katarzynapitlok 07.07.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 witam.niedługo z mężem zaczynamy budowe naszego wymarzonego domku,firma budowlana(najtańsza w tym rejonie)powiedziała że koszt budowy piwnicy do deki z izolacją przeciwwilgociową to 12 tysięcy z materiałem+robocizna.mężowi wydaje sie że sie pomylili bo to niedużo w porównaniu z tym że liczyliśmy około 20tysięcy za piwnice jak myślicie czy faktycznie sie pomylili czy to tyle wychodzi?(powierzchnia zabudowy to 100m?k)(dom ma 8 na 12metrów)prosze o informacje na emaila [email protected] lub na forum.wielkie dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 07.07.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 To raczej kwota za robocizne, bo charytatywnie nikt w tej branzy nie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 08.07.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Koszt materiałół na piwnicę to właśnie około 20-30 tysi, więc kwota 12 jest z kosmosu. To chyba kwota za robotę, a jeśli za robotę, to baaaaardzo drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 08.07.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Raczej nie możliwe ja mam wysokie fundamenty i za samą robocizne płace 15 tys.Chyba, że ekipa podaje cene w euro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 08.07.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Nie wydaje mi się aby 12 tys. za fundament piwnice i deke było drogo.Do tego jeszcze izolacja ! Drogo to mi powiedziała jedna z okolicznych firm. 16 tys. za sam funtament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 08.07.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Są dobre ekipy co za 25 tysi SSO postawią z piwnicą. Drogo nie znaczy dobrze. Poczytaj wątki na tym forum o partaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadorka 08.07.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 ta kwota to prawdopodobnie za robociznę, nam całkowity koszt piwnicy pod trochę większym domem wyliczono na ponad 50 tys, budujemy na obrzeżach Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peesdek 13.07.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 witam.niedługo z mężem zaczynamy budowe naszego wymarzonego domku,firma budowlana(najtańsza w tym rejonie)powiedziała że koszt budowy piwnicy do deki z izolacją przeciwwilgociową to 12 tysięcy z materiałem+robocizna.mężowi wydaje sie że sie pomylili bo to niedużo w porównaniu z tym że liczyliśmy około 20tysięcy za piwnice jak myślicie czy faktycznie sie pomylili czy to tyle wychodzi?(powierzchnia zabudowy to 100m?k)(dom ma 8 na 12metrów)prosze o informacje na emaila [email protected] lub na forum.wielkie dzięki i pozdrawiam. dolicz do tego materialy i bedziesz miala lekko 20tys... mi wyliczono materialy na 100-110tys (tak sto) + robocizna... zrezygnowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena10 19.07.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 kiedy ja zastanawiałam się nad budową domu z piwnicą to pan konstruktor i kierowni powiedział mi że piwnica podraża do o 30%. więc to chyba cena faktycznie tylko za robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts