Moose 10.12.2016 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Ja też wolę spotkanie z dużym niż z małym szczekaczem skaczącym do nogawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.12.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Ciekawe, czy to wynika z faktu, że te duże są bardziej pewne siebie, a małe się boją, więc są niestabilne. Oczywiście pomijając psy po przejściach, bo to inna kategoria niepowiązana z wielkością. Jakiś behawiorysta tu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.12.2016 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Słaba hodowla ( kennel) , niewymagający właściciel, to takie moje spostrzeżeniapanagienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 generalizujecie, widzialam i znam male psiaki spokojne i grzeczniutkie ale i widzialam duze takie, ze strach sie bac. sasiad dwa domy wczesniej ma onka - pies agresywny, niewychowany, za chwile przeskoczy ogrodzenie i zrobi pogrom. a, ze male sie boja to czemu sie dziwic, tez boje sie sloni jednak taka prawda ze wlasciciele duzych nie zrozumieja malych i prawdopodobnie na odwrot. to jak sprzeczanie sie nad wyzszoscia posiadania kota nad psem. bez sensu jeszcze jedno napisze. w statystykach pogryzien / zagryzien nie ma małych psow,a sa tylko przez duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.12.2016 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Ależ ja nie próbuję wyższości udowadniać. Też bym się bała np. na miejscu mojej koleżanki, której sąsiedzi mają kompletnie niewychowanego psa którejś z ras uznanych za agresywne. Już pogryzł jej psa, szczeniaka wtedy. Nie znam żadnych wyników badań. Tak na zdrowy rozsądek mi się wydaje, że właściciele dużych psów chyba częściej przykładają się do podstawowego szkolenia, choćby dla własnego dobra, bezpieczeństwa i wygody. Właściciele małych częściej nie przywiązują do tego wagi, bo co taki mały piesek zrobić może, to żywa maskotka.Pewnie, że źle wychowane, zestresowane, po przejściach duże psy są bardziej niebezpieczne niż niewychowane małe. Te drugie ubrudzą spodnie, może je podrą, podrapią pazurami, skaleczą zębem i tyle. Kto by to gdziekolwiek zgłaszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.12.2016 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Ja też nic nie próbuję udowadniać... jak napisałam spostrzeżeniapanagienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.12.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Nie jestem niesprawiedliwa TARciu, wiem jak wielu właścicieli małych ras odpowiedzialnie podchodzi do swoich pupili ale tez i wiem, jak ogromna rzesza tego nie robi. Oczywiście, że wśród posiadaczy dużych psów też są jednostki nieodpowiedzialne ale jak to Agduś zauważyła dla własnego bezpieczeństwa większość przynajmniej w podstawowym zakresie te psiaki wychowuje. Moje są "nieokrzesanymi bydlakami", jak to wdzięcznie nazwał je Gagat i to się zgadza, są impulsywne i cholernie lubią ludzi, szczególnie witać, każdy kto mnie odwiedził to potwierdzi, ale nie są groźne wtedy, kiedy im groźnymi być nie wolno. Przepraszam, jeśli cię uraziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.12.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Brazunia spoko, ja sie wcale nie gniewam. Czasem za bardzo osobiscie odbieram wszystko. Bo staram sie byc odpowiedzialna, ale co z tego jak inni nie sa. np. wez przetlumacz jednej babie z druga zeby nie glaskaly mi psow na spacerze czy w knajpie czy gdziekolwiek. kiedy ja mowie, ze nie wolno to mysla, ze zartuje, bo one bialaski przeciez takie sliczne i w ogole trzeba je od razu mietolic. a Kasti tego nie lubi, jest slepy i potrafi dziabnac taka delikwentke. paniusia wtedy do mnie z ryjem a przeciez ostrzegalam. moje tez nieokrzesane ale tylko na poczatku przy powitaniu jazgot z radosci a potem tylko ładuja sie na kolana. reasumujac nieodpowiedzialni sa i wsrod malych i wsrod duzych - bez orzekania o winie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.12.2016 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Zimno okropnie i robi się jeszcze zimniej:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.12.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 minus 8 na liczniku u nas. rozwala mi organizm taka roznica temperatur wczoraj +10 a dzis-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.12.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ano właśnie i Amen A ja nadal nie mam termometru zewnętrznego i dobrze mi z tym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.12.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 U nas w dzień padał deszcz i było dość ciepło, a wieczorem wyszłam i mnie zmroziło. Ja chcę normalnej zimy wreszcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.12.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Skłamałam zupełnie niechcąy, mam termometr zewnętrzny nawet sama go do tego okna przyklejałam... Tak mnie obchodzi temperatura na zewnątrz, że zupełnie zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.12.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 ja tez nie mam termometru temperature pokazuje mi czujnik w samochodzie. po przeprowadzce zaginal w akcji czujnik zew. do stacji pogodowej. byc moze pol stacji bylo zapakowane w moje kartony juz rozpakowane a czujnik zewnetrzny w mezowych szpargalach oznaczonych szumnie "IT" oczywiscie jego szpargaly jeszcze nie rozpakowane zalegaja mi na regalach w garazu i miejsce na bardziej przydatne rzeczy zabieraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.12.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 A ja nietypowa jestem - mamy termometr wewnętrzno-zewnętrzny i korzystam z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.12.2016 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Jeszcze zimniej Jestem zmęczona zimą... Bele do czwartku... mam pewien pomysł ale nie wiem czy uda się go zrealizować po mojej myśli... nie nic, trza spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.12.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Przecież zimy nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.12.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Jest, u mnie biało choć bez śniegu! Osia, powodzenia w realizacji pomysłu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.12.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Do kitu taka zima! Śniegu nie ma, szaro, buro, nocą ciemno, brzydko i zupełnie niezimowo. http://motonavigator.pl/wp-content/uploads/2015/12/3.jpg Takiej chcę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.12.2016 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Przecież zimy nie ma! Kalendarzowej niby nie ale u nas -8, więc zima pełnom gembom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts