Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łosica... komenty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Moose

3214

• braza

1296

• DPS

1231

• TAR

635

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Depsia... massakra...

Oś zwarty i gotowy zwlókł si e był bladym świtem o 9, poczłapał na sniadanie, ubrał się, domalowując nieco zagubionej gdzieś urody, naszykował plecak z: wodą ( dla się i Księciunia), miskę, matę do siedzenia, glutszmatę, książeczkę zdrowia psiego, kwit wpłaty, komórkę, portfel, fajki i 100 innych niezbędnych rzeczy...

odpalił auto, przedarł się drogami o cudnawierzchni do miasta powiatowego i zaparkował pod Obi... wypakował cały majdan, ubrał bydlątko w kantarek i z obłędem z w ślepiach i ogólnym odczuciem katastrofy zbliżającej się nieuchronnie, udał się wraz z psiakiem na punkt zborny...

o dziwo Greyduliński nie wył i nie rzucał się na każdego napotkanego psa ( a uwierzcie, że troszkę ich było...), został obejrzany przez weta, wyfasował numerek i poszliśmy pod ring... upał niemożebny, ludziów jak mrówków... na szczęście hodowczyni Poczwary mojej miała namiot i siedzielimy razem do kupy pod rzeczonym...

Psy ziały jak parowozy, nawet się bawić nie chciały...

W końcu nasz czas nadszedł, ja nie biegałam tylko Ania( hodowca) i opis sędziny odnośnie Greya

Opis

Bardzo smukły, o bardzo ładnej głowie, uroczego charakteru, bardzo piękna długa szyja, ładna muskulatura, prawidłowo stawia kończyny, rzetelnie zbudowany, doskonale rozwinięty…

Ocena doskonała, lokata I

Jestem w szoku!!!

Zdjęć nie mam bo nie miałam jak robić jak jakieś obce dorwę to wrzucę...

Noooo, kochana - teraz to straciłaś prawo do narzekania na Jego lordowską Mość - popisał sie fantastycznie, od razu I miejsce!!!

Nie darmo my sie tutaj zachwycamy nim! :yes:

Na foty będę czekała, nie odpuszczę. ;)

Za życzenia nie dziękuję ale żadnych sukcesów się nie spodziewam...

Na szczęście mi nie zależy więc mam to w nosie( a może nieco niżej i z drugiej strony...;) )

A tu proszę zdjęciówkę...

TYPOWY ARYSTOKRATA...(nadęty i zniesmaczony:rotfl:)

[ATTACH=CONFIG]116503[/ATTACH]

Nie daj Boże nadepnąć mu na odcisk.:eek:

Jakie to szczęście że nasz arystokrata jest duuuużo duuuużo mniejszych rozmiarów, bo przy tych zapędach przywódczych to musiałabym chyba ja siedzieć pod stołem :yes::D:lol2:

Na foty będę czekała, nie odpuszczę. ;)

Sama czekam... jak się doczekam to Wam zapodam :)

no ba ja wiedziałam co innej mieć nie może dostać Hrabia;)

Ja tam przewidywałam katastrofę...

Nie daj Boże nadepnąć mu na odcisk.:eek:

Jakie to szczęście że nasz arystokrata jest duuuużo duuuużo mniejszych rozmiarów, bo przy tych zapędach przywódczych to musiałabym chyba ja siedzieć pod stołem :yes::D:lol2:

Iza on nie do mnie tak... ja jestem za nim, przy aucie... :lol2:

Gratulacje.

Zresztą chyba nie było innej możliwości oceny Greya ?

Chyba by ktoś kaprawy na oko być musiał...:lol2:

Była... mnie się podobało jak pobiegł... ale biorę to na karb upału i niedoświadczenia...:yes:

Poza tym spełniłam swoją obietnicę i nie wiem czy się będziem prezentować jeszcze...

Kochani - wielka prośba!!!

Nowa aukcja dla Tomka jest!!!

Zgłaszajcie fanty, licytujcie, potrzebujemy zebrać 3 tysiące na masaże dla Tomka, zapraszam TUTAJ!!!

Kto może, przeklejcie to do swoich wątków, dobrze? :lol:

Greyuś the best!! Przystojny jest niemożebnie, to fakt. A Ty masz mój ogromny podziw, że w taki upał chciało Ci się pokonać tyle przeszkód!

Braza, mnie się straszliwie nie chciało, ale wiesz... słowo droższe od pieniędzy... tak już mam... na swoje osobiste utrapienie...:rolleyes:

Łał!!!!

Gratuluję... gratulujemy wszyscy Wystawnemu Arystokracie:p

I widzisz!!! "Bardzo smukły" a nie chudy!!!:lol2:

Nazewnictwo się sędzinie udało...:rotfl:

o dziwo Greyduliński nie wył i nie rzucał się na każdego napotkanego psa ( a uwierzcie, że troszkę ich było...), został obejrzany przez weta, wyfasował numerek i poszliśmy pod ring... upał niemożebny, ludziów jak mrówków... na szczęście hodowczyni Poczwary mojej miała namiot i siedzielimy razem do kupy pod rzeczonym...

Psy ziały jak parowozy, nawet się bawić nie chciały...

W końcu nasz czas nadszedł, ja nie biegałam tylko Ania( hodowca) i opis sędziny odnośnie Greya

Opis

Bardzo smukły, o bardzo ładnej głowie, uroczego charakteru, bardzo piękna długa szyja, ładna muskulatura, prawidłowo stawia kończyny, rzetelnie zbudowany, doskonale rozwinięty…

Ocena doskonała, lokata I

Jestem w szoku!!!

Zdjęć nie mam bo nie miałam jak robić jak jakieś obce dorwę to wrzucę...

GRATULACJE!!!! :wave: Na na debiut, to lepiej byc nie moglo :-) Fju, fju ... szczuply, muskularny, nogi nie koslawe, ladna glowa (pewnie madra), rzetelny a dodatkowo uroczy charakter! No moj typ!!! Juz go kocham :hug:

BTW takie psie spedy tez moga byc fajne. Spotyka sie znajomych, wlascicieli siostr i braci naszego siersciucha, wymienia doswiadczenia, opycha kielbaskami a na koniec drenuje portfel nowymi smyczkami, smaczkami, pileczkami i kolejnym poslankiem dla czterolapa :lol2:

Ośka, siostro w zezwierzęceniu! toć to foto to inspiracja dla wędrownego rzeźbiarza powinna być, taki pomnik mu postawić w ogrodzie. Cudna poza wyrażająca majestat i godność ... :) ja mocna ostatnio w takich epitetach, bo mój pomimo kudłactwa i misiowatości wyrazu pyska również nie chodzi a stąpa.. Jakieś takie to hrabiostwo zaraźliwe.

Póki co mam dość pisków 90 % ludności miasta i pchających się dżyliona rąk, za chiny nie umiem wytłumaczyć czterołapemu, że nie wszystkich się kocha. Będę chodzić z maczetą i ucinać tak powyżej nadgarstka.

ehhh i znowu dla postronnego gapia jestem suka...

Ty też tak miałaś?

Póki co mam dość pisków 90 % ludności miasta i pchających się dżyliona rąk, za chiny nie umiem wytłumaczyć czterołapemu, że nie wszystkich się kocha. Będę chodzić z maczetą i ucinać tak powyżej nadgarstka.

Ty też tak miałaś?

ale ma to tez dobre strony :-) Super socjalizuje siersciucha, oswaja z roznorakimi sytuacjami, odczula i w ogole dobrze dziala, chociaz oczy trzeba miec dookola glowy. Lepiej miec pozytywnego czterolapa, niz wycofanego i lekliwego, ktory bardzo szybko zaadoptuje agresja na swoje strachy i obawy :yes:

Rozumiem, mam to samo, dlatego zanim dam komuś słowo to się mocno zastanowię :rolleyes:

Ano właśnie... ale czasem się Osiu wyrwie... i przepadło...;)

GRATULACJE!!!! :wave: Na na debiut, to lepiej byc nie moglo :-) Fju, fju ... szczuply, muskularny, nogi nie koslawe, ladna glowa (pewnie madra), rzetelny a dodatkowo uroczy charakter! No moj typ!!! Juz go kocham :hug:

:hug:

Ty też tak miałaś?

Nie... po pierwsze ja w lesie mieszkam, po drugie jak już jadę go socjalizować do miasta to Greyduch wzbudza raczej u 90% ludności strach niż chęć pogłaskania, u pozostałych 10% zainteresowanie ale jak podchodzą to ostrożnie i zawsze najpierw pytają czy można pogłaskać, często też pytają jaka to rasa a i standardowe pytanie CZY DUŻO TOTO ŻRE...:lol2:

ale ma to tez dobre strony :-) Super socjalizuje siersciucha, oswaja z roznorakimi sytuacjami, odczula i w ogole dobrze dziala, chociaz oczy trzeba miec dookola glowy. Lepiej miec pozytywnego czterolapa, niz wycofanego i lekliwego, ktory bardzo szybko zaadoptuje agresja na swoje strachy i obawy :yes:

Z ust mi to wyjęłaś :)

Lepiej miec pozytywnego czterolapa, niz wycofanego i lekliwego, ktory bardzo szybko zareaguje agresja na swoje strachy i obawy :yes:

Niestety - żywcem nasz Karuś.

Na co dzień bardzo przyajzny i pozytywny, w sytuacji lękowej dla niego natychmiast reaguje agresją.

Bardzo boi się burzy, wtedy pędzi do domu i chowa się w sieni, układając się pośrodku - nie sposób przejść.

I każda próba namówienia go, żeby przesunął sie pod ścianę kończy się warkotem - i to nie my warczymy!

Oczywiście szybciutko zostaje ustalone, kto tu rządzi i pies MUSI wykonać polecenie, ale i tak następnym razem sytuacja się powtarza.

To samo, jesli dziecko znienacka się do niego zbliży lub pogłaszcze od tyłu, następuje ostrzegawcze rzucenie się pod samątwarz dziecka, co zawsze skutkuje wieeelkim płaczem - i nie ma dziwne.

Najgorzej, że on zawsze to wykonuje, kiedy nas nie ma w pobliżu, więc wie, że nie będzie go kto miał opieprzyć.

Przy nas - nigdy.

Świnia, nie...?