Gagata 17.04.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Arctica - nie chcę tu rozwijać specjalistycznego wet-wątku ale ja słyszałam z paru źródeł (które uważam za raczej wiarygodne), że jeśli nie planuje się szczylów to duuużo lepiej jest wysterylizować sunię, bo wiele wiele chorób ją wtedy może ominąć i nie dość, że zdrowo to jeszcze dłużej będzie żyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.04.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Łosiaaa - sprawdziłam te Kozienice.. to NIE JEST po drodze dla nas.. za bardzo na, jakby to powiedzieć,.. wschód.. Ale - w takim razie rzecz w tym, żebysmy się po prostu na dłuższą wycieczkę wybrali. A ponieważ pora roku pooowoooli zaczyna temu sprzyjać, lato z wakacjami idzie - jest to możliwe.. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.04.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Gdzie???Na wschód bardziej???Idę łopatki szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.04.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Gdzie??? Na wschód bardziej??? Idę łopatki szukać. A co bedziesz mnie dołki kopać??? Nie fatyguj się, Greyduła daje radę... Oszczędzać kręgosłupę miałaś... Łosiaaa - sprawdziłam te Kozienice.. to NIE JEST po drodze dla nas.. za bardzo na, jakby to powiedzieć,.. wschód.. Ale - w takim razie rzecz w tym, żebysmy się po prostu na dłuższą wycieczkę wybrali. A ponieważ pora roku pooowoooli zaczyna temu sprzyjać, lato z wakacjami idzie - jest to możliwe.. :yes: Bardzo dobrze, rób wycieczkę dłuższą i przyjeżdżaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.04.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Arctica - nie wiem, czy gratulować, czy współczuć ... Może jednak nie załapała ... Dobranoc przyszłam powiedzieć, tak w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 18.04.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Łośka, no to może załapie po 10...? Arctica, ponieważ intensywnie przymierzałam się do kupienia psa zanim okazało się, że moje dziecko ma potężną alergię na goldeny, miałam kontakt z dwiema naprawdę rzetelnymi i dobrze zorientowanymi paniami z dwóch różnych hodowli. Obydwie, niezależnie od siebie bardzo zalecały sterylizację w przypadku, gdybyśmy nie planowali założenia hodowli. Co do ciąż urojonych - to podobno zdarza się wielu sukom i nie tylko tym wysterylizowanym - podobno to nie jest reguła. Suka, która rozmnaża się co jakiś czas w jednej z tych hodowli, też miała 2x ciążę urojoną. Sterylizacja podobno jest świetnym sposobem, by sunia nie zapadła na ropomacicze i inne wredne choróbska, które gnębią suki niewysterylizowane. Powtarzam Ci tylko to, co słyszałam - ja siem na tym nie rozumim, bo psa dopiero planuję (tym razem chyba z włosami - jeśli Lena znowu nie spłata nam figla ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.04.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Dobranoc przyszłam powiedzieć, tak w ogóle. Kolorowych snów i spokojności... ja siem na tym nie rozumim, bo psa dopiero planuję (tym razem chyba z włosami - jeśli Lena znowu nie spłata nam figla ). 100 razy sprawdź sprawę uczuleń, bo często okazuje się, że to jednak nie sierść psia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.04.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Nie będę pod nikim dołków kopać, Osiu - będę się okopywać, a potem się oflaguję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 19.04.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 potwierdzam co do sterylizacji -miałam 2 suki i obie miały ropomacicze bo nie były wysterylizowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 19.04.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) 100 razy sprawdź sprawę uczuleń, bo często okazuje się, że to jednak nie sierść psia... Tak, tak, słyszałam, że częściej niż sama sierść potrafi uczulać ślina i inne świństwa. Mieliśmy w tym tygodniu robić Lence testy, ale zrobiła nam kawał i wzięła i zachorowała se na ospę - a co tam, niech się starzy pomartwią! Tak czy siak, testy oprócz tych lekarskich zrobimy też "na żywym organizmie" czyli zapodamy jej konkretnego psa, tak jak było z goldasami - jeśli nie pojawi się alergia, to powtórzymy sprawę jeszcze raz czy dwa, a potem już z konkretnym szczeniakiem. Jak będzie dobrze - będzie pies, a jak nie, to 3-5 lat i po odczuleniu też będzie pies, a jak nie pomoże, to psa sama se sprawię, jak ta moja alergiczka się z chałupy wyprowadzi. :D Depsia, czy Ty planujesz jakiś strajk okupacyjny? Podaj powód, jak ważny, to się przyłączymy dla dobra sprawy. No chyba, że się chcesz okopać, żeby nieproszeni goście w diabły poszli... Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Lidia_G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.04.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Ha - ja się chcę okopać, żeby WIELOKROTNIE PROSZENI goście w osobach Gagatów wreszcie przyszli! Jeżdżą, odwiedzają, Braza, jest, Osia w planach i jeszcze coś, a do mnie już trzeci rok jadą!!! :mad: No to co mi pozostaje? Tylko się okopać! Jeśli ktoś okopie się ze mną - zapraszam, przynajmniej w okopie weselej będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.04.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Depsia, Ty się nie okopuj, ponoć kręgosłup Ci napier...ala ... Takie okopywanie nie przysłuży mu się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.04.2012 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Nie będę pod nikim dołków kopać, Osiu - będę się okopywać, a potem się oflaguję! Jeśli ktoś okopie się ze mną - zapraszam, przynajmniej w okopie weselej będzie! Flaszki nie zapomnij, noce są zimne... Depsia, Ty się nie okopuj, ponoć kręgosłup Ci napier...ala ... Takie okopywanie nie przysłuży mu się dobrze Tak, tak, słyszałam, że częściej niż sama sierść potrafi uczulać ślina i inne świństwa. Mieliśmy w tym tygodniu robić Lence testy, ale zrobiła nam kawał i wzięła i zachorowała se na ospę - a co tam, niech się starzy pomartwią! Jak wydobrzeje to ją testuj, tylko idź do dobrego alergologa, bo jeden kolega oddał kota... że niby dzieciak na niego uczulony... a dziecko jak było zakatarzone tak było... okazało się, że uczulenie na coś zupełnie innego miało... teraz ma 2 psy i kota i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.04.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Depsia, Ty się nie okopuj, ponoć kręgosłup Ci napier...ala ... Takie okopywanie nie przysłuży mu się dobrze Musiałąś?! Teraz się wyda, czemu ja tak chętnie zapraszam do okopu i okopywania się ze mną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 20.04.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Jak wydobrzeje to ją testuj, tylko idź do dobrego alergologa, bo jeden kolega oddał kota... że niby dzieciak na niego uczulony... a dziecko jak było zakatarzone tak było... okazało się, że uczulenie na coś zupełnie innego miało... teraz ma 2 psy i kota i jest OK A pal licho kota, ale ten kolega jaki ... "no ciastkarnia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.04.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Musiałąś?! Teraz się wyda, czemu ja tak chętnie zapraszam do okopu i okopywania się ze mną... Dobra odwołuję .... weź tylko trochę kawy dla mnie, to się dołączę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.04.2012 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 A pal licho kota, ale ten kolega jaki ... "no ciastkarnia". Hhehehehehe:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.04.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Dobra odwołuję .... weź tylko trochę kawy dla mnie, to się dołączę! Kochana - mogę Ci nawet wziąć taki wieeelki 10-litrowy termos, jakiego czasem używam dla gości! Byleś tylko okopała się razem ze mną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 20.04.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 A ja dziękuję za słowa otuchy Pozdrawiam sąsiadkę, jak mniemam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.04.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 A ja dziękuję za słowa otuchy Pozdrawiam sąsiadkę, jak mniemam Dobrze mniemasz, tyle, że ja pod Kozienicami stacjonuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts