Gagata 01.09.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Znaczy się chciałabyś DPSią z Chineczką gospodarzyć w jednej kuchni? Aaaa - no jasne! - coby podpatrzeć tajniki chińszczyzny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.09.2012 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 aaaaaaa to Ty to wymyśliłaś Jak teściowa "A o co Wam młodym chodzi - po co Wam swoje własne . Źle Wam ze mną?" :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.09.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 No właśnie. Też tego nie rozumiem. Ale czego... teściowej w salonie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.09.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Melduję się .... tylko na tyle mnie stać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 04.09.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 pozdrowienia i cmokasy zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.09.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ale czego... teściowej w salonie??? Teściowa w salonie???!!! Musisz BARDZO nie lubic gości... :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 u mnie w horoskopie na ten tydzień - teściowa w salonie - będziesz uparcie dążył do celu. Albo to było będziesz miał zaparcia ....... Nie! Będziesz uparty! albo!!!!!!!!!! zapomniałem już chyba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.09.2012 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Teściowa w salonie???!!! Musisz BARDZO nie lubic gości... :rotfl: Depsia nie ciesz siem... bo tera to i Ciebie ze salonu usunąć mogą... u mnie w horoskopie na ten tydzień - teściowa w salonie - będziesz uparcie dążył do celu. Albo to było będziesz miał zaparcia ....... Nie! Będziesz uparty! albo!!!!!!!!!! zapomniałem już chyba! Oby nie to środkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 05.09.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 gdzie nie wejdę to o teściowych .... cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.09.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Depsia nie ciesz siem... bo tera to i Ciebie ze salonu usunąć mogą... Ha! Otóż MNIE TO NIE DOTYCZY! Bo ja nie będę teściową, tylko świekrą!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.09.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 gdzie nie wejdę to o teściowych .... cześć No wszelki duch... Witaj Ha! Otóż MNIE TO NIE DOTYCZY! Bo ja nie będę teściową, tylko świekrą!!!!!!! To się nazywa wyparcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.09.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Za wikipedią (przygotować chusteczkę, coby monitora nie opluć): "W staropolszczyźnie również stopnie powinowactwa miały swoiste nazwy. Rodzice męża nazywani byli: świekier (świakier, świokier) iświekrew (świekra, swiekrucha). Ojca i matkę żony określano zaś jako cieść (później teść) i cieścia (wcześniej ćścia, później teścia,teściowa). Mężem córki był, podobnie jak dziś, zięć, za to synową (żonę syna) określano terminem snecha, sneszka, niewiastka (bo nic się o niej nie wiedziało). Na siostry męża mówiło się zełwa, zołwa, zełwica lub żołwica czy żełwia, a na brata męża - dziewierz. Żona brata męża (żona dziewierza) nosiła nazwę jątrew lub jątrewka, tą samą nazwą określano czasem bratową (żonę brata). Mąż siostry był określany jako swak. Brata żony określano terminem szurzy, czasem szurza lub szurzyn, siostra żony nosiła nazwęświeść. Męża świeści określano czasem terminem paszenog pochodzenia awarskiego. Mężem ciotki (cioty) był pociot lub naciot; nazywano tak zarówno męża siostry ojca, jak i siostry matki." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 06.09.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Hmmm teraz gdzie nie wejdę ... to w jakimś obcym "narzeczu" mówią ... To ja - Jeżyca (nie dziewierza, nie jątrew i nie świerka ...psiakrwia !) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.09.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 NACIOT! To mnie wzięło....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.09.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Za wikipedią (przygotować chusteczkę, coby monitora nie opluć): Mężem ciotki (cioty) był pociot lub naciot; nazywano tak zarówno męża siostry ojca, jak i siostry matki." Zdecydowanie mnie urzekł To ja - Jeżyca (nie dziewierza, nie jątrew i nie świerka ...psiakrwia !) Bardzo mnie przyjemnie... Ja sem Oś NACIOT! To mnie wzięło....! Ciebie tyż ... aż żałuję, że żadnej ciotki nie posiadam, bo bym się mogła wyżyć językowo na jej mężu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.09.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Żeby tak jeszcze szło się tego nauczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.09.2012 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Żeby tak jeszcze szło się tego nauczyć... Eeeee taaam... po co się uczyć... lepij tego naciota zapamiętać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 08.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Oooo!!!! Właśnie dwie cioty i naciot do mnie jadą to se użyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.09.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Oooo!!!! Właśnie dwie cioty i naciot do mnie jadą to se użyję Tylko pamiętaj aby do naciota zwracać się szczególnie często i z odpowiednim naciskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.09.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Naciocie...? :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts