Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Koty cierpliwie znoszą obcinanie pazurów oraz exmisjonowanie kleszczóffff ;)

No i czesanko jeszcze :bye:

Pojeździlim roverkiem kapkę... wczoraj spaliłam sobie ramionka i karczek... dziś wywiało mnie masakrycznie:rolleyes:

https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/467/#findComment-7355634

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza, jaki sąsiad???

Osia, gratuluję! Gruby się naprawi w swoim czasie, znaczy kiedy uzna za stosowne.

Byliśmy na tych rowerach. Wkurza mnie to, ze mieszkam pod lasem prawie, a nie mam jak po nim jeździć. Znaczy mogę pojechać do tego najbliższego kawałka i zaliczać kółka na siedmiokilometrowej trasie. Ładnej nawet, ale to trochę nudne, zwłaszcza, że znam ją z biegania na pamięć. Mogę też pokonać jakieś straszne kilometry po asfalcie, częściowo przez zabudowania i w poprzek obwodnicy, a później przez las, coby dotrzeć do lasu właściwego. Problem w tym, że za każdym razem trzeba te same kilometry tą samą drogą pokonać, a podczas dwugodzinnej wycieczki dojazd do miejsca, w którym można zacząć wybierać trasy, zabiera połowę czasu. Rzygam już tym kawałkiem do asfalcie! Mogę pojeździć bocznymi drogami po okolicznych miejscowościach, ale ja chcę do lasu, bo las pachnie i jest w nim cień i nie pizga tak bardzo, kiedy pizga. Pozostaje ostatnia opcja - załadować rowery na dach, podjechać tym asfaltem i tam zacząć, ale to jakaś paranoja jest, kiedy się pod lasem mieszka...

Dzisiaj próbowaliśmy skrócić sobie ten kawałek po nudnym asfalcie docierając do jego połowy inna drogą przez las i Błoto, ale się okazało, że droga przez Błoto, jako tako przejezdna dla rowerów zimą, teraz już straciła tę właściwość. Skoro coś się nazywa Błoto, to jest błotem... Drogą jeżdżą traktory, a wielbiciele terenówek urządzają tam sobie sprawdziany. Mimo że przeprosiłam swój "nowy" (znaczy ciut młodszy od Weroniki) pseudo trekingowy rower, to nie było o czym marzyć. No ale 20 km zaliczyliśmy błądząc to tu, to tam.

https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/467/#findComment-7356097

Ja drogę przez Błoto zaproponowałam sama, więc się nawet nie miałam na kogo złościć. Zimą pięknie tam było i droga przymarznięta, więc się dało jechać. Miałam nadzieję, że skoro to jest droga do domów, to będzie i teraz przejezdna. Widocznie jednak nikt z mieszkańców z niej nie korzysta. Mają lepszy jakościowo dojazd od strony tego asfaltu, który mnie tak nudzi. A wszystkie fajne rowerowe trasy po puszczy zaczynają się za Błotem i dotrzeć do nich można albo po rzeczonym asfalcie, który jest wąską i dość spokojną (poza weekendami) drogą do kolejnych wiosek, albo jeszcze lepiej - po drodze krajowej, szerokiej i bardzo ruchliwej, a później przez miejscowości do lasu.
https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/467/#findComment-7356114

Dziś hydra znów był i zamontował grzałkę w bojlerze i nie będę musiała przez całe lato pieca używać :D

Małe a cieszy :yes:

Poza tym za naprawę kibla, i przeróbkę bojlera oraz podłączenie do ciągu wziął... o zgrozo aż ...

50 pln :rotfl:oraz starą nam niepotrzebną pompkę, którą wypatrzył w garażu :D

I 4 piwa na tarasie w naturze przyjął przez 2 wieczory :cool:

https://forum.murator.pl/topic/145216-%C5%82osica-komenty/page/467/#findComment-7356337