odaro 07.07.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 (edytowane) Czym kierowaliście się przy wyborze np deski trójwarstwowej a nie np. deski litej. Wady i zalety obu desek są ogólnie znane. Lita deska o grubości 15 czy 22mm wzbudza większe zaufanie co w takim razie spowodowało że kupowaliście deskę trójwarstwową. Czy jest może ktoś na FM kto użytkuje podłogę z deski trójwarstwowej i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Edytowane 7 Lipca 2010 przez odaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 07.07.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Ja będę miał deskę trójwarstwowa tylko temu - że będę miał ogrzewanie podłogowe w całej powierzchni domu. Gdyby nie to - wybrałbym deskę lita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 07.07.2010 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Czy w przypadku podłogi z litego drewna czy to z deski czy z parkietu trzeba w zimie dodatkowo nawilżać powietrze żeby podłoga nie rozsychała się. Pytam bo spotkałem takie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.07.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Nawilżać zimą powietrze powinieneś przede wszystkim dla własnego zdrowia i pozostałych mieszkańców. Powietrze zimą ma nad posadzką często 20-25%. Jest to dla zdrowia wybitnie szkodliwe. Jeżeli są dzieci często łapią astmę w takich warunkach. Drewno pokaże szczeliny, które pod koniec lata znikają. Zniszczone zdrowie przez 0,5 roku nie tak prędko naprawisz. Najczęściej nie zdążysz a tu znowu sezon grzewczy. Dużo roślin wydzielających do 1,5 litra wody na dobę plus nawilżacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 07.07.2010 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Nawilżać zimą powietrze powinieneś przede wszystkim dla własnego zdrowia i pozostałych mieszkańców. Powietrze zimą ma nad posadzką często 20-25%. Jest to dla zdrowia wybitnie szkodliwe. Jeżeli są dzieci często łapią astmę w takich warunkach. Drewno pokaże szczeliny, które pod koniec lata znikają. Zniszczone zdrowie przez 0,5 roku nie tak prędko naprawisz. Najczęściej nie zdążysz a tu znowu sezon grzewczy. Dużo roślin wydzielających do 1,5 litra wody na dobę plus nawilżacze. A czy brak nawilżaczy w zime może powodować utratę gwarancji na podłogę z litego drewna. BTW jak jest Twoja opinia na temat podłogi z bambusa horyzontalnego albo skręcanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaruda 08.07.2010 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 wilgotnosc powietrza to bardzo wazna sprawa przy podlogach jak i litych czy trójwarstwowychbrak nawilzaczy nie powoduje utraty gwarancji ale zla wilgotnosc juz tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 08.07.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Abstrahując od nawilżenia.Jakościowo, która deska lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 08.07.2010 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 wilgotnosc powietrza to bardzo wazna sprawa przy podlogach jak i litych czy trójwarstwowych brak nawilzaczy nie powoduje utraty gwarancji ale zla wilgotnosc juz tak Piszesz poważnie.... są takie zapisy w karcie gwarancyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.07.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Parametry mikroklimatu pomieszczeń, które warunkuje gwarancja są w tak szerokim przedziale /45% - 65% RH i 18oC - 25oC/, że nie powinny być kryterium wyboru podłogi.Zbyt suchy klimat pomieszczeń nie służy naszemu zdrowiu, natomiast zbyt wilgotny sprzyja zawilgoceniu i rozwojowi grzybów, pleśni itd. Kto jest użytkownikaiem mieszkania- człowiek czy podłoga?Która deska jest lepsza?Podłogi warstwowe są szybkie w wykonaniu i to jest ich główną zaletą. Ceny tu są bardzo różne i w wielu przypadkach przewartościowane.Podłogi lite wymagają więcej zachodu ale są trwalsze a ponadto należy traktować w kategoriach inwestycji ponieważ znacznie podnoszą wartość mieszkania czy budynku.Pewnym wyznacznikiem jakości poszczególnych rodzajów podłóg jest pisemna gwarancja, która umożliwia traktowanie podłogi zgodnie z jej przeznaczeniem a nie traktowanie jej jako eksponatu. Każde zawachanie przy podpisaniu pełnej gwarancji na okres 3 lat z czegoś wynika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palmus 08.07.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Do odaro:Kolega przykleił te bambusy i twierdzi,że brzegi desek lekko mu się wygięły do góry.Nie widziałem jeszcze tego, nie znane są mi (i jemu) przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaruda 08.07.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 ja bym polecil jednak deske litą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 08.07.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Do odaro: Kolega przykleił te bambusy i twierdzi,że brzegi desek lekko mu się wygięły do góry.Nie widziałem jeszcze tego, nie znane są mi (i jemu) przyczyny. Najprawdopodobniej zbyt duża wilgotność podłoża. Lub nieświadome nad używanie wody do przemywania powierzchni podłogi, w co zresztą wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 09.07.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 My chyba jednak kupimy litą deskę.Jakby ktoś się natknął na jakieś promocję to prośba o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 09.07.2010 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Najprawdopodobniej zbyt duża wilgotność podłoża. Lub nieświadome nad używanie wody do przemywania powierzchni podłogi, w co zresztą wątpię. Bambus to nie jest drzewo w sumie to jest to chyba taki rodzaj dużej słomy dlatego ciekawi mnie jak się sprawuje przez wiele lat użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 09.07.2010 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 My chyba jednak kupimy litą deskę.Jakby ktoś się natknął na jakieś promocję to prośba o namiar. OK... większość jednak woli lite deskę to teraz pytanie jaki rodzaj drzewa wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombet 28.07.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 [ moderowano - SPAM ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon123 28.07.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 polecam ci deskę barlinecką litą lub warstwową. Dobre gotowe produkty. Deski są wykonczone przez producenta, zatem odpada cyklinowanie, lakierowanie i występują one w bogatej ofercie więc można coś wybrać. [ moderowano - SPAM ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 28.07.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 polecam ci deskę barlinecką litą lub warstwową. Dobre gotowe produkty. Deski są wykonczone przez producenta, zatem odpada cyklinowanie, lakierowanie i występują one w bogatej ofercie więc można coś wybrać. [ moderowano - SPAM ] Piszesz tak, jakbyś był przedstawicielem producenta. Przestawiasz zalety nie wspominając o wadach. W jednym z Twoich postów piszesz, że jesteś laikiem w temacie podłóg, stąd dla mnie powyższa opinia jest adekwatna do nabytego doświadczenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fret 28.07.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Bambus jako roślina nie jest drzewem, ale materiał pozyskiwany z niego jest drewnem. Zachowuje się podobnie jak drewno pochodzące z drzew, tak samo reaguje na zmiany wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 28.07.2010 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Czy mogę się zapytać jeszcze raz gdzie się podziały moje posty w tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts