Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A skąd, mam nadzieję, że do tej flaszki to znajdą się i inni jeszcze, może Jeżowa albo jak... ;)

Może Jejtek... :lol:

Jakoś damy radę - zrobimy podział ról: Depsia z Brazą będą kopać:p, a my (oczywiście większą grupą) spróbujemy poradzić sobie jakoś z tą flaszką:rolleyes:

Nie wiem, co na to Braza (pewnie pójdzie zapalić), ja przecie muszę się zająć uszyciem flagi, więc kopać to jednak Wy musicie, w przerwach między kolejnymi flaszkami (a co!). :D

Jejtuś - pocztę odbierz. ;)

A skąd, mam nadzieję, że do tej flaszki to znajdą się i inni jeszcze, może Jeżowa albo jak... ;)

Może Jejtek... :lol:

Ja bym się nie martwiła, do flaszki zawsze znajdą się chętni :lol2:

Fakt...:)

Jakoś damy radę - zrobimy podział ról: Depsia z Brazą będą kopać:p, a my (oczywiście większą grupą) spróbujemy poradzić sobie jakoś z tą flaszką:rolleyes:

O i to jest słuszna koncepcja...;)

Eeee.... co to ja chciałam.... ja to bym się chętnie dołączyła do tej okopanej flaszki, ale ..... czy wtedy cała impreza nie straci sensu...?? :sick:

Nie wygoopiaj sie, dołączaj...:rotfl:

:o

Im nas więcej, tym weselej,

Właśnie...:lol2:

Przy mojej częstotliwości palenia dłuuuugooo na ten dół będziemy czekać! A tej flaszkowej grupie robota będzie palić się w rękach wprostproporcjonalnie do ilości wypitego trunku!!

Będę palić z Tobą, cobyś się osamotniona nie czuła...:rolleyes:

Myślisz, że gaśnicę szykować trzeba na ten pożar w rękach...?

No mam nadzieję, iż przepojka jakaś do rzeczonej flaszki się znajdzie...:rolleyes:

A poza głupotkami...

Wczoraj około południa z ogona wyjęłam opitego kleszcza...

Wieczorem, było zgrubienie, jakby twarda kulka w ty miejscu... rano kulka zaczerwieniona... posmarowałam maścią z antybiotykiem i odpowiednikiem fenistilu...

Dziś wieczorem kulka mniejsza i zaczerwienienie też... ale... sama nie wiem... miałyście coś takiego u psiaków...????:confused:

Nooo, takie upalone i opite, to dopiero będziecie zaiwaniać przy tym dołku... :D Tylko żeby na koniec roboty nie okazało się, że w nim zalegniecie zrąbane na maksa. :D Wtedy kolejna grupa będzie musiała przystąpić do dzieła - reanimacyjna - i też na tym dobrze wyjdzie, bo jak medycyna i ratowanie życia, to i spirytus w apteczce, a jak spirytus jest , to i użytek można z niego zrobić... - i nie koniecznie do odkażania... :D

Łosia - ja też tak nie miałam dotąd z kleszczem - zawsze lepiej pokazać, albo przynajmniej opisać wetowi. My to czasem, jak się od razu nie da inaczej, robimy fotkę i na maila wysyłamy do weta. Ale tak na spokojnie to mnie się wydaje, że zgrubienie to nie jest groźny objaw. Gdyby się piecho źle czuł, słabo itp to co innego. A tak to pewnie skutek wlezienia kleszcza w skórę i może w tym miejscu jakiś mały stan zapalny czy coś nie związany z samy kleszczem, taka reakcja skórna. Najprawdopodobniej wet każe obserowac i może zaleci jakiś lek czy maść, no ale juz cos tam stosujesz, jak piszesz.

Osiu - u naszych piesków nie bywało tak dotychczas (na szczęście), poszłabym do weta zapytać, bo licho nie spi.

Łosia - ja też tak nie miałam dotąd z kleszczem - zawsze lepiej pokazać, albo przynajmniej opisać wetowi. Najprawdopodobniej wet każe obserowac i może zaleci jakiś lek czy maść, no ale juz cos tam stosujesz, jak piszesz.

No polazłam oczywiście... mimo, iż trochę z branży mam doświadczenie... ale dla spokojności sumienia...

Wydłubał jakąś resztkę... wrrr... a tak uważaliśmy...

Ogon żadnych chorobowych oznak nie ma... szaleje i wariuje... żreć nie chce ale to standard...

Mam nadzieję, że sprawa załatwiona...

panikary.............

kleszcza - to ja paznokciami

a zadławienie kością - zdecydowanie - i palcami

nie wolno się z psem piórkać

Na dobre mu zawsze wyjdzie......

Zawsze pamiętajcie że to pies - i że na wsi wisi na łańcuchu przy budzie, a nie narzeka....

(...)Wczoraj około południa z ogona wyjęłam opitego kleszcza...

Wieczorem, było zgrubienie, jakby twarda kulka w ty miejscu... rano kulka zaczerwieniona... posmarowałam maścią z antybiotykiem i odpowiednikiem fenistilu...

Dziś wieczorem kulka mniejsza i zaczerwienienie też... ale... sama nie wiem... miałyście coś takiego u psiaków...????:confused:

Z ogonami już tak jest - wciskają trąbę pod każdego krzaka i zbierają wszelkie możliwe dziadostwo.

Później można się zdziwić, bo takie dziadostwo potrafi przesiąść się z psa na jego właściciela - to szczególnie dotyczy tych, którzy zapraszają futrzaka na fotel, albo kanapę :rolleyes:.

Załóż ogonowi tą śmierdzącą obrożę przeciw-pchlą (znaczy: na szyję, nie na ogon ;)), albo zaaplikuj ten preparat, który wkrapla się w psie karczycho (nie pamiętam nazwy). Mam wrażenie, że trochę pomagały.

A tak poza tym, to rzeczywiście nie ma chyba powodu do paniki - wyciągałem te żyjątka z psiej sierści tonami, a psuka dożyła późnej starości.

Info dla miłośników przyrody: kleszczy oczywiście nie mordowałem. Puszczałem je na wolność - rurą kanalizacyjną.