moniha 12.07.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 pomysl jeszcze na przeniesieniem sypialni rodzicow na tyl salonu, a z obecnej sypialni , wydzielilabym pomiesczenie , do ktorego by sie wchodzilo przez lazienke, taka prlanio suszarnio graciarnia. Tak wiec od drzwi wejsciowych byloby: pokoj dla dziecka 1, potem schowek (z wejsciem przez lazienke,) potem lazienka i pokoj drugiego dziecka.. obok ktorego na tylch salonu usytuowana sypialnia rodzicielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 12.07.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 A można przenieść łazienkę w miejsce kuchni? Czy są tam jakieś piony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 12.07.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Cześć, nieśmiało dodaję moją propozycję: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3a43824e72b4471a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 13.07.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Wersja quany jest bardzo udana. Jest tutaj wyraźny podział na strefy dzienną i nocną, kuchnię z jadalnią i przestronny salon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 13.07.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Wersja quany jest bardzo udana. Jest tutaj wyraźny podział na strefy dzienną i nocną, kuchnię z jadalnią i przestronny salon . Ale to jest dość konkretna "kombinacja alpejska" w stosunku do tego, co jest .... Naprawdę potrzebna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookassch 13.07.2010 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 moniha tak myślałem o takim pomieszczeniu w sypialni przy wejściu z dostępem od strony sypialni i korytarza, ale okno tam jest dość szeroko i nisko osadzone. Magda 34 co do pionów, to na moje oko są wytarczające, żeby taką operację można było przeprowadzić. pion w kuchni znajduje się w narożniku mieszkania, od zlewu w prawo. qana ....noooooo ......to bardzo dobry pomysł i sposób na zagospodarowanie każdego metra w tym mieszkaniu !!!! ) ....martwią mnie tylko 2 rzeczy: 1. troszkę trzebaby nabroić młotem pneumatycznym 2. ...i większe zmartwienie - okna na kuchnie i ten dotychczasowy salon wychodzą na południe, przy czym widok z okna to trawnik, podwórko przed mieszkaniem i zaparkowane auta. dotychczasowe sypialnie i łazienka to strona pólnocna. widok z okna to kawałek trawnika. dalej (15-20m) jest następny budynek. ohh ....zgadzam sie Anulek ....tak jak wspomniałem powyżej : po pierwsze primo: koszty - ściany są wygipsowane, po drugie primo - co myślicie o północnym salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 13.07.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 qana ....noooooo ......to bardzo dobry pomysł i sposób na zagospodarowanie każdego metra w tym mieszkaniu !!!! ) ....martwią mnie tylko 2 rzeczy: 1. troszkę trzebaby nabroić młotem pneumatycznym 2. ...i większe zmartwienie - okna na kuchnie i ten dotychczasowy salon wychodzą na południe, przy czym widok z okna to trawnik, podwórko przed mieszkaniem i zaparkowane auta. dotychczasowe sypialnie i łazienka to strona pólnocna. widok z okna to kawałek trawnika. dalej (15-20m) jest następny budynek. No to nie wiem, czy Ci się taka demolka kalkuluje A co do stron świata, a raczej tego co za oknem - widok sąsiedniego bloku do porywających nie należy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.07.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 (edytowane) Witam. No skończyłam;) co do pionów, to na moje oko są wytarczające, żeby taką operację można było przeprowadzić. pion w kuchni znajduje się w narożniku mieszkania, od zlewu w prawo. lookassch, skoro jest taka możliwość to wrzucam moją wersję. Na twoim rzucie nie podałeś umieszczenia okien, więc zrobiłam je na szerokość 120 cm i 80 (w łazience i w mini gabineciku). http://foto0.m.onet.pl/_m/52ea57fe47f64f9030eb4e06d5c12d70,10,19,0.jpg W kuchni zamiast wyspy może być stół. Jak wolisz. W sypialni znalazło się miejsce na garderobę i mini-gabinecik (żebyś mógł w spokoju odrobić pracę domową ) Są też 3 dodatkowe szafy. Jak lubicie oglądać telewizor w sypialni to możesz powiesić go na ściance na wprost łóżka:rolleyes: Pozdrawiam. Edytowane 13 Lipca 2010 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.07.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Magda, super projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookassch 14.07.2010 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Magda, super projekt ..... już czuję w stawach drgania młotowiertarki...... wykuwającej kolejne ścianki. dzięki za propozycję. widzę, że da sie co nieco zrobić z tym mieszkankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 14.07.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 lookassch pamiętaj, że na papierze można zrobić wszystko - trzeba tylko dobrze przemyśleć, co warto zastosować w rzeczywistości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookassch 15.07.2010 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 lookassch pamiętaj, że na papierze można zrobić wszystko - trzeba tylko dobrze przemyśleć, co warto zastosować w rzeczywistości ... oczywiście masz rację. jak zoaczyłem rozkład mieszkania na papierze, też mi sie wydawało, że sprawa jest dziecinnie prosta, tu dodatkowa sypialnia, tam garderoba jako osobne pomieszczenie, tu szafa, tam jadalnia itp. ale jak zabrałem te szkice ze sobą do mieszkania - okazało się, że albo nie wziąłem pod uwagę proporcji albo inne elementy nie pozwalają. .. na tym etapie 2 rzeczy są jednak dla mnie pocieszeniem: 1. da sie coś z tym lokum zrobić i przystosować do potrzeb mojej rodziny - różnorodność Waszych pomysłów na to wskazuje, nawet jeśli niektórych nie da się zrealizować. 2. rady i uwagi które czytam, a które dotyczą Waszego sposobu korzystania z mieszkań. nie wiem czy sie jasno wysławiam, ale chodzi mi o sprawdzenie w praktyce niektórych rozwiązań i trendów (szczególnie jeśli chodzi o wykorzystanie i korzystanie z przestrzeni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 15.07.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Mieszkanie moim zdaniem jest świetne - masz tam spore pole do popisu - dobrze przemyślane będzie cieszyć całą rodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.07.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 ..... już czuję w stawach drgania młotowiertarki...... wykuwającej kolejne ścianki. dzięki za propozycję. widzę, że da sie co nieco zrobić z tym mieszkankiem Cześć lookasssch Czy to oznaczy, że moja wersja odpada:( Za dużo przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookassch 15.07.2010 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Cześć lookasssch Czy to oznaczy, że moja wersja odpada:( Za dużo przeróbek? Twoją wersję właśnie drukuję :)i pokazuje (podobnie jak pozostałe) właścicielowi budynku. ten powie mi co jest możliwe jego zdaniem,a co nie. to da mi pole do podejmowania kolejnych decyzji. najbardziej cieszy mnie, że są możliwości i będę głowił sie jeszcze długo jak z nich skorzystać. z poprzedniego lokum, jakie urządzałem jestem zadowolony i niewiele bym zmienił. chciałbym, zeby z tym było podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.07.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 To pochwal się później, na czym stanęło, bo jestem baaardzo ciekawa. Robiłam kiedyś projekt prawie identycznego mieszkania i właśnie tym projektem się u Ciebie sugerowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 15.07.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 To pochwal się później, na czym stanęło, bo jestem baaardzo ciekawa. Dokładnie, ja też jestem ciekawa Pomysł z pokojem "za salonem" wygląda na najprostszy w realizacji, ale propozycja Magdy 34 jest profesjonalna i ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookassch 15.07.2010 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Dokładnie, ja też jestem ciekawa Pomysł z pokojem "za salonem" wygląda na najprostszy w realizacji, ale propozycja Magdy 34 jest profesjonalna i ciekawa. hehehehhe, sam jestem ciekaw na czym stanie:) każdy z pomysłów ma swoje [+] i [-] pomijając całą otoczkę kosztową. Mieszkanie chciałby urządzić raczej w lekkim nowoczesnym stylu i przede wszystkim praktycznie, bo pomysł jest taki, żeby klimat i kolorystykę tworzyło kilka (a jakże...) praktycznych drobiazgów. Przyjdzie czas te się wymieni, trochę farby i już. co do samych projektów nie bez znaczenie jest fakt jak wygląda to w przestrzeni. i tak np. Okno w kuchni jest dość duże i wychodzi na podwórko (parterowy parter do kwadratu), więc w całości powinno być zaklejone folią matująca. (okno w łazience jest mniejsze) te okna i rury stawiałyby opór w projekcie Magdy 34, ale przestrzen salonu uratowana ( w zamian za ofiarę w pełni otwartej kuchni;-). W Twoim pomyśle qana pozytyw to oddzielenie kuchni od salonu, ale salon byłby po północnej stronie, poczytałem trochę, że wszyscy odradzają (choć w obecnej aurze pomysł mi sie podoba jak diabli, (i tak chciałem jasną podłogę). trzebaby też coś wymyślić na wejście z korytarza, żeby nie wchodzić na scianę i skrócić szafę... w przedpokoju.... najprotsze byłoby wydzielenie z salonu sypialni i już, tylko jadalni to już wtedy nie będzie ......ach a może przyczepę kempingową kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 15.07.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Niee tam kemping... Kup dobry łom, młot pneumatyczny i inne akcesoria i jak przeżyjesz.. zamelduj o tym Jeszcze przed tym popytaj administratora (właściciela) budynku, czy w ogóle możesz takie zmiany zrealizować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 16.07.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Lookassch, widzę że martwisz się salonem od strony północnej, ale pomyśl, że pokój dziecka od północy też nie jest najlepszym wyjściem. Wiem, że wszystkich pomieszczeń nie da rady zrobić od południa, ale zastanów się nad pokojem dziecięcym. Mój młodszy synek ma północny pokój i mimo jasnych mebelków i wesołej wykładziny jest on smutny i ponury . Może to kwestia tego, że jest on dodatkowo dość mały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts