Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

a jednak jutro bede u weta to zapytam, bo Kasiutkowi bym to podala. Zwlaszcza teraz kiedy jesiennie bardziej odczuwa bole. Pewnie dla malych psiow 4 zastrzyki to tak jak jeden dla Grucha. Z ciekawosci czy wy kropicie / tabletujecie swoje psy kleszowo-pchłowo na zime? bo mysle czy by tabsy na zime im podawac.

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A kotów odpchlić się nie da?

Ja już nie pamiętam, kiedy ostatnio pchłę widziałam, a koty się szlajają. Emi rzadko się z psami spotyka, jeżeli już, to z koleżanką sąsiadką, która też pcheł nie ma.

A nie, przypomniałam sobie - ostatnie pchły miała Miśka, kiedy ją złapałyśmy. Rudy nie miał, bo był od koleżanki przygarnięty na skutek szantażu emocjonalnego (no dobra, bardzo nie musiała mnie szantażować). O dziwo, pcheł nie miały zerwane z drzewa Kaj i Gerda, chociaż to bezdomne kociaki były. No ale tam tacy dobrzy ludzie całe to stadko bezdomniaków dokarmiali, może więc też i odpchlali.

Zimą nie kropię. Wiem, że teoretycznie mogą kleszcza złapać, zwłaszcza że simy ciepłe, ale do tej pory nigdy się to nie zdarzyło.

Katuni podawalismy Trokoxil - jedna tabletka jak dla niej to koszt jakiś 120 zł ale już po jednej efekt był świetny. Po miesiącu dostała na wsi słuczaj jeszcze jedną i problem z chodzeniem np. po wstaniu zniknął. Pogadaj ze swoim wetem, czy ten Trokoxil nie pomógłby Hrabiemu, a nóż-widelec.

Ale u nas problemu nie ma... poza przedwczorajszym urazem... jest sprawny ... czasem nawet nadmiernie ;)

a jednak jutro bede u weta to zapytam, bo Kasiutkowi bym to podala. Zwlaszcza teraz kiedy jesiennie bardziej odczuwa bole. Pewnie dla malych psiow 4 zastrzyki to tak jak jeden dla Grucha. Z ciekawosci czy wy kropicie / tabletujecie swoje psy kleszowo-pchłowo na zime? bo mysle czy by tabsy na zime im podawac.

Grey jest zdrowy zasadniczo pobieżnie ;)... łapę uszkodził sam sobie i musimy to przetrzymać, aliści uważam, że ze względu na dużą ilość kilometrów, które razem robimy, zarówno jemu jak i mnie, przyda się dobry środek na stawy

Gruby ma obrożę i poza tym nie używam nic...

Rudek nie ma nic i pcheł nie ma, chociaż jest wychodzący...

A kotów odpchlić się nie da?

Ja już nie pamiętam, kiedy ostatnio pchłę widziałam, a koty się szlajają. Emi rzadko się z psami spotyka, jeżeli już, to z koleżanką sąsiadką, która też pcheł nie ma.

A nie, przypomniałam sobie - ostatnie pchły miała Miśka, kiedy ją złapałyśmy. Rudy nie miał, bo był od koleżanki przygarnięty na skutek szantażu emocjonalnego (no dobra, bardzo nie musiała mnie szantażować). O dziwo, pcheł nie miały zerwane z drzewa Kaj i Gerda, chociaż to bezdomne kociaki były. No ale tam tacy dobrzy ludzie całe to stadko bezdomniaków dokarmiali, może więc też i odpchlali.

Zimą nie kropię. Wiem, że teoretycznie mogą kleszcza złapać, zwłaszcza że simy ciepłe, ale do tej pory nigdy się to nie zdarzyło.

Pcheł ( odpukać ofkors ), nie widziałam dawno... kleszcze z Rudka zdejmuję bez stresu...

Z Grubego kleszcz uschniety ostatnio spadł na mnie... :rotfl:

Bałwan już ozdrowiał :yes:

Wystarczyły 3 dni unieruchomienia i jest OK.

Dziś ostrożnie wzięłam go na 6 km i nie pozwoliłam szaleć, łapa nie boli :yes:

W dodatku wczoraj zrobiłam mu wyjątkowe świństwo i wykąpałam zwierzątko :rotfl:

Obrażony przez cały wieczór nawet do mnie na kanapę nie przyszedł ostentacyjnie leżąc pod kominkiem :cool: