TAR 17.02.2017 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 na kaszel to pije kisiel tez skutecznie zakleja na noc lykam tabletki, syropy jakos nie pomagaja:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.02.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 chruchlaki zdrowia zycze i zaklinam rzeczywistosc by mnie nie dopadlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.02.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 TAR-cia powiem Ci że też sceptycznie podchodziłam do syropka ale już po pierwszej łyżce paszcza się przymknęła;) ale zioberka to mnie tak boleją że smutek, strach kaszlnąć Ty nie choruj bo już swoje zaliczyłaś Osia ja swojego padalca też powinnam na przegląd zabrać ale póki nie wyzdrowieję nie mam jak, problem mam jak dziecko do szkoły dostarczyć przez te nasze "leżące" zwolnienia:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 17.02.2017 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Gruby już ozdrowiony a i kociska poszczepiłam na wściekłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.02.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 to już u Ciebie totalna miłość będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 17.02.2017 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Tia... zwłaszcza między Rudeczkiem i Filutkiem... napierdalają się równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.02.2017 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Byliśmy niedawno na wykładzie behawiorystki o kocim współistnieniu. Już wiem, jak poznać, czy koty się leją, bo się nienawidzą, czy z nudów i co zrobić w obu wypadkach. Teoretycznie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.02.2017 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 grunt Osia że wścieklizny nie będzie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.02.2017 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Agduś, co zrobić w obu wypadkach? Wusia, ja tam nie szczepionam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.02.2017 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 no i po czym poznac, ze z nudow, a po czym ze sie nienawidza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.02.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 na wszelki wypadek nie gryź kotów:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.02.2017 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Nie będę... nie znoszę kłaków w paszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.02.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Jeżeli się nudzą i leją dla rozrywki, to się później bawią razem, jedzą z jednej miski, śpią spokojnie blisko siebie (nie muszą się tulić, wystarczy, że leżą na jednej sofie i się nie atakują ani nie gapią na siebie uciążliwie). Jeżeli to nienawiść, to jeden kot atakuje drugiego albo gapi się na niego (to też agresja), a drugi boi się dojść do miski albo kuwety, albo na kolana pańci.W przypadku nudy, trzeba kotom zapewnić rozrywkę. Można kupić zabawki, można je zrobić. Trzeba się z kotami bawić, coby się zmęczyły i poszły spać. Nie powinny mieć bez przerwy pełnych misek, powinny "polować" na jedzenie. Można np. kupić takie kule na chrupy, z których trzeba je wydobywać. Można wbić rurki (zwykłe, pozostałości po budowie) w styropian i nasypać na dno chrupów, coby kot musiał łapką po jednym wydobywać. Można żarcie ukrywać np. pod szafką albo gdzieś. No wykażcie się inwencją.Jeżeli się nienawidzą, to zazwyczaj jeden z kotów obrywa bardziej i jest zestresowany. Wtedy trzeba im zapewnić możliwość spędzania czasu osobno i schodzenia sobie z drogi. Behawiorystka mówiła do kociarzy z Krakowa, czyli o kotach niewychodzących. Podkreślała konieczność zapewnienia im różnych poziomów, czyli półki i hamaczki, po których jeden kot może się poruszać górą, kiedy drugi kontroluje podłogę. Osobne miski i kuwety. Tyle w skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.02.2017 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Nasza wychodzą... z kuwety korzysta jedynie Filet, miski mają 4 i jedzą obok siebie, śpią na sąsiednich krzesłach... Atakuje zazwyczaj Rudek i mam wrażenie, że robi to dla sportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.02.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 moje psi zachowuja sie podobnie bo to przeciez psiokoty sa i po objawach nie nienawidza sie tylko leja z nudow, atakuje zazwyczaj maly W(y)icior ale Kastunia nie trudno namowic do psot. tylko biedny coraz bardziej slepy, widac, ze juz drugie oko tez zacmowe, jeszcze nie calkiem zaszle bielmem ale coraz bardziej oczusie mleczne sie robia. dzis niestety nie wycelowal w otwor drzwiowy i przywalil w futryne. biedak. na szczescie Witus przejal role przewodnika i pomaga. ciekawe zjawisko zwlaszcza na dworzu to widac jak mlody prowadzi duzego na spacerkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.02.2017 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 dobre serducho ma Wituś ale u psów to często można zaobserwować nawet u bezpańskich że silniejszy i zdrowszy się słabszym, często starym psem zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.02.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Może spoważnieje w tej roli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.02.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 nie widze tego, nie te charaktery. duzy bedzie mial teraz 7 lat a dalej zachowuje sie jak szczenior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.02.2017 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Hurrraaa, chyba zima powoli odpuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.02.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Moje kicie to się jednak nie nienawidzą a tłuka się z nudów albo z radości, że gnid psowatych w pobliżu nie ma. Mijają się bez ciskania błyskawicami, potrafią spać obok siebie, czyli luzik. Starszyzna już regularnie wychodzi za to młoda księżniczka z ogromnym ociąganiem. Cały czas sprawdza, czy to białe, mokre wstrętne dżówno juz sobie zniknęło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts