Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tego samego powodu ja nie łażę teraz z gnidami zbyt długo. Co innego iść w poszukiwaniu grzybów a co innego leźć bez celu po to, żeby leźć. Chociaż gnidy zawsze jakiś cel mają, może zacznę z nimi węszyć i nasłuchiwać ...?

No takie szybkie łażenie, kiedy celem jest pokonanie trasy, to ja rozumiem. Nie lubię snucia się noga za nogą. Jeżeli już idziemy, to zawsze musi być cel. "Sprawdzić, czy już irysy kwitną w puszczy." "Zobaczyć, jak się rozbudowało nowe osiedle." "Posłuchać żab."... Jakikolwiek cel, byle był.

Chociaż wiosną, kiedy zostaliśmy z Małgo sami, ona zażyczyła sobie spaceru po Krakowie. No akurat Kraków nadaje się do spacerowania (szybkiego i z celem, który łatwo tam znaleźć). I było wspaniale, tym bardziej, że wyszedł nam wieczorny spacer.

Również odnoszę wrażenie, że na większości takich obiektów widnieje zakaz wprowadzania zwierzaków. Z jednej strony szkoda a z drugiej, gdy pomyślę o tych wszystkich Yorkach i innych "ciułała" biegających bez opamiętania wszędzie bo "państwo" uważają je za maskotki to i dziwić się przestaję.

Oj Brazka teraz jestes niesprawiedliwa.te male albo na rekach albo na smyczkach. Czesciej sie spotykam z duzymi chodzacymi luzem. Chocby jak mieszkalam na osiedlu na wynajetym. Opowiadalam jak wielkie bydle mnie przewrocilo i biale musialam lapac wystrachane. Albo parka dobermanow, no przeciez one nie zaczepiaja. ;) to nie wina psow tych malych czy duzych tylko wina durnych wlascicieli. wrzucanie wszystkich do jednego wora mnie uraza, bo ja mam male i bynajmniej nie anioly ale luzem nie lataja.

Chyba mam wystarczająco dużo doświadczenia, żeby rozpoznać, co pies zamiaruje, bo nie boję się psów dużych, średnich czy małych, tylko tych, które mogą dziabnąć. I chyba częściej są to te mniejsze. Duże mają z reguły wywalone na niestwarzających zagrożenia ludzi, a małe się boją i przez to są nieprzewidywalne. Wyjątek to psy tzw. ras niebezpiecznych przebywające w towarzystwie abs-ów.