesać czasem jak trza, raz w roku wykąpać i tyle (znaczy psa, siebie czeszę i kąpię częściej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Dobrze Agdus ze wyjasnilas:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.11.2016 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.11.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Mnie się nie chce samej siebie fryzować, a co dopiero psa! bo "częste mycie skraca życie, skóra się ściera i człowiek umiera" Poza tym Święty Bernard powiedział kiedyś, że "tam gdzie śmierdzą wszyscy, nie czuć nikogo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.11.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.11.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Moje tylko wyczesuję i wystarczy. TARcia, Trokoxil i owszem, inwazyjny, ale podaje się go raz lub dwa nie ma bata, inwazja za duża to nie jest a efekt był świetny. Bobik, masz dar do robawiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.11.2016 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Piękny, słoneczny chociaż nieco chłodny dzionek był ale nie zrażamy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.11.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Emi jest tak nieszczęśliwa podczas kąpieli, że nie miałabym sumienia częściej jej tego robić. No ale ten raz do roku to już muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts